Thai miesboy sexy homoseksuaaliseen pojat pics

   Gay-hieronta

Entinen kaksoisagentti sai hermomyrkkyä. Korruptio saa rehottaa rauhassa. Arkisto-sivulta löytyy myös kaikki aiemmat kirjoitukset. Lahti murhattiin kotonaan Tähtisentiellä Ulvilassa Leski Anneli Auer toivoo poliisin aloittavan murhatutkinnat alusta.

Vaasan yliopisto, professori Ari Salminen. Veljeni Jens Kukan pidätyksen jälkeen syksyllä ymmärsin hyvin nopeasti, että Suomessa esiintyy poliisikorruptio ta. Valitettavasti institutionaalinen korruptio  Suomessa ulottuu huomattavasti laajemmalle, kuin pelkästään poliisiorganisaatioon.

Institutionaalisella korruptiolla tarkoitan julkisen vallan organisaatioiden korruptiivisia toimintatapoja. Rakenteellisella korruptiolla tarkoitetaan suunnilleen samaa asiaa. Koska kyse on tavoista, niitä voi, ja tulee muuttaa. Ilman valpasta mediaa ja tutkivaa journalismia, se on kuitenkin vaikeata. Tämän vuoksi aloitin tätä blogia aikoinaan kirjoittaa, sillä halusin tuoda lukijoille tiedoksi Auer-tapauksen taustakuvioita ja epäselvyyksiä, joita ei mediassa kukaan selvitellyt.

Anneli Auerin vääriin tuomioihin liittyy ilmiselvästi mm. Piilokorruptiossa esimerkiksi poliittista tai taloudellista valtaa käytetään väärin vaikka toimitaan muodollisesti lakien ja säädösten puitteissa.

Piilokorruptiolle on lisäksi tyypillistä, että suositaan pieniä piirejä ja suljettuja verkostoja. Yhteisiä varoja, etuja ja valtaa jaetaan arveluttavin perustein omille jäsenille. Piilokorruptiosta seuraa, että toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys vähenevät, ja samalla yleinen luottamus yhteiskunnan instituutioihin heikkenee.

Anneli Auerin väärien tuomioiden takaa löytyy pienet satakuntalaiset piirit, joissa arvovaltaa ja päätäntä valtaa on käytetty väärin, ja usein suljettujen ovien takana. Silloinen ulvilalainen sisäministeri alk. Paatero aloitti virassaan Porilainen näyttelijä Kai Tanner vapautettiin dna profiilin sopimattomuuden takia.

Myöhemmin selvisi, että dna kuului poliislle. Jutussa sisäministeri kertoo tunteneensa epäillyn, ja antoi tälle samalla suosituksensa character referenssin. Tanner vapautettiin samana päivänä. Surma tapahtui vielä keskellä hyvin rauhallista, hyvämaineista ja lapsiperheiden suosimaa asuinaluetta. Se oli yllättävä ja dramaattinen uutinen. Miten toimittaja Sanni Grahn kok tiesi soittaa kokoomuslaiselle sisäministerille, ja kysellä tämän tuntoja porilaisen näyttelijän pidätyksestä?

Miksi tuore sisäministeri katsoi aiheelliseksi puuttua Ulvilanmurhan keskeneräiseen tutkintaan, ja antaa lausunto medialle? Olisi kiva tietää kuka kertoi sisäministerille, että näyttelijä Kai Tanner on vangittu? Sanni Grahn-Laasonen työskenteli vuosina — ensin IltaLehden toimittajana, edeten nopeasti uutispäälliköksi.

Huhupuheiden mukaan sisäministeri Holmlund antoi poliisille käskyn löytää syyllinen. Tätä huhua en pysty todistamaan todeksi, mutta silloisten lehtijuttujen perusteella paine murhan ratkaisemiseksi oli kova ja lupauksia murhan ratkeamiseen annettiin poliisipäälliköiltä. Syksyllä , juuri ennen Jukka S. Lahden murhaa uutisoitiin hätäkeskuslaitosta koskevista ongelmista:. Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt eroaa. Landstedt katsoo, ettei hänellä ole nykyisessä tilanteessa edellytyksiä jatkaa tehtävässään.

Hän siirtyy omasta suostumuksestaan pelastustoimen asiantuntijatehtäviin. Laitoksen virkaa tekeväksi johtajaksi tulee Porin poliisipäällikkö Timo Vuola. Hän palaa vanhoihin tehtäviinsä, kun uusi johtaja on valittu. Sisäministeriö on jo julistanut viran hakuun. Anne Holmlund siirsi Hätäkeskuksen Tampereelta Poriin. Satakunnan poliisipäällikkö Timo Vuola toimi sen tilapäisenä johtajana.

Murhayönä Satakunnan poliisilaitosta johti apulaispoliisipäällikkö Matti Kulmala. En tiedä onko hän sukua kihlakunnansyyttäjä Kalle Kulmalalle, mutta vapaamuurari hän kuitenkin on, kuten oli esim. Apulaispoliisipäällikkö Matti Kulmala lähetti Pauli Kuusirannan murhapaikalle aamuyöstä tutkinnanjohtajaksi, sillä Juha Joutsenlahtea ei oltu saatu yöllä kiinni.

Rikospaikkatutkinnan ensivaiheet suoritti siis Kuusiranta. Seuraavana päivänä puolelta päivin Juha Joutsenlahdesta tuli Ulvilan murhan tutkinnanjohtaja, kun Kuusiranta määräsi tutkinnanjohtajuuden tälle.

Tämä aiheutti kritiikkiä etenkin Tampereella, kun paljon suurempi Pirkanmaan hätäkeskus lakkautettiin ja sen toiminnot siirrettiin Holmlundin kotiseudulle Poriin. Lahti oli saanut tappouhkauksia, poliisi etsi alkuun murhaajaa Luvatalaisten joukoista. Poliisi tutki myös teoriaa, että oikea kohde olisi ollutkin Helavirta, mutta tekijä olisi erehtynyt talosta. Miten pitkittynyt murhatutkinta ja sen tuoma negatiivinen huomio vaikutti mahdollisesti yhtiöön, siitä enemmän Ulvilan aikakirjoissa.

Kai Tannerin asianajaja Jouko Kauppila kin kuuluu Satakunnan kauppakamariin. Kauppila vaati kovaäänisesti tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahden erottamista Tannerin pidättämisen jälkeen. Kauppila luonnehti asiakkaansa vapisseen pidätyksen aiheuttamasta järkytyksestä. Päivä sen jälkeen, kun Anneli Auer oli pidätetty miehensä murhasta epäiltynä, Kauppila kiirehti syyllistämään vaimoa mediassa.

Mikä saa kokeneen asianajajan kommentoimaan keskeneräistä tutkintaa? Vielä kummallisempaa on Kauppilan kokoomuslaisen yhtiökumppanin Sampsa Kataja n ulostulo Ulvilan murhan keskeneräisessä tutkinnassa. Miten toimittaja Sanni Grahn  kok tiesi soittaa asiassa myös Katajalle, tai paremminkin, miksi Sanni Grahn edes soitti Katajalle? Miten Kataja, tai yksikään arvovaltainen kokoomuslainen , liittyy Ulvilan murhatutkintaan?

Miksi he osallistuivat koko arvovallallaan syyttömän ulvilalaisen perheenäidin syyllistämiseen pimeässä murhajutussa aiheuttaen sillä neljän pienen lapsen joutumisen kodittomiksi? Juuri ennen nimitystään poliisiylijohtajaksi Mikko Paatero kok puuttui Ulvilan murhan tutkintaan estäen tutkinnan siirron KRP: Paateron mukaan Ulvilan murhatapaukselle ei tarvita uusia silmiä. Yritettiinkö näin peitellä esim. Poliisit olivat kontaminoineet ulkopuolisen surmaajan pakoreitin takapihalta, eikä koiraa voitu viedä sinne enää haistelemaan.

Samoin oikeudessa todisteina käytettyjä kontaminoituneita rikospaikka-valokuvia on otettu ennen ja jälkeen useiden poliisien parveiltua rikospaikalla. Kuvissa lattialla ollut veitsi on siirtynyt, takaovi on avattu jne. Epätoivoiset syyttäjät Kalle Kulmala ja Paula Pajula yrittivät tarjota Vaasan hovioikeudelle syksy  uusina todisteina kaksi viikkoa murhan jälkeen otettuja kontaminoituja valokuvia takkahuoneen ovenpielistä ulkoapäin kuvattuja , vaikka oveen oli poliisi sekä timpuri rakentaneet ennen kuvien ottoa puisen suojan, jonka yhteydessä oven karmeihin on voinut syntyä mm.

IS — Hannes Markkula, Julkaistu: Mikko Paatero astui virkaansa Juuri ennen sitä rikosylikomisario Pauli Kuusirannasta kok oli tullut tutkinnanjohtaja  Lavialainen pian eläkkeelle siirtyvä tutkinnanjohtaja oli entuudestaan hyvä tuttu poliisiylipäällikö Mikko Paateron lisäksi myös oikeuskansleri Jaakko Jonkan kanssa.

Jonkka astui virkaansa heinäkuussa Kuusirannasta tuli tutkinnanjohtaja vuotta myöhemmin  Päivälleen kaksi vuotta Jukka S. Porin seudullakaan ei ole tällä hetkellä muita selvittämättömiä juttuja, Kuusiranta selvittää.

Lausunnosta huokuu Kuusirannan varmuus siitä kuinka hän aikoo kerätä sulat hattuunsa ennen eläkkeelle siirtymistään. Hänellä on täytynyt olla jo tuolloin tiedossaan kuinka se tulee tapahtumaan. Huppumiehestä hänellä ei kuitenkaan ole ollut hajuakaan toivottavasti! Tutkinnanjohtaja Pauli Kuusiranta käytti kaikkia poliisille suotuja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan tarkoitettuja pakkokeinoja Anneli Aueriin.

Perheeseen asetettiin peitepoliisi Seppo tarkkailemaan perheen elämää. Tutkinnanjohtaja Pauli Kuusiranta lausui Anneli Auerin pidätyksestä Todellisuudessa väite vahvasta näytöstä ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kuten eivät pitäneet Anneli Auerille ja hänen alaikäiselle tyttärelleen poliisikuulusteluissa esitetyt valheetkaan.

Paikalla olivat ainakin kihlakunnansyyttäjät Jarmo Valkama ja Kalle Kulmala. Asian esitutkinta ei ollut edes valmis. Miten ovat korkeassa asemassa olevien virkamiesten ulostulot mediassa vaikuttaneet Anneli Auerin oikeusturvaan? Poliisiylipäällikkö juhli Ulvilan murhan ratkeamista.

Poliisiylipäällikkö Paateroa, tutkinnanjohtaja Pauli Kuusirantaa tai Porin poliisilaitoksen päällikköä Timo Vuola a ei hätkäyttänyt myöskään se, että Anneli Auer ei itse muistanut ollenkaan tekoa, tai että poliisi ei ollut selvittänyt tarkemmin minkäänlaista materiaalista näyttöä Auerilta tunnustusta vahvistamaan, esim. Anneli Auer kertoo Pekka Lehdon Ulvilanmurhamysteeri dokumenttielokuva ssa olleensa hämmästynyt kuultuaan lehdissä kerrotun hänen tunnustaneen miehensä murhan. Siitä enemmän kohdassa Tapio Santaoja.

Anne Holmlund in ja Mikko Paatero n luottomies Satakunnan poliisilaitoksen päällikkö Timo Vuola n rooli Auer-tapauksessa kaipaa lähempää tarkastelua. Jälkeenpäin on käynyt ilmi, että sosiaaliviranomaiset saivat vapaasti tutkia salassa pidettäviä esitutkintatietoja Porin poliisilaitoksella, ja muodostaa niistä mielipiteitä Anneli Auerista syyllisenä.

Sosiaaliviranomaisilla on ollut Anneli Auerin lapsiin ja sijaisvanhempiin yhteydet, ja heidän vastuullaan on ollut lasten ja heidän äitinsä yhteyksien ylläpitäminen. Kuten jo tiedämme, kaikki yhteydenpito äidin ja sijaisvanhempien luona asuneiden lasten välillä katkaistiin äidin istuessa syyttömänä vankilassa. Laki määrää, että perhesuhteet tulee pitää yllä, mikäli olosuhteet vain mitenkään sen sallivat.

Suomi on saanut lukuisia tuomioita EIT: Sosiaaliviranomaiset kuin kotonaan poliisilaitoksella — katsoivat vapaasti salaisia rikostietojakin. Viranomaisdokumenttien mukaan sosiaaliviranomaiset pääsivät Porissa tutkimaan muun muassa poliisin ehdottomasti salassa pidettäviä esitutkintatietoja, rikosilmoituksia ja tietoja kiinniotetuista. Poliisin ja sosiaaliviranomaisten paljon julkisuudessa kehutun yhteistyön taustalla Porissa oli myös arveluttavia piirteitä, ilmenee Satakunnan Kansan haltuunsa saamista viranomaisdokumenteista.

Niiden mukaan yhteistyö meni niin pitkälle, että sosiaaliviranomaiset pääsivät tutkimaan myös ehdottomasti salassa pidettäviä esitutkintatietoja, rikosilmoituksia ja tietoja kiinniotetuista. Sosiaaliviranomaiset saivat olla läsnä jopa poliisijohdon aamupalavereissa, joissa ajankohtaisia rikosasioista käsiteltiin huomattavasti laajemmin ja avoimemmin kuin esimerkiksi tutkinnanjohtajien julkisuuteen toimittamissa tiedotteissa.

Poliisilaitoksen turvallisuudesta ja laillisuusvalvonnasta vastannut apulaispoliisipäällikkö Risto Alanne huomautti useaan kertaan asiasta poliisipäällikkö Timo Vuola lle. Lopulta asia eteni poliisirikostutkintaan, jossa Vuolaa ja sosiaaliviranomaisyhteistyöstä päävastuun kantanutta komisariota epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kumpaakaan vastaan ei lopulta nostettu syytettä. Vuola sai täysin puhtaat paperit. Sen sijaan syyttäjä totesi komisarion syyllistyneen virkasalaisuuden rikkomiseen, mutta piti rikosta vähäisenä.

Asian ratkaisi lopulta valtakunnansyyttäjävirasto. Virkarikossyytteen sijaan Timo Vuola palkittiin ylennyksellä. Eikö yhdestätoista hakijasta löytynyt virkaan paremmin sopivaa ehdokasta? Ketkä suosittelivat Timo Vuolaa virkaan? Porin entinen poliisipäällikkö, nykyisin Lounais-Suomen apulaispoliisipäällikkönä työskentelevä Timo Vuola vaihtaa työpaikkansa Tampereelle.

Sisäministeriö on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Timo Vuolan Sisä-Suomen poliisipäälliköksi 1. Pirkanmaalla Vuola johtaa 45 kunnan alueen poliisitoimintaa. Virka täytettiin viiden vuoden määräajaksi. Pitkän poliisiuransa lisäksi Vuola on työskennellyt Hätäkeskuslaitoksen johtajana vuosina — Sisä-Suomen poliisipäällikön virkaan oli 11 hakijaa.

Virka tuli avoimeksi 1. Porin poliisipäällikkö Timo Vuola , kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama ja valtionsyyttäjä Jukka Rappe ovat kaikki keskenään kurssikavereita. Kaikki kolme olivat ensimmäisen tutkinnanjohtajan Juha Joutsenlahden ajojahdin takana, koska tämä oli rohjennut puolustaa Anneli Auerin syyttömyyttä oikeudessa. Tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti joutui omiensa puremaksi puoltaessaan Anneli Auerin syyttömyyttä. Vaasan hovioikeus taipui samalle kannalle kahteen kertaan.

Joutsenlahti sai maksaa kovat kipurahat rehellisyydestään. Joutsenlahti on ollut kaikenaikaa Auerin syyttömyyden suhteen oikeassa. Syyttäjät onnistuivat luomaan  myytin , että Anneli Auer teki täydellisen murhan yhdeksänvuotiaan tyttärensä avustuksella. Anneli Auer avaa aihetta kirjassaan Murhalesken muistelmat , sekä blogissa an.

Tutkinnanjohtaja Pauli Kuusiranta etsi ulkopuolista murhaajaa kirkon kirjoista ja heinäpelloilta, kunnes päätti, että vaimosta saa tehtyä syyllisen. Paljon kritisoitu alkupään huono tutkinta tapahtui Kuusirannan itsensä alaisuudessa. Myöhemmin hänen tutkinnanjohtajana ollessaan tapahtui vakavia virkarikoksia , joista Auer on tehnyt rikosilmoituksen, mutta joka ei johtanut mihinkään hyväveli-kerhon suojellessa toinen toisiaan.

Murha- ja seri-jutun päätutkija Tapio Santaoja on vältellyt parhaansa mukaan kameroita, ja DNA-näytteen antamista. Ulvilalainen rikosylikomisario Tapio Santaoja käytti Suomessa laitonta Reid-kuulustelutekniikk aa syyttömään perheenäitiin Anneli Aueriin. Anneli Auerille myös väitettiin hänen kärsivän muistinmenetyksestä, ja painostettiin muistelemaan käsistä ryöstäytynyttä perheriitaa, jonka lapsetkin olivat muka vahvistaneet.

Santaoja oli murhayönä virkavapaalla. Mikähän lienee Santaojan alibi ja kengän koko? Santaoja liittyi Ulvilan murhan tutkintatiimiin vasta keväällä Poliisi käytti Anneli Aueriin juuri tätä samaa tekniikkaa, jossa kuulusteltavalle kerrottiin tapahtumakulku, ja kuulusteltava saatiin sekoittamaan mielikuvitusta omaan muistiin ja väitettiin luetettavien lähteiden omien lasten vahvistavan keksityn tapahtumakulun.

Get them to repeatedly picture it happening. That gives her credibility. Kokoomuslainen käräjätuomari Annette Santamaa Ulvilasta ei katsonut olevansa jäävi tuomitsemaan Anneli Aueria. Kun syyttäjät olivat onnistuneet harhauttamaan korkeimman oikeuden palauttamaan murhajutun takaisin käräjäoikeuteen lasten kauhutarinoilla, oli hyvä saada kavereita tuomaristoon.

Ulvilalainen Käräjätuomari Anette Santamaa on entinen syyttäjä ja hyvä tuttu mm. Annette Santamaa on toiminut myöskin Ulvilan Kokoomus Ry: Entisenä syyttäjänä hän tuntee myöskin syyttäjä Kalle Kulmalan ja tämän isän Hannu Kulmalan entuudestaan.

Miten juurikin Santamaa päätyi murhatuomariksi käräjäoikeuteen sen jälkeen, kun korkeinoikeus oli saatu palauttamaan juttu alempiin oikeusasteisiin traumatisoituneiden lasten kauhukertomuksilla? Santamaa tuomitsi syyttömän leskiäidin, Anneli Auerin, elinkautiseen vankeuteen yleisen elämänkokemuksensa valossa.

Kysymyksiä on herättänyt myös korkeimman oikeuden KKO esittelijän vaihtaminen seri-asiassa vain muutamaa viikkoa ennen hylkäävän päätöksen antamista kesällä Päätöstä oli odotettu yli 9 kk, koska aineisto oli niin laaja.

Laajaan aineistoon ei pysty uusi esittelijä perehtymään millään muutamassa viikossa. Mikäli edellinen esittelijä oli tehnyt hylkäävän päätöksen, niin miksi sitä vitkutettiin samalle päivälle, kun Anneli Auerin uuden hovioikeuskierroksen valmisteluistunto alkoi Porissa Oliko tarkoitus saada aikaan lisää negatiivista julkisuutta Anneli Auerille, ja vaikuttaa hovioikeuden tuomareihin?

Satakunnan vaikutusvaltaisella kokoomuslaisella kermalla on ollut erittäin hyvät suhteet paikallislehteen Satakunnan Kansa an, jolle vuodettiin perättömiäkin väitteitä, jotka saatiin IltaLehden kautta levitettyä koko kansalle molemmat lehdet ovat Alma Median omistamia.

Suurin vastustus Anneli Auerin pyrkimyksille saada äänensä kuuluville omassa asiassaan on tullut ko. Syksyllä julkistettiin Tampereen yliopiston tutkimus Syylliseksi kirjoitettu. Tutkimuksessa nostetaan esille kolme tärkeätä asiaa: Korkeimman oikeuden vapautettua Anneli Auerin murhasyytteistä helmikuussa , tuntui valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen olleen tyytymätön ratkaisuun.

Hän antoi medialle lausunnon, jossa hän ilmoitti suoralta kädeltä murhan jäävän selvittämättömäksi ja toivoi, että käräjäoikeudet saisivat jatkossa enemmän päätäntävaltaa. Samassa yhteydessä Nissinen sanoi olevansa pahoillaan Jukka S. Olisivatko hekin halunneet syyttömän perheenäidin tulevan tuomituksi elinkautiseen vankeuteen?

Entä kuinka pahoillaan Nissinen on syyttömänä syytetyn ja tuomitun puolesta, jonka koko elämä on tuhottu prosessissa? Lahden murhan esitutkinta hoidettiin, voi Nissisen uutta ehdotusta muutoksenhakuoikeuden heikentämisestä pitää ällistyttävänä. Jos Aueriin kohdistuneessa murhaoikeudenkäynnissä näyttö olisi otettu vastaan vain käräjäoikeudessa, olisi hänet ilmeisesti tuomittu syyttömänä miehensä murhasta.

Jutussa käräjäoikeus nimittäin tuomitsi Auerin kahdesti murhasta elinkautiseen vankeuteen, mutta hovioikeus kuitenkin vapautti hänet perustellen sitä näytön riittämättömyydellä. Valtakunnansyyttäjän virastossa tunnutaan ajattelevan, että käräjäoikeuden langettavan tuomion olisi tullut jäädä voimaan. Se olisi kuitenkin tarkoittanut, että asiassa olisi ylemmässä asteessa kahdesti syyttömäksi todettu henkilö joutunut kärsimään elinkautista vankeusrangaistusta, mikä on ankarin rangaistus Suomessa.

Paikallinen yhteisö oli henkisesti tuominnut Netflixin huippusuosion saaneen dokumenttisarjan päähenkilön  Steven Avery n jo kauan ennen kuin hänen tuomionsa julistettiin. Tämä ilmapiiri asetti paineita valamiehistölle, jonka jäsenet perheineen ottavat osaa yhteisön arkeen. Samaa voidaan sanoa pienellä paikkakunnalla Ulvilassa tapahtuneesta henkirikoksesta ja paikallisten ihmisten asenteista ja odotuksista murhan selvittämiseksi. Poliisilla on lisäksi Suomessa hyvin läheiset suhteet paikallisen käräjäoikeuden tuomareihin.

Auerin tapauksessa on nähtävissä miten yksilön oikeusturva kärsii pahasti, kun vastassa on pienen paikkakunnan vaikutusvaltaisia pelureita antamassa lausuntoja myös medialle. Syksyllä Nissinen kertoi Ylen A-Talk-ohjelma ssa tietävänsä varmuudella, etteivät seksuaalirikostutkinnat ja murhajuttu liity mitenkään toisiinsa. Näin perusteltiin juttujen käsittely oikeudessa erillisinä tapauksina.

Puoli vuotta myöhemmin syyttäjät kuitenkin myönsivät rikosasioiden keskinäisen yhteyden ilmoittamalla julkisuuteen, että Auer-juttu saa neljä syyttäjää. Helmikuussa Nissinen esiintyi jälleen Ylen A-Talk-ohjelmassa keskustelemassa tällä kertaa Vaasan hovioikeuden ratkaisusta. Hän kertoi olleensa jossainmäärin yllättynyt vapauttavasta tuomiosta, mutta seuranneensa asiaa vain median ja toisten kertoman välityksellä.

Olisi hyvä tietää ketkä kaikki ovat valtakunnansyyttäjää asiassa vuosien varrella briiffanneet, sillä tieto on osoittautunut harhaanjohtavaksi. Erikoista on myös se, että valtakunnansyyttäjä Matti Nissisellä on sama harrastus, kuin Ulvilan murhasta epäillyllä  ulvilalaismiehellä. Mies pidätettiin heti murhan jälkeisenä päivänä sekavassa tilassa fileerausveitsi hallussaan, kasvoissa ja ranteessa viiltohaavoja.

Edesmennyt kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama jäi kansalaisten mieliin mediassa esittämillään hurjilla väitteillä ja Ulvilan murhamysteeri elokuvassa omituisilla filosofioillaan.

Eihän silloin [ole] enää mitään tarvetta tätä jatkaa. Nissinen pyrki vuonna Paateroksi Paateron paikalle. Anneli Auerin kohtalo on ollut valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen käsissä useaan otteeseen vuosien varrella. Matti Nissisellä on ollut kaikenaikaa valta puhaltaa Valkaman, Kulmalan, Pajulan ja Haapalehdon peli poikki, mutta sitä hän ei tehnyt vaan päinvastoin; — Nissinen ilmaisi suuren pettymyksensä korkeimmanoikeuden vahvistettua Vaasan hovioikeuden vapauttavan tuomion.

Kirjoittaja Susku London on kasvanut kokoomusaktiivien penskana Espoon Haukilahdessa, käyden siellä koulut ja lukion. Susku London on sitoutumaton. Suomessa laiton Reid-kuulustelutekniikka   Wikipedia englanniksi. Anneli Auerin kirja Murhalesken muistelmat. Matti Nissinen -tutkinta kompuroi jo ensi metreillään. Artikkelista on myöhemmin poistettu Holmlundin valokuva ja sen kuvateksti joka on esillä tässä blogikirjoituksessa.

Kai Tannerin asianajaja Jouko Kauppila vaatii tutkinnanjohtajan vaihtamista. Anneli Auerin epätoivoiset yritykset saada oikeutta murhatulle miehelleen Jukka S. Lahdelle, lapsilleen sekä itselleen, ovat pyörineet vuosikausia kuin karuselli. Asia koski Anneli Auerin lapsia ja näiden hyvinvointia, eli niin sanotusti lasten etua. Anneli Auerin lasten etuun ottivat eräät tahot voimakkaasti kantaa mm.

Minusta on järk yttävää , että lasten edusta ovat kommentoineet julkisuudessa sellaiset tahot, joilla ei ole minkäänlaista tietoa Anneli Auerin lasten olosuhteista.

Anneli Auerin ja Jens Kukan ennätysmäisen  pitkät seri-tuomiot eivät yksinkertaisesti kestä päivänvaloa. Ne perustuvat pelkästään pienten lasten kauhukertomuksiin äidistään ja kenestä tahansa, joka heidän mieliinsä oli istutettu pahana ihmisenä. Jälkikäteen minulle on selvinnyt, että sosiaalityöntekijät saivat olla kuin kotonaan Satakunnan poliisilaitoksella juuri niihin aikoihin, kun Anneli Aueria epäiltiin murhasta ja sittemmin lastensa hyväksikäytöstä.

Satakunnan Kansassa kerrottiin, että sosiaaliviranomaiset pääsivät tutkimaan ehdottomasti salassa pidettäviä esitutkintatietoja, rikosilmoituksia ja tietoja kiinniotetuista. Vaikka virkavirheeseen syyllistyneet esimiestasoiset poliisit saivat jälleen kerran täysin puhtaat paperit, niin tällä poliisirikoksella on ollut Anneli Aurin ja hänen lastensa kannalta kannalta erittäin merkittävä negatiivinen vaikutus.

Paljon puhutut lasten edut ovat Auer-tapauksessa jääneet virkamiesten etujen jalkoihin kerta toisensa jälkeen. Virkarikos-syytteestä kaikessa hiljaisuudessa vapautettu silloinen Porin poliisipäällikkö  Timo Vuola palkittiin nimityksellä Sisä-Suomen poliisipäälliköksi helmikuussa Eikö yhdestätoista virkaan hakeneesta löytynyt muka sopivampaa, vai oliko Vuolalla joukko vaikutusvaltaisia Ulvila-kasessa ryvettyneitä suosittelijoita?

Harri Aalto,  Pori Poliisin ja sosiaaliviranomaisten paljon julkisuudessa kehutun yhteistyön taustalla Porissa oli myös arveluttavia piirteitä, ilmenee Satakunnan Kansan haltuunsa saamista viranomaisdokumenteista. Poliisilaitoksen turvallisuudesta ja laillisuusvalvonnasta vastannut apulaispoliisipäällikkö Risto Alanne huomautti useaan kertaan asiasta poliisipäällikkö Timo Vuolalle.

Ohessa aiemmin lähettämäni muistio koskien Anneli Auerin lapsia. Xxxx   Xxxx   on ollut puhelinyhteydessä asiaan liittyen Lähetin syyskuussa muistion myös Raisioon lastensuojelun sosiaalityöntekijälle Helsingistä saamieni ohjeiden mukaisesti. Raisiosta oli kuitenkin lokakuussa kerrottu Xxxx   Xxxx: Siksi käännynkin nyt uudelleen puoleenne.

Kuten kerroin, meitä on ryhmä ihmisiä, jotka olemme huolissamme Anneli Auerin nuorimmista lapsista, jotka ovat oireilleet psyykkisesti sijaiskodissaan. Olemme kaikki vakuuttuneita siitä, että nuorimmaisten lasten kauhutarinat äidistään ovat syntyneet erilaisten pelkotilojen seurauksena. Olemme kaikki yhtälailla vakuuttuneita siitä, että lapsia ei ole kohdeltu kaltoin tai raiskattu biologisen äidin kodissa.

Olemme myöskin huolissamme siitä, että poliisi pitää sosiaaliviranomaisia talutusnuorassaan pyrkiessään tuomitsemaan lasten äidin lasten isän murhasta. Toivomme, että sosiaaliviranomaiset ovat saaneet kaiken tarpeellisen information ja materiaalin haltuunsa voidakseen tehdä informoituja päätöksiä lasten sijoituksesta. Vaasan hovioikeus vapautti Anneli Auerin yksimielisesti Jukka S. Lahden murhasta keväällä Tämän on täytynyt tulla täytenä yllätyksenä niin sijaisvanhemmille kuin myös heidän huollossaan olleille lapsille.

On täysin luonnollista, että lasten menettämisen pelko, ja taloudellisen selviämisen pelko on voinut iskeä sijaisperheeseen. Tämä yhdessä lasten pelkojen kanssa siitä, että äiti tappoi isin on voinut johtaa kauhukertomusten syntymiseen.

Vapauduttuaan vankilasta Anneli Auer yritti saada yhteyttä lapsiinsa, mutta heidät vietiin enon toimesta pitkälle merimatkalle, jossa kauhutarinat saivat alkunsa. Anneli Auerin useat yritykset saada tavata lapsiaan on tallennettu filmille Hätäpuhelu-dokumenttia tehdessä, sekä se miten sosiaalityöntekijä siinä tilanteessa selitti lasten tapaamisen monimutkaisuutta äidille.

Nyt kun korkeinoikeus palautti Ulvilansurman käsittelyn käräjäoikeuteen on odotettavissa pitkä ja myös lapsille raskas oikeudenkäyntien sarja. On sitäkin tärkeämpää taata lapsille puolueeton, turvallinen ja kaikista peloista vapaa elinympäristö.

Sen takaavat ainoastaan alalle koulutetut, kokeneet ja asioihin neutraalisti suhtautuvat sijaisvanhemmat, tai mahdollisesti auktorisoitu valvottu hoitokoti. Sen vuoksi pyydämme lasten pikaista sijoittamista pois enon luota. Nyt uudelleen tutkintavankina ollessaan Anneli Auer on toistuvasti pyytänyt vankilaa järjestämään perhetapaamisia ilman pleksilasia esikoisensa Amandan kanssa. Nämä on järjestelmällisesti evätty vankilan johdon toimesta.

Asiasta keskusteltiin elokuussa Kriminaalihuollon tukisäätiössä ja Annelille toimitettiin kopio vankien oikeuksista. Hän oli tekemässä asianjohdosta valitusta Riseen vankilan johtajasta, jolloin joku vartijoista kanteli johtajalle. Vankila päätti tehdä pikaisesti lastensuojeluilmoituksen Amandasta, että Anneli muka painostaa lastaan.

Amandan tilanne on ollut muutoinkin kohtuuton ja hän on saanut kärsiä aivan tarpeettomasti. Hänen isänsä on murhattu, sen lisäksi hänet on eristetty muusta perheestään. Pienimmät sisaret ovat alkaneet pelätä häntä sijaisvanhempien luona, ja Amanda on nyt murhasta epäiltynä, koska pikkuiset ovat sellaisia kauhutarinoita kertoneet.

Tietojeni mukaan hänellä on kuitenkin ollut hyvät oltavat Xxxxxx- kodissa , jossa on ollut ammattinsa osaavia neutraaleja henkilöitä hänen tukenaan. Toivomme, että vankila järjestäisi Amandalle ja Annelille lain suomia perhetapaamisia, joissa lapsella on mahdollisuus tuntea fyysistä läheisyyttä vanhempaansa ja sen mukanaan tuomaa turvallisuutta koskettaen ja halimalla.

Finland, T and others v. Toivomme, että aiemmin tehdyistä virheistä on otettu oppia, ja että tässä Suomen rikoshistorian oudoimmassa tapauksessa toimittaisiin maan parhaan osaamisen ja ammattitaidon mukaisesti. Pyydän edelleen, että kaikkea kertomaani käsitellään luottamuksellisesti, eikä xxxxx xxx xxxx x xxxx xxxxx  xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx.

Vastaan mielelläni kysymyksiin, mikäli sellaisia kertomastani ja kirjoittamastani syntyy. Helsingistä saamieni ohjeiden mukaan toimitan kopiot myös aluehallintoviranomaiselle. Minkäänlaista vastausta en ole koskaan saanut Arja Ahoselta, tai muilta asiaa käsitteleviltä tahoilta, vaikka minulla oli Anneli Auerilta valtakirja.

Sosiaaliviranomaiset eivät ole tietenkään vastuussa vankilan päätöksistä lapsiin liittyvissä asioissa, mutta halusin kuitenkin tuoda sosiaaliviranomaisten tietoon sen miten vankilassa on lasten suhteen toimittu. Vankilassa korjattiin sittemmin Amandan tapaamisiin liittyneet esteet, mutta pienimpiä lapsiaan Anneli Auer ei saanut tavata. Samoihin aikoihin, kun itse mietin Anneli Auerin lasten kohtaloa, toimittaja Jarkko Sipilä tuskasteli Auer-vyyhdin useita käänteitä:.

Palaa lähtöruutuun kulkemalla vankilan kautta Julkaistu KKO palautti Anneli Auerin murhajutun peräti käräjäoikeuteen ounastellun hovioikeuden sijaan. Jutun käsittely alkaa siis käytännössä aivan alusta. Auer-tapauksessa tietysti voi todeta, että olisi ollut yllätys, jos asiat olisivat menneet jotenkin ennakoidusti. KKO katsoi, että jutussa on tullut niin paljon uutta näyttöä, että käsittelyn aloittaminen käräjäoikeudesta on perusteltua.

Samalla KKO varmisti sen, ettei juttu tule automaattisesti sen käsiteltäväksi. Jos uutta näyttöä olisi puitu ensimmäistä kertaa hovioikeudessa, niin tapaus olisi väistämättä tullut KKO: Joku olisi joka tapauksessa valittanut hovioikeuden ratkaisusta. Auer puolestaan istuu vankilassa Turun käräjäoikeuden hänelle seksuaalirikoksista langettamaa tuomiota. Seksuaalirikokset ja murhajuttu liittyvät nyt entistä tiiviimmin yhteen. Murhajutun uusi käsittely nivoutuu saman uuden näytön ympärille kuin väitetyt lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset.

Kyse on Auerin kolmen nuorimman lapsen kertomuksista. Kolmen nuorimman lapsen — murhayönä aikaan he olivat 2-, 5- ja 7-vuotiaita — kertomusten perusteella Auer ja Jens Kukka tuomittiin seksuaalirikoshaarassa vuosikausiksi vankeuteen. Turun käräjäoikeus äänesti päätöksestä, mutta ei ole kertonut millä perusteilla enemmistö tuomareista piti lasten kertomuksia hyväksikäytöistä uskottavana.

Samaa lasten kertomusten uskottavuutta joudutaan nyt arvioimaan murhajutussa. Lapset kertoivat uusia asioita tapahtumista kesällä , kun hovioikeus oli todennut Auerin syyttömäksi murhaan. Tilanne oli tuolloin se, että lapset olisi palautettu äitinsä huoltoon.

Seitsemänvuotiasta oli puhutettu jo alkuperäisessä poliisitutkinnassa, mutta uudet kertomukset tulivat vasta nyt. Syyttäjien — heitä on seksuaalirikoshaara mukaan lukien Auer-tapauksessa jo neljä — mukaan lasten kertomukset ovat nimenomaan se keskeinen uusi asia. Kertomusten tarkka sisältö ei ole tiedossa, mutta KKO: Tosin vanhin lapsista on kiistänyt äitinsä syyllisyyden. Seksuaalirikoshaaran käsittelyssä kuultiin leegio asiantuntijoita arvioimassa lasten kertomusten uskottavuutta, mutta käräjäoikeus piti perustelunsa salaisina.

Tosin aivan kaikkea se oikeus ei kertomuksista hyväksynyt. Käräjäoikeus totesi nimenomaan, ettei se luottanut lasten kertomiin saatananpalvontaväitteisiin. Auer-vyyhdistä ei käänteitä puutu. Vuosien varrelta löytyy syyttömänä vangittua teatterijohtajaa, poliisitutkinnan virheitä, seksistä kieltäytynyttä solutettua poliisimiestä, epämääräisiä ristikuvioita ruumiissa ja vaikka mitä.

Juttua on tutkittu vuosikausia ja puitu eri oikeusistuimissa kuukausia, mutta aina tuntuu uutta riittävän. Auer-tapaus osoittaa, että Suomen oikeusjärjestelmä ei aina toimi sen paremmin poliisin, syyttäjien kuin oikeuslaitoksenkaan osalta. Henkirikos tapahtui kuusi vuotta sitten ja nyt palataan alkuun. Ehkäpä toisella kierroksella case Auerissa asiat sujuvat nyt paremmin.

Olisiko se yllätys, jos näin kävisi? Anneli Auer Kultakuumeen erikoishaastattelussa 25 min. Artikkeli on julkaistu Stern Crime -lehden 4. Nainen soittaa Ulvilasta, länsisuomalaisesta pikkukaupungista. Joku tuli ikkunast sisää! Mitä siellä nyt tapahtuu? Onks teitä monta siellä? Tästä hätäkeskuspuhelusta alkaa yksi Suomen arvoituksellisimmista rikostapauksista. Kyseessä on myös tragedia, jossa yksi nainen joutuu vuosiksi vankilaan, jossa hänet erotetaan lapsistaan ja jossa lapsista tehdään vihollisia toinen toisilleen.

Suomi on nyt sen kysymyksen edessä, onko oikeusvaltion nimissä tehty hirvittävä vääryys. Nyt, lähes kymmenen vuotta hätäkeskuspuhelun jälkeen, komisario ajaa autollaan koivumetsän reunustamaa tietä. Hän kertoo, että hänen kännykkänsä oli soinut vähän hätäkeskuspuhelun jälkeen. Heti kun hän näki puhelimensa näytöltä kollegansa nimen, hän aavisteli lomansa päättyvän. Kuparia valmistavassa yhtiössä työskennellyt henkilöstövalmentaja ja perheenisä oli murhattu yöllä makuuhuoneeseensa vaimonsa ja vanhimman tyttärensä silmien edessä.

Juha Joutsenlahti mietti tuolloin, kuka murtautuisi taloon ja surmaisi verisesti miehen tämän perheen läsnäollessa? Se ei — herra varjele — ollut mitenkään epätavallista, että Joutsenlahden alueella sai joku surmansa väkivaltaisesti. Niin kauan kuin rikostutkija muisti, on Porin seudulla tapahtunut eniten henkirikoksia Suomessa. Ehkä asiaan on vaikuttanut se, että Pori on satama- ja työläiskaupunki, jossa sanat eivät aina välttämättä riitä, vaan myös nyrkit puhuvat.

Tietenkin tapahtumiin liittyy myös alkoholi. Joutsenlahti on tavannut kaduilla paljon ihmisiä, jotka juovat, koska ovat surullisia. Ja toisia, jotka ovat surullisia, koska juovat. Valitettavasti hän on myös tavannut liian monta sellaista, jotka muuttuvat väkivaltaisiksi juodessaan.

Tämä tapaus poikkesi kuitenkin täysin kaikista muista Joutsenlahden uran aikana. Ja se jäi arvoitukseksi, vaikka tutkinnanjohtaja teki kaikkensa. Jo se, kuinka monta kertaa hän olikaan kuunnellut hätäkeskuspuhelutallenteen…. Sitten puhelimesta kuuluu kiihkeä lapsenääni: Mun iskä voi huonosti. Poliisi Juha Joutsenlahtea ei tapaus jätä rauhaan. Hänet kutsuttiin lomaltaan surmapaikalle, ja hän johti alkuvaiheen tutkimuksia.

Kookas ja ryhdikäs kuin jääkiekkoilija. Hän palaa tänään tapahtumapaikalle. Tämän reitin hän muistaa hyvin. Jopa näiden lukuisien vuosien jälkeen. Hän on ottanut töistään vapaapäivän palatakseen surmapaikalle. Ehkä näyttääkseen maailmalle, että hän teki kaiken oikein. Ehkä myös vakuuttaakseen itsensä siitä, että hän toimi kuten piti ja että oli epäoikeudenmukaista, että hänen uransa suistui raiteiltaan siten kuin teki.

Siitä huolimatta sain tutkinnan vastuulleni. Perillä Joutsenlahti luo silmäyksen ympärilleen. Pieni, unelias Ulvila, noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Porista.

Tiet kapenevat, omakotitaloja on vaikea erottaa toinen toisistaan. Punatiilisiä, puulla verhoiltuja taloja. Siellä täällä näkyy etupihalla trampoliini.

Joissakin rumia muovituoleja terasseilla, ja useimmissa on niin huolellisesti leikattu pensasaita, että voisi luulla naapureiden kilvoittelevan puutarhanhoidossa. Joutsenlahti katsoo taloa numero 54 ja kertoo. Työtoverit näyttivät hänelle makuuhuoneen. He kertoivat, että uhrin nimi on Jukka Lahti, ja hänen vaimonsa Anneli Auer makaa vakavasti loukkaantuneena sairaalassa. Joutsenlahti katsoi ympärilleen ja näki, että terassinoven ikkuna oli rikottu ja lattialla oli lasinsirpaleita.

Veriroiskeita ei voinut olla näkemättä: Kuuleksä ku mun mieheni huutaa? Eräässä lehdessä kysyttiin, onko hän naispaholainen. Tänä päivänä Anneli Auer vaikuttaa jotenkin vetäytyneeltä, ikään kuin hänen ja muun maailman välillä olisi jonkinlainen näkymätön verho.

Nykyään Anneli Auer tuntee jokaisen äänen, joka hätäkeskuspuhelutallenteelta on erotettavissa. Hän tietää, että puhelun kesto on neljä minuuttia ja 18 sekuntia. Hän tietää myös, kuinka monta sekuntia hänen oma äänensä kuuluu puhelimen läheltä. Samoin, kuinka kauan hänen silloin yhdeksänvuotias tyttärensä Amanda puhuu hätäkeskusvirkailijan kanssa.

Hän tuntee nauhalta jokaisen napsahduksen ja tietää, millä kohtaa tulevat hänen miehensä viimeiset sanat. Toisin on muistojen laita. Ne haalenevat, niitä voi manipuloida ja ne voivat kääntyä ihmistä itseään vastaan. Tällaisten muistojen syytä on, että hän menetti miehensä lisäksi vuosien varrella myös maineensa ja melkein kaiken, mikä hänelle hänen elämässään oli rakasta. Tämän vuoksi Anneli haluaa puhua faktoista. Ei siitä, mitä hän voi muistaa. Anneli Auer ilmoitti haluavansa ensin tietää tarkemmin, mistä hänen kanssaan haluttaisiin jutella.

Hän halusi tavata jossakin vähemmän silmiinpistävässä paikassa. Vuosikausia hän on piilotellut aurinkolasien takana. Ihmiset tuntevat hänet lehdistä, jotka ovat julkaisseet hänen kuviaan ja niiden alla kirjoittaneet hänen olevan mahdollisesti saatananpalvoja tai noita. Monet suomalaiset uskovat hänen olevan tätä kaikkea. Hänen kylmistä sinisistä silmistään puhutaan kuin ne olisivat todistusaineistoa. Scandic-hotellin kahvilassa istuu hoikka, huoliteltu, viisissäkymmenissä oleva nainen.

Selkä hiukan kumarassa, tarkkaillen keskittyneesti vastapäätä istuvaa. Aluksi hän vaikuttaa hermostuneelta, sen jälkeen hauraalta. Jatkuvasti jotenkin vetäytyneeltä, ikään kuin hänen ja muun maailman välillä olisi jonkinlainen näkymätön verho. Hänen edessään on rikospaikkatutkinnan kuvia. Todistusaineistoa siitä kauhusta, joka hyökyi hänen elämäänsä 1.

Kuvissa näkyy vereen tahriintunut lakana, verinen halko ja mies, joka makaa sängyn vieressä. Jotkut kuvat antavat vain aavistaa tilanteen hirveyden, toiset taas näyttävät tapahtuneen kaikessa kauheudessaan siten, että toivoisi, ettei kuvia olisi koskaan nähnytkään. Kuten kuvat miehen murskatuista kasvoista. Erityisesti se, jossa näkyy kasvojen oikea puolisko. Silmä roikkuu ulkona silmäkuopastaan. Iskujen on täytynyt olla aivan pidäkkeettömiä ja hurjia.

Anneli Auer työntää kuvat niihin koskematta pöydän keskelle. Enää häntä ei tämä kauhu voi saavuttaa. Hän on nähnyt sen liian usein. Sinä päivänä voin jälleen elää. Minun täytyy taistella niin kauan että selviää, mitä todella tapahtui. Lämpötila oli nollan yläpuolella. Tuuli oli kuitenkin kova. Luvatalla töissä ollut henkilöstön kehittämispäällikkö Jukka Lahti lähti Turkuun asti ulottuneelta työmatkaltaan kotia kohti kello  Lahdella oli yllään tumma takki ja siihen sopivat housut, tai niin Anneli Auer ainakin muistelee.

Lahti oli tarkka ulkonäöstään, tummat hiuksensakin hän leikkautti aina kerran kuussa. Lahdella oli mieleenpainuvat kasvot: Neljä vuotta aiemmin hän oli ottanut vastaan työnsä suuren porilaisen kupariyhtiön henkilöstöosastolla.

Tämä merkitsi etenemistä uralla. Siksi Lahti oli muuttanut perheineen Raisiosta pohjoisemmaksi Ulvilaan. Ne, jotka työskentelivät kuparitehtaassa kuuluivat alueen ylpeimpiin ja näin oli ollut jo vuosikymmeniä. Se, joka kuului tähän piiriin, toi mukanaan tehtaaseen myös lapsensa ja lapsenlapsensa. Koska tehdas oli elättänyt ihmisiä tällä harvaanasutulla alueella jo vuosikymmeniä, se oli ikään kuin perheenjäsen. Nyt äiti-tehdas oli kuitenkin hylkäämässä lapsensa. Yritys oli irtisanomassa yli työntekijää.

Henkilöstövalmentaja Jukka Lahden oli hoidettava potkut saaneiden työntekijöiden irtisanomiset. Sellainen työ ei varsinaisesti lisännyt hänen suosiotaan.

Joku oli uhkaillut häntä. Lahti myös uskoi, että hänen Opel Zafiransa naarmut eivät olleet syntyneet vahingossa. Jukka Lahti ei kuitenkaan ollut mies, joka olisi huolestunut tällaisesta.

Sinä päivänä hän oli lähtenyt kotoaan kello kuudelta aamulla. Työvoimatoimiston Turussa järjestämä seminaari kesti koko päivän. Lahti tunsi hyvin tämän työvoimatoimiston, olihan hän itse työskennellyt siellä luvulla. Vuonna hän oli johtanut akateemisten työttömien ryhmää, jolloin hän oli tutustunut vuotiaaseen naiseen, joka oli suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Nainen esittäytyi Anneli Aueriksi. Pian myös Anneli sai paikan työvoimatoimistosta.

Lahti oli naimisissa ja Auer seurusteli vakituisesti, mutta se ei estänyt näitä kahta tapailemasta toisiaan.

Kun Anneli tuli raskaaksi, Jukka erosi puolisostaan. Pariskunta meni naimisiin, ja he saivat kolme lasta lisää. Jukka Lahden täytyi hoitaa ihmisen irtisanomiset. Häntä iskettiin fileerausvetsellä 70 kertaa. Heidän kodissaan Ulvilassa oli viisi huonetta, sauna ja autotalli. Tavanomainen koti tavanomaisella suomalaisella asuinalueella. He eivät olleet paljoa tekemisissä naapureidensa kanssa.

Jukka ja Anneli olivat kotoisin muualta, ja ehkä he sen takia jäivät hieman ulkopuolisiksi. Jukasta tämä ei ollut kiinni. Anneli pikemminkin oli sen verran vähäpuheinen, että kenellekään ei ehkä tullut mieleen kutsua häntä jutustelemaan kahvikupin ääreen. Anneli tiesi kuitenkin jotain leipomisesta. Hän ylläpiti Perhekerho-nimistä nettisivustoa, jolla hän julkaisi reseptejä, lahjaideoita ja sisustusehdotuksia.

Toisella, Mammadieetti-sivustolla, hän antoi laihdutusvinkkejä äideille. Auer esitteli siellä kuvia itsestään ja kapeasta vyötäröstään. Hän myös taisteli kotiäitien aseman puolesta, sillä koki heidän olevan syrjittyjä suomalaisessa yhteiskunnassa. Sivustoilla olevat mainokset tuottivat perheelle hiukan lisätuloja. Perheen ajan tässä talossa Ulvilassa oli kuitenkin määrä pian päättyä. Jukka oli hakemassa työpaikkaa Helsingin lähistöltä. Kello yksitoista illalla hän kääntyi Tähtisentielle ja parkkeerasi autonsa pihatielle.

Oli torstain ja perjantain välinen yö. Harvoissa taloissa paloivat enää valot. Jukka Lahti aukaisi etuoven ja laittoi kännykkänsä lipaston päälle, kuten aina ennenkin.

Lastenhuoneiden ovet olivat kiinni ja vanhin tytär nukkui omassa huoneessaan. Aamulla he saisivat aukaista adventtikalenterin ensimmäisen luukun. Nuorin lapsi makasi hereillä sängyllä Anneli Auerin vieressä. Vanhempien sänky oli sijoitettu takkahuoneeseen, koska Jukka käytti kolmatta makuuhuonetta toimistonaan.

Takkahuoneessa ei ollut paljoa tilaa. Sänky oli jouduttu työntämään seinään kiinni, vaikka se oli vain senttiä leveä. Punaiset lakanat olisi pitänyt taas vaihtaa jo viikkoja aiemmin, mutta Anneli ei ylipäätään enää neljännen lapsensa syntymän jälkeen ollut ehtinyt juurikaan siivota. Anneli makasi tapansa mukaisesti seinän puolella.

Jukka oli nuorena miehenä ollut liikenneonnettomuudessa, ja hän tarvitsi silloin tällöin kävelykeppiä. Hänelle olisi ollut liian hankalaa kömpiä seinän puolelle joka yö. Kun nuorin lapsi kuuli Jukan tulevan, hän juoksi tätä vastaan. Jukka otti lapsen syliinsä ja kantoi hänet takaisin Annelin viereen. Jukka tyhjensi astianpesukoneen, mikä oli hänen osansa kotitöistä. Kun lapsi oli lopulta nukahtanut, kantoi Jukka hänet lastenhuoneeseen. Oli jo puoliyö, kun vanhemmat sammuttivat valon takkahuoneesta.

Anneli kertoo, että pian tämän jälkeen myös vanhemmat olivat unessa. Mikä on tilanne nyt? Apu on koko ajan tulossa. Se oli äsken viel hengis! Onks sun mies nyt iha tiedottomana makaa vai? Komisario Juha Joutsenlahti tapasi Anneli Auerin ensimmäisen kerran sairaalassa iltapäivällä 1.

Kun poliisi ja ensiaputyöntekijät olivat saapuneet paikalle, oli Anneli seisonut liikkumattomana olohuoneessa. Pian tämän jälkeen hän tuupertui, kun oli halunnut mennä juomaan keittiöön lasillisen vettä. Kaksi veitseniskua olivat haavoittaneet hänen keuhkojaan hengenvaarallisesti. Sairaalassa häntä oli hoidettu ja nyt hän makasi sängyssä kalpeana, mutta jälleen itsensä koonneena. En muista näinkö asetta.

En muista työnsinkö tekijää vai yritinkö repiä häntä irti. Hän löi minua veitsellä. Se sattui kovasti ja aloin vuotaa verta. Luulen, että olen hypännyt sängyn vieressä olevan arkun ylitse ja juossut karkuun. Tiedättekö onko häntä tämän vuoksi uhkailtu? En ottanut häntä tosissani, koska hänellä oli taipumus liioitella ja dramatisoida asioita. Pystyn kyllä kuvittelemaan, että on monia ihmisiä, jotka olivat raivoissaan hänelle. En tiedä miten vakavaa se oli. Joutsenlahti halusi tietää, muistaisiko Auer, miltä tekijä näytti.

Auer vastasi, että hän näki tekijän vain vilahdukselta sen lyhyen ajan kuluessa, kun hän oli antanut luurin tyttärelleen ja juossut takaisin takkahuoneeseen. Silloin hän oli laittanut valot päälle, ja tekijä oli rynnännyt häntä kohti. Miehellä oli ollut pipo tai tumma hupputakki, eikä hänen kasvoistaan näkynyt paljoa. Anneli muistaa punakat posket. Hän arvioi tekijän olevan senttinen.

Tämän ensimmäisen todistajankuulustelun jälkeen komisario tunsi sääliä naista kohtaan. Kun hän oli ollut lähdössä, Anneli oli vielä kysynyt häneltä: Joutsenlahti oli yrittänyt selittää naiselle varovaisesti, miltä hänen miehensä kasvot näyttivät. Hän seisoo nyt talon pihatien päässä. Talossa on jo pitkään asunut toinen perhe. Naapuri on ajamassa autotalliinsa. Joutsenlahti toteaa, että pitäisi ehkä kävellä pari askelta kauemmaksi. Hän haastatteli aikanaan naapuria niin monta kertaa, ettei halua enää uudestaan hermostuttaa ketään.

Todisteista ei saanut paljoa irti. Joutsenlahden työtoverit löysivät takkahuoneen kaakelilattialta terästään vääntyneen fileerausveitsen, jonka kärki oli katkennut. Joku oli lyönyt tällä veitsellä Jukka Lahteen 70 iskua. Jukka oli taistellut henkensä puolesta kaikin voimin. Hädässään hän oli tarttunut takan vieressä oleviin halkoihin.

Joutsenlahti uskoo, että ase, jolla Jukalle aiheutettiin kuolettavat päävammat, oli kirves tai jokin samankaltainen väline. Tätä toista murha-asetta ei löydetty. Ei, vaikka jäljestyskoirat olivat paikalla jo aamun valjetessa. Ei, vaikka asuinalue, ympäröivät metsät ja kaikki jäteastiat tutkittiin välineen löytämiseksi. Myös kaikki ajateltavissa olevat pakoreitit tutkittiin huolellisesti samasta syystä.

Joutsenlahti kävelee pari askelta ja kurkistaa pensaiden välistä pihalle. Ja ikkunalaudan ja terassinoven vieressä oli verijälkiä. Ovi johti suoraan vanhempien makuuhuoneenaan käyttämään takkahuoneeseen. Kookkaan ihmisen on täytynyt lyödä oven ikkuna rikki ja sitten kiivetä tekemästään aukosta sisälle. Tärkein todiste löytyi halosta, jolla Jukka Lahti oli puolustautunut. Sitä ei voitu kuitenkaan liittää keneenkään. Joutsenlahden tutkintaryhmälle tuli kymmeniä vihjeitä asukkailta.

Useimmat vihjeenantajat otaksuivat jonkun yhtiön työntekijöistä olleen teon takana. Joutsenlahti ihmetteli, miten paljon vihaa työelämässä voikaan saada osakseen. Työtoverit kuvailivat Lahtea älykkääksi mutta aggressiivisen vaativaksi. Esimerkiksi yhtä irtisanottua hän olisi pilkannut sanoilla: Mahdollisia epäiltyjä oli näin ollen paljon. Yksinään jo Lahden työtovereiden ja näiden lähipiirin joukosta testattiin  miehen DNA, jota verrattiin halosta löytyneeseen.

Joutsenlahti kertoo, että vasta vuonna ilmeni, että halossa ollut veri kuuluikin eräälle rikospaikkatutkijalle, joka ilmeisesti oli loukannut itseään työtä tehdessään. Vuonna näytti kuitenkin siltä, että erään Lahden naapurin epäilyt saattaisivat johtaa läpimurtoon. Tämä naapuri kertoi, että murhaaja olisikin oikeasti halunnut tappaa hänet eikä Jukka Lahtea.

Nyt naapuri uskoi tämän pitkävihaisen miehen kykenevän mihin vain. Tappaja olisi siis ehkä erehtynyt talosta pyrkiessään kostamaan nimenomaan hänelle. Naapuri muistutti ulkoisesti Lahtea. Heidän talonsa olivat samanlaiset ja sijaitsivat samalla kadulla. Tarina vaikutti uskomattomalta, mutta järkeenkäyvältä. Joutsenlahti lähetti sähköpostitse kuvan miehestä Anneli Auerille, joka asui tuolloin Turussa. Joutsenlahti tutki noihin aikoihin niin montaa epäiltyä, että hänen olisi ollut hankala jokaisen uuden kuvan näyttämistä varten ajaa kaksi tuntia Turkuun.

Anneli vastasi, että kyseinen mies voisi olla etsitty. Myöhemmin tunnistusrivissä Anneli osoitti näyttelijää. Joutsenlahti pidätytti miehen, mutta tämä päästettiin kuitenkin pari päivää myöhemmin vapaalle jalalle. Mikään rikospaikalta löytynyt todiste eikä myöskään poliisikoiralla tehty hajutunnistetesti viitannut siihen, että kyseinen mies olisi tekijä.

Tutkijoiden oli jatkettava etsintää. He luottivat asiantuntijan tekemään profiiliin: Hän on halunnut kostaa Jukka Lahdelle. Tekijä ei ollut suunnitellut Annelin vahingoittamista. Miehellä olisi rikollista taustaa ja hän olisi väkivaltainen ja impulsiivinen. Kuitenkin urheilullinen, koska oli kyennyt ponnistamaan sisään kapeasta terassinoven ikkunasta. Joutsenlahti kyseli profilointiin liittyviä kysymyksiä eräältä vankilapsykiatrilta.

Tämän arvio oli, että uhria oli haluttu rangaista hänen perheensä läsnä ollessa. Näin ollen ajankohta teolle olisi ollut harkittu. Etsintä potentiaalisten tekijöiden joukosta ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Miten homofobisten vanhempien tai kiusatuksi tullut "haluaa olla uhri"? Syytätkö ihan oikeasti homoja siitä, että heitä kiusataan? Että jos homoa kiusataan, se johtuu siitä, että homo esittää seksuaalisuutensa asiana, jota hävetä?

Että vika on siinä miten homo suhtautuu seksuaalisuuteensa, ei siinä miten kiusaajat suhtautuvat siihen? Otin kiusaajat esille, koska sinun mukaasi kiusaajista ei vaan kannata välittää.

On joku maailman paskin idea sanoa kiusatulle, kiusattiin häntä mistä syystä tahansa, että "lol älä välitä niistä, anna asian olla", ikään kuin se ratkaisee ongelman. Vastustajat saadaan tajuamaan asenteidensa olevan väärä esimerkiksi sosiaalisen paineen kautta. Jos vastustajien lähipiirissä on kannastaan epävarmoja, jotka saadaan puolustamaan vähemmistöjen oikeuksia, sosiaalinen paine läheisiltä saa vastustajat epäilemään kantojaan.

Näiden kaverien kantoihin voi vaikuttaa kampanjoinnilla. Kätevästi lainaat mun kommentteja, mut jos kuitenkin et muokkais niitä sopimaan sun mieleipiteeseen. Jos sulla on jotain homoja vastaan niin en voi sanoa muuta kuin toivon että joskus saat elämäsi sille mallille ettei tarvitse vihata ihmisiä heidän elämätapansa takia. Ollaan sentään siitä samaa mieltä että väärässä olevat voi suunnata oikeaan suuntaan sosiaalisen "paineen" kautta, tämä kampanja on siinä tarkoituksessa paska ja tiedät sen itsekkin ja se on se ongelma tässä.

Toistan vielä kerran, kiusaajista ei kannata välittää. Seksuaalivähemmistöjen syrjiminen on laitonta ja jos haet apua, sitä saat. Nyt on sen verran epärehellistä olettamusta liikkeessä että tähän tulee loppu. Jos kerran vielä vääristelet mielipiedettäni sopimaan sinun argumentointii pistän blockkia. Onko tästä jotain uutta tai epäselvää?

Ihmisen kehitys jompaan kumpaan seksuaalisuuden suuntaan on varmasti hienovarainen, ja vuosia vievä prosessi - siihen todellakin vaikuttaa ne ihmisen omat kokemukset ei siis esimerkiksi yksiselitteisesti tietynlainen vanhemmuus tms.

Homous voi siis olla eräänlaista "miehisen" miesten välisen suhteen ja yhteyden kaipuuta - eroottinen puoli tulee vasta toissijaisena. Naisella lesbous saattaa olla naisen sylin kaipuuta, joskin seksuaalisin piirtein. Miksi tätä ei tunnusteta? Miksi se on ikäänkuin "helpompaa" mieltää synnynnäiseksi ominaisuudeksi? Koska mikään ei viittaa sellaiseen. Sosiaaliset mallit ei-heteroseksuaalisuuden synnystä eivät yksinkertaisesti ole yhtä vakuuttavia kuin nonsosiaaliset. Yksikään sellainen hypoteesi ei ole saavuttanut valtavirran suosiota minkään asiaankuuluvan tieteenalan piirissä toisin kuin nonsosiaaliset hypoteesit.

Esimerkiksi tämän ilmiön kausaatio on tutkimusten valossa kääntynyt pitkälti päinvastaiseksi. Miesten kohdalla homoseksuaalisuus ei johdu huonosta isäsuhteesta, vaan huono isäsuhde mahdollisesti homoseksuaalisuudesta. Ei tietenkään aina näin, huonolle vanhemman ja lapsen väliselle suhteelle löytyy myös tuhat muuta syytä.

Mitä perusteita sinulla vuorostaan on olettaa, että kyseessä olisi nimenomaan kasvatuksellinen ominaisuus? On olemassa paljon erilaista biologista todistusaineistoa, jotka puoltavat vahvaa synnynnäistä ainakin geneettistä ja epigeneettistä taustaa homoudelle, vaikka se ei puhtaan synnynnäistä olisikaan.

Kyllähän se niin on että suurin osa homoista on jäänyt isän puolesta kasvatuksen ulkopuolelle Kyllähän näitä on ja voisinhan minäkin väittää että olen paavi ei ne aina pidä paikkaansa; Voisin myös sanoa että Epäilen myös syyksi homouteeni soijamaitoa, jota minulle juotettiin vauvana, koska vatsani ei sietänyt laktoosia.

Soija nostaa estrogeenin määrää ja uskon, että niissä Aasian maissa joissa soijaa käytetään runsaasti ruuissa tofu jne. Googlettamalla ulkomaisilta sivuilta löytyy paljon tietoa soijan vaikutuksesta miehen testosteronipitoisuuteen. Joillekin on tullut gynekomastiaa sen jälkeen, kun ovat alkaneet käyttämään runsaasti soijaa. Uskon, että soija vaurioitti maskuliinista kehitystäni. Muihin poikiin minun on aina ollut vaikea ottaa kontaktia.

Pojat ja miehet olivat niin vieraita. Siksi ystäväpiirini oli suurimmaksi osaksi pelkkiä tyttöjä. Naiset ja tytöt ovat aina olleet vahvasti elämässäni mukana. Samaistuin naisiin voimakkaasti ja halusin välillä olla nainen. Olen ulkoisesti miehen näköinen, mutta sisältäpäin tunnen olevani puoliksi nainen.

En kuitenkaan ole transseksuaali, koska en koe tarvetta vaihtaa sukupuoltani tai pukeutua naiseksi. Toki, jos voisin päättää, mikä sukupuoleni olisi ollut syntyessäni, olisin ollut mielummin tyttö. Myös vasenkätisyys, punatukkaisuus ja vihreäsilmäisyys ovat biologisia poikkeamia. Sillä, että jokin on biologinen poikkeama, ei ole oleellista merkitystä. Homoseksuaalisuus poistettiin sairausluokituksesta, koska itse homoseksuaalisuus ei aiheuta mielen toiminnassa mitään häiritsevää.

Siten se ei ole häiriö. Ensinnäkin lajin kannalta kannattamatonta on käyttää kondomia. Tuleeko meidän tämän takia tuomita kondomien käyttö? Emme me arvota asioita moraalisesti vain sen kannalta ovatko ne lajin säilymisen kannalta hyödyllisiä, vaan myös sen kannalta mitä merkitystä sillä on yksilöille itselleen. Toisekseenaikka homoseksuaalisuus itsessään voi olla kannattamatonta, ne samat geneettiset tekijät, jotka lisäävät alttiutta homoseksuaalisuuteen, voivat lisätä naisten hedelmällisyyttä.

Mutta koska geenit eivät toimi niinkään yksilön eduksi, voi tällainen yksilön kannalta epäedullinen geeni levitä populaatiossa, koska se on hyödyksi koko populaatiolle. Jos homouden takia laskenut syntyvyys on pienempi kuin sen altistavan geenitestin takia lisääntynyt syntyvyys, sen altistavan tekijän nettovaikutus on hyödyllinen lajille.

We observed that the maternal aunts and grandmothers of homosexual probands were significantly more fecund compared with the maternal aunts and maternal grandmothers of the heterosexual probands. No difference in fecundity was observed in the paternal female lines grandmothers or aunts from either of the two proband groups.

Moreover, due to the selective increase in maternal female fecundity, the total female fecundity was significantly higher in homosexual than heterosexual probands, thus compensating for the reduced fecundity of homosexuals.

Altogether, these data support an X-linked multi-locus sexually antagonistic hypothesis rather than an autosomal multi-locus overdominance hypothesis. Itse asiassa homoseksuaalisuus on geeneistä kiinni. Homoseksuaalisuus syntyy x-kromosomissa ja kromosomissa 8, sillä ei ole mitään tekemistä "mielen" tai "mielen häiriöden" kannalta.

Yllättävää kyllä se voi myös olla perinnöllistä. Nykykäsityksen mukaan näitä tekijöitä ja syitä on useita. Geenit ovat yksi mahdollisista tekijöistä, mutta kysymyksessä ei ole absoluuttinen geneettinen determinismi.

Ironisesti kyllä, kaiken näytön mukaan homoseksuaalisuuskin on heterogeenistä, jo ihan pelkästään naisten ja miesten välillä. On todennäköistä, että kaikki homot eivät ole homoja samoista syistä, aivan kuten eivät kaikki heterotkaan. Lisäksi tuo mainitsemasi kromosomihypoteesi on korrelloiva eikä sitä ole aukottomasti näytetty todeksi eikä se esimerkiksi kosketa lainkaan naisia.

Siinä olet toki oikeassa, ettei homoseksuaalisuudella ole sen enempää tekemistä mielenterveydenhäiriöiden kanssa kuin heteroseksuaalisuudellakaan. Wikipedian mukaan ei ole aivan noin: According to Dean Hamer and Michael Bailey, genetic aspects are only one of the multiple causes of homosexuality.

Genetiikan lisäksi ainakin myös epigenetiikka vaikuttaa. Siis geenien aktivoituminen, osin jo sikiövaiheessa. Siis myös riittävän pitkälle edenneet keskenmenot ym. Hypoteesi jota tämä data siis tukee, hypoteesitkään eivät ole täysin vailla näyttöä, vaikka näyttö ei olisi niin vahvaa kuin tieteellisellä teorialla tai luonnonlailla tästä on muistaakseni, että mitä enemmän lapsia naisella on jo, sitä kannattavampaa hänelle on geeniensä leviämisen kannalta tuottaa klaaniin lisää aikuisia jotka auttavat hoitamaan tämän alkuäidin lapsenlapsia ja lapsenlapsenlapsia Tarkennuksesi, tämä hypoteesi on siis evoluutiobiologinen eli korkeamman tason selittäjä.

Reduktiivisemman tason mekanismiksi on ehdotettu sitä, että äidin immuunijärjestelmä hyökkää miespuolisen sikiön androgeenituotantoa vastaan ja näin estää sikiön aivojen täydellisen virilisaation, siten jättäen ainakin osan aivoista niiden prototyyppiseen, naispuoliseen muotoon, mikä myöhemmin ilmenee androfiliana.

Mitä useampi miespuolinen sikiö, sitä enemmän "dataa" äidin immuunijärjestelmällä on näitä androgeenejä vastaan. Toinen samankaltainen evolutiivinen hypoteesi on se, että geneettiset tekijät eivät aiheuta homoseksuaalisuutta vaan nimenomaan androfiliaa seksuaalista mielenkiintoa miehiä kohtaan. Tämä selittäisi, kuinka homoseksuaalisuus on mahdollisesti periytyvää huolimatta sen ilmeisestä esteestä lisääntymiselle: Näillä sisarilla on mahdollisesti sama androfilian geeni, joka lisää heidän lisääntymismahdollisuuksiaan.

Loppujen lopuksi evoluutio ja luonnonvalinta eivät liity yksilöiden lisääntymiseen vaan geenien lisääntymiseen. Mikäli tämä androfiliahypoteesi pitää paikkansa, kyseinen geeni on pitkälti hyödyllinen niin homomiehelle kuin hänen sisarilleen, sillä se jatkaa hänen omia geenejään ja lisäksi hänen sisariensa lapsilla on mahdollisesti yksi ylimääräinen aikuinen huolehtimassa heidän selviytymisestään, kuten mainittukin.

Tämä, kuten moni muukin asia, on sen verran monisyinen ja monimutkainen ja moneen muuhun asiaan linkittyvä, että asiaan perehtynytkään maallikko mitä itse en ainakaan koe edes olevani ei helpolla tiedä, muista tai osaa selittää kaikkea. Hörökorvaisuus ja vaaleahiuksisuus eivät taida olla piirteitä, jotka haittaavat lajin lisääntymistä ja selviytymistä. Homoseksuaaleilla on huomattavasti korkeampi riski sairastaa seksitauteja kuin heteroilla, mikä on lajin näkökulmasta myös haitallista.

Mitenkäs vaikka pienikikkelisyys tai pärstä jota vain äiti rakastaisi? Anormaaleja biologisia poikkeamia ja lisääntymistä haittaavia tekijöitä nämäkin, mutta mitä sitten? Eikös annettaisi vaan kaikkien olla rauhassa omia itsejänsä. Lajin selviämisen edellytyksiä täytyy ajatella populaatiotasolla eikä yksilötasolla. Homoseksuaalisuuden olemassaoloa ja laajuutta eläinkunnassa on hyvin vaikea selittää ilman että siitä olisi evolutiivista hyötyä lapsettomat aikuiset tukeneet koko yhteisön selviämistä.

Yhden teorian mukaan perheen "homosetä" voisi huolehtia perheyhteisön oloista asettamatta omaa jälkipolveaan tai lisääntymiskykyään etusijalle, esimerkiksi puolustuksellisesti, kasvatuksellisesti, ruuanhankinnan kannalta.

Näin sukulaisten geneettinen aine pääsee jatkumaan varmemmin. Erityisesti orpojen lasten kannalta tämä on tärkeää, koska perheelliset heteroparit asettavat luonnollisesti omat lapsensa eli geeninsä etusijalle. Homoseksuaalisuuden syistä ei ole vielä riittävästi tutkimusta mutta yleisiä hypoteeseja ovat ainakin seuraavat kaksi: Se että suvussa on homoseksuaaleja lapsettomia henkilöitä lisää koko suvun lasten selviämisen todennäköisyyttä.

Homoseksuaalisuus on sitä yleisempää, mitä enemmän isoveljiä miehellä on, mikä tukee tätä mekanismia. Homoseksuaalisuus on useiden sinänsä lisääntymiselle hyödyllisten geenien summa, joka itsessään ei ole välttämättä hyödyllinen.

Eli siis alleelit a, b ja c tekevät yksin tai kaksin esiintyessään miehestä tai naisesta houkuttelevamman tai paremman huoltajan, mutta kaikki kolme yhdessä homon. Lähinnä aiemmissa viesteissä viittasi tuohon ensimmäiseen pointtiin, mutta toki toinen on myös ihan järkevä hypoteesi.

Tutkittua tietoa asiasta ei siis kuitenkaan ole ja naisten homoseksuaalisuus on mahdollisesti oma lukunsa. Lisäksi jos homoseksuaalisuus vakavasti haittaisi selviytymistä olisi se karsiutunut. Kaikki ei ole kiinni lisääntymisestä.

Jälkeläisten pitää myös selvitä hengissä. Ja tässä homoseksuaaleista yksilöistä on havaittu olevan hyötyä. Ne ovat silti biologisia poikkeamia. Jos se, että ne ovat biologisia poikkeamia, ei mielestäsi ole merkityksellistä, ei ole merkityksellistä sekään, että homoseksuaalisuus on biologinen poikkeama. Pelkkä biologinen poikkeavuus ei siis ole oleellista joten ei ollut syytä nostaa sitä esille tässä jotenkin oleellisena.

Biologisen poikkeaman annan sinulle. Se nyt ei tarkoita mitään, koska niin moni asia on biologinen poikkeuma. Mielenhäiriö homoseksuaalisuus ei ole. Se ei millään tavalla haittaa yksilön normaalia toimintaa.

Vaikkeivat homoseksuaalit yksilöt pystykkään lisääntymään, tarvitaan lajin säilymiseen muutakin. Jälkeläisten pitää myös säilyä hengissä. Yksilöt, jotka eivät kilpaile suvun jatkamisesta ovat tässä mielessä hyödyllisiä. En tähän äkkiseltään kuitenkaan löytänyt lähdettä, joten älä ota faktatietona.

Eikö lisääntyminen tai lisääntymisen tavoittelu ole minkä tahansa terveen yksilön toimintaa? Homoseksuaalisuus on suora este tälle. Lisäksi luulisi jopa tappavien sukupuolitautien olevan haitallista "yksilön normaalille toiminnalle". Homoudella ja seksitaudeilla ei ole syy ja seuraussuhdetta. Jollet ole havainnut niin heteroseksistäkin ne tarttuvat.

Jos lisääntyminen on terveen yksilön toimintaa, miksi ihmeessä ehkäisyä käytetään niin paljon? Miksi toteutunut lapsiluku on Suomessa reilusti alle kahden? Eivätkö suomalaiset ole terveitä, kun eivät lisäänny? Itsekkään geenin teorian mukaan luonnonvalinta toimii geenien tasolla, ei ihmis- yksilöiden. Lisäksi tietenkin nykyään ihmishomoseksuaaleilla on runsaasti mahdollisuuksia suvunjatkamiseen, vaikkei heteropetihommista olisi kiinnostunutkaan.

Lisääntymiskyky on aivan sama kuin heteroilla. En sitten tiedä, että onko joku joka ei koskaan hanki lapsia vaikka siihen olisi täysi mahdollisuus jotenkin häiriintynyt yksilö. Toiseksi ihmisten lisääntyminen ei vielä toistaiseksi ole yksilön toimintaa, vaan tarvitaan kaksi.

Homous ei sovi tähän kriteeriin. No niin no jos noin ajatellaan, on epänormaalia olla nainen, koska yli puolet ihmisistä on miehiä. Tarkoitin normaalilla sitä, että toiminnan esiintyminen on odotettavaa populaatiossa, etteivät ihmiset pidä sitä mitenkään poikkeuksellisena. Se on normien mukaista, normaalia. Mutta edelleen, sanoisin että kyllä se on normaalia lisääntyä ja epänormaalia olla lisääntymättä.

Siitä, että lisääntyminen on väitetysti normaalia ei seuraa, että lisääntymättömyys olisi epänormaalia. Onko mielestäsi normaalia olla mies ja epänormaalia olla nainen, koska yli puolet ihmisistä on miehiä? Vai miten määrittelet missä menee normaalin ja epänormaalin raja?

Ja muistetaan, että evoluutiossa helvetin suuressa roolissa on että yksilöt eivät lisäänny. Ei evoluutiota tapahtuisi, jos kaikki lisääntyisivät yhtä lailla. Evoluutio edellyttää sitä, että kaikki eivät lisäänny. Luonnon näkökulmasta evoluutiossa siis on normaalia, että yksilö ei lisäänny. Ei ne kuvassa olevat kysymykset olekaan korrekteja esittää, se on se pointti.

Tässä on oikeasti hyviä argumentteja homoseksuaalisuudesta. No okei, eka viesti. Huomattavaa, että kaikki alkavat jossittelulla "jos on näin", vaan missään ei perustella miksi olisi näin. Jani Toivolalla esimerkiksi on biologinen tytär, ja varsinkin naisparit hankkivat biologisia lapsia. On vielä erikseen apilaperheitä, joissa esim.

Joten ei, homoseksuaalisuus ei ole verrattavissa hedelmättömyyteen. Miksi ihmeessä homoseksuaalisuus olisi verratavissa oraaliseksiin?

Oraaliseksi ei heteroillakaan ole fetissi sen enempää kuin suutelu tai toisen tyydyttäminen käsin. Ne ovat normaalia seksiä, eivät fetissejä. Jos jonkun mielestä kaikki muu paitsi lisääntymiseen tähtäävä yhdyntä on fetissejä, on ymmärtänyt väärin mitä fetissi tarkoittaa.

Toisekseen homoseksuaalisuus pitää sisällään rakkautta, läheisyyttä, parisuhteita, häitä ja silleen. Ei ole mitään syytä rinnastaa näitäkin kaikkia heteroiden oraaliseksiin. Kukaan ei ole väittänyt, että homoseksuaalisuus on verrattavista ystävyyteen saman sukupuolen kanssa.

Se on romanttista rakkautta, intimiteettiä ja seksuaalisuutta saman sukupuolen kanssa. If homosexuality is safe, why do homosexuals spread the most STD's and literally tear apart each others' sphincters?

Mielenkiintoista muuten, miten tuossa jutussa homoseksuaalit rinnastetaan vain homomiehiin, ja kokonaan unohdetaan lesbot. Homoseksuaalisuus itsessään on vaaratonta.

Selibaatissa elävä homo ei saa sukupuolitauteja, koska itse homous ei aiheuta sukupuolitauteja. Vaan koska homoseksuaalien seksuaalidynamiikka toimii eri lailla kuin heteroilla, ilmenevät seksuaalisuuden lieveilmiöt homoseksuaaleilla eri lailla. Syyt tähän ovat melko yksinkertaisia. Miesten seksi nojaa usein penetrointiin ja miehen orgasmissa ammutaan eritteitä.

Siten ihan biologisista syistä miehet ovat tehokkaampia levittämään sukupuolitauteja kuin naiset. Osaltaan siksi lesbojen parissa esiintyy vähiten sukupuolitauteja ja homomiesten parissa eniten. Toisekseen homojen ei tarvitse pelätä vahinkolasta, potentiaalisia elatusmaksuja tai huolehtia abortista, joten yksi merkittävä motivaatio ehkäisyn käyttöön puuttuu homoilta.

Tämä ehkäisyn motiivin puute tietenkin lisää sukupuolitautien leviämistä. Kolmannekseen miehillä on paljon matalampi kynnys irtoseksiin kuin naisilla. Koska homomiesten kesken molemmilla osapuolilla kynnys irtoseksiin on alhainen, irtoseksiä saadaan enemmän. Heteromiehet harrastaisivat varmaan yhtä lailla irtoseksiä, jos heteronaisilla olisi yhtä alhainen kynnys irtoseksiin.

Osaltaan tämän takia homomiehillä myös on enitsen sukupuolitauteja ja lesboilla vähinten. Homot ovat alttiimpia irtoseksii, lesbot vähiten. Ylipäänsä tuo kysymys on aika sokea tällaiselle käyttäytymisdynamiikalle, ja on aika lailla samanlainen kysymys kuin " jos heterous on turvallista, miksi heterot raiskaavat ja abortoivat ja hylkäävät ei-toivottuja lapsia?

Syy tähän lienee selvä. Syy ei ole itsessään heteroseksuaalisuus, se mitä ihmiset haluavat, vaan mitä biologisia reunaehtoja näiden halujen toteuttamiselle on. Ja niin mitä tulee siihen, että "literally tear apart each others' sphincters", tällä varmaan viitataan fistaamiseen. Fistaus on melko marginaalinen ilmiö homojen seksielämässä, eikä siinäkään "revitä sulkijalihasta" mihinkään goatsetyyliin. Referenssinä fistausdildotkaan eivät ole muodoltaan sellaisia nyrkki naamaan -fistejä, vaan tällaisia vähän virtaviivaistettuja että uppoaa helpommin.

Nyrkki ottaa vain ison anaalitapin roolin. Ja niin, sulkijalihaskin on erittäin venyvä, eli sitä saa aika lailla rukata ennen kuin se on jotenkin vaarallista. Ylipäänsä yhden erikoisemman marginaalisen seksiaktin ottaminen homoseksuaalisuutta määrääväksi tekijäksi on vähän kuin sanoisi että heteromiehet kaikki haluavat panna alaikäisiä koulutyttöjä. If homosexuality is a valid means of romantic bonding, why does nature disallow them reproduction?

Koska luonto ei ole tietoinen tekijä, joka pyrkii loogisesti koherentteihin kokonaisuuksiin. Toisekseen premissi, että romanttinen sitoutuminen on validia vain jos osapuolet kykenevät lisääntymään keskenään tarkoittaa myös että esim. Kysymys siis nojaa virheelliseen oletukseen luonnon luonteesta voisi sanoa sen nojaavan kreationismisävytteiseen Intelligent Design -kantaan, että luonnolla on älykäs suunnittelija. If homosexual "love" is as pure as natural love, why are gays so much more promiscuous?

Ensinnäkin lesbot harrastavat vähemmän irtosuhteita kuin heterot. Ei siis voi tyypittää homoseksuaalisuutta vain homomiesten perusteella. Toisekseen miehillä on alhaisempi kynnys irtoseksiin, ja homomiehillä partnerit ovat myös miehiä. Kolmannekseen kysymyksessä on perustelematon oletus, että "puhdas ja luonnollinen" rakkaus on yksiavioista eikä seksuaalisesti aktiivista.

Koska miehillä on alhaisempi kynnys irtoseksiin, homoparin toinen osapuoli on taipuvaisempi ymmärtämään ja sallimaan toiselle osapuolelle irtosuhteita.

Eli avoimille suhteille löytyy enemmän ymmärrystä. Mutta koska tämä avointen suhteiden malli ei sovi heteronormatiiviseen ajatukseen yksiavioisesta seksuaalisesti vaatimattomasta parisuhteesta, halutaan heteronormatiivisesta parisuhteista eroava rakkaus leimata jotenkin "epäpuhtaaksi ja luonnottomaksi", kysymällä miten muka puhdas ja luonnollinen rakkaus voi sallia avoimet suhteet.

If there is nothing inherently wrong with being a homosexual, why would an entirely homosexual society cease to exist beyond a single generation?

Homot eivät ole steriilejä. Homot hankkivat biologisia lapsia tänäkin päivänä, joten kysymys nojaa virheelliseen premissiin, etteivät homot lisäänny biologisesti. En nähnyt syytä lukea enempää. Teksti on sellaista, joka uppoaa niihin jotka haluavat uskoa sen , mutta tarkempaa syyniä teksti ei kestä.

Mikään tuosta ainakaan parista ekasta postista mitä ko nyymi kirjoitti, ei vastannut OP: Minä olen homoseksuaalina täysin sinut sen kanssa, että kyseessä olisi jokin noista. Jotkut noista tutkimuksista vaikutti myös erittäin epäilyttäviltä, mutta myönnän etten jaksanut alkaa kuvasta kopioimaan linkkejä.. Tein niinkuin pyysit ja luin ensimmäisen viestin.

Kohottelin vähän kulmakarvojani ja pohdin että mistä tällainen moralisoinnin tarve ihmisellä johtuu. Vaikka homoseksuaalisuus olisi fetissi, en pidä sen itsensä tuomitsemista tämän perusteella tarpeellisena.

Henkilökohtaisesti inhoan tonnikalaa, mutta en silti yritä saada muita ihmisiä lopettamaan tonnikalan syöntiä. En silti koe tämän perusteella sen tuomitsemista tarpeelliseksi. Nisäkkäät nyt ovat vain sattuneet kehittämään lisääntymistavakseen sellaisen, johon tarvitaan kahden eri sukupuolen edustajat. Esimerkiksi monet bakteerit lisääntyvät aseksuaalisesti jakautumalla. Lisäksi en usko, että ilman uskontoa on olemassa niinkutsuttua "lähtökohtaista väärää" minkä kommentoija otti puheeksi puhuessaan täysin homoseksuaalisesta väestöstä.

Mutta tämä on oma iso argumenttinsa, johon en halua tässä kommentissa pureutua. Ja, vaikka näin olisikin, en aikaisempien pointtien perusteella nää siinä muuta väärää kuin sen, miten yhteiskunnan ilkeät moralisoijat siihen suhtautuvat. Olipas harvinaisen typeriä ja epäloogisia argumentteja, tarvitsee olla vähän yksinkertainen että pitäisi niitä millään tavalla hyvinä. Epäilemättä uppoaa konservatiiveihin, jotka yrittää itselleen perustella loogisesti kantaansa.

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy. Log in or sign up in seconds. Suomi subscribe unsubscribe 81, readers 1, users here now Säännöt: Kirjoitus- ja kommentointisäännöt Reddiketti on hyvä pitää mielessä! Welcome to Reddit, the front page of the internet.

..

13 vuotiaan kalu novellit seksi homoseksuaaliseen

kesäkuu Nilsiä vintage sex video panin kaverin kanssa valkeakoski kortsu oli rikki kun olga kudrikova feisbuk sex woman 3gp video thai tyttö seksihierontaa free pics ulkoinen peräpukama pois pillusta vuotaa pikkupillut nussii Saksalaset lespot nuolee elokuva mies boy u tube pikku pillu pornhub com porno. marraskuu f vesimies mies elokuvateatterit hyvinkää siskon pillua sex video sauna auto ja poika seksinovellit pillusta suuhun isot kullit thai hierontaa turku bmw Japan opened legs widely letting guy enter trimmed vagina White-haired anttila lahjakortti Rauhanen itsetyydytys naiset seksi palvelut photos www. saattaa olla Jukalle osoitettu, tai puoliksi ääneen ajateltu lause siinä Ponnistiko Jukka jaloillaan seinästä niin, että miehet rojahtivat lattialle? Junasta astuukin vieras poika, mutta viranomaiset eivät halua uskoa äitiä, . The film stars Angelina Jolie as a woman reunited with a boy whom she Homoseksuaalisuus?.

MAKSULLISTA NAISTA HOMOSEKSUAALISEEN ILMAISTA PANOSEURAA