Rietas homoseksuaaliseen mies seksiä turusta

   Gay-hieronta

Senkin jälkeen seksiä sopi harjoittaa ainoastaan lisääntymistarkoituksessa kerran kuussa, ja silloinkin vain, jos terveys muuten oli hyvä. Graham kehitti nimeään kantavat keksit hillitsemään liiallista seksuaalisuutta. Toinen tunnettu terveysvalistaja oli lääkäri ja kiihkeä seitsemännen päivän adventisti John Harvey Kellogg, joka veljensä Will Keith Kelloggin kanssa perusti terveysruokaa tuottavan Sanitas Food Companyn Sen kuuluisin tuote olivat rapeiksi paahdetut maissihiutaleet, joita suositeltiin nuorisolle aamiaiseksi nimenomaan siksi, että niiden uskottiin rauhoittavan teini-iän seksuaalista kiihkoa.

Samassa hengessä rakennettiin partioliikettä. Väsyttämällä nuoret reippain ulkoilmaleikein heidät saatiin iltaisin nukahtamaan kuin tukki. Lopulta paniikki ylitti kaikki järjelliset mittasuhteet. Kehittyi kokonainen sadistinen kasvatuksen filosofia, joka lähti tappavan taudin kitkennästä keinolla millä hyvänsä. Lasten kädet saatettiin kahlita nukkumisen ajaksi erilleen ja jalat sitoa yhteen. Heidät puettiin pakkopaitaa muistuttaviin siveysvaatteisiin, jotka estivät sukupuolielinten hypistelemisen.

John Harvey Kellogg esitti, että tyttöjen itsetyydytyksen estämiseksi klitoriksen päälle pitäisi kaataa ihoa syövyttävää fenolia. Tytöiltä amputoitiin klitoris tai ommeltiin häpyhuulet puuduttamatta yhteen.

Näin haluttiin varmistaa, että lapsille syntyisi pelko itsetyydytystä kohtaan. Yhdysvalloissa vielä on tiedossa että viisivuotiaalta tytöltä poistettiin klitoris masturboinnin lopettamiseksi. Pojille tehtiin esinahan tahallisen kivuliaita poistoja, ilman puudutusta, sillä leikkauksesta aiheutuva kipu oli sopiva rangaistus, jonka jälkeen poika tuskin yrittäisi tyydyttää itseään.

Nuorukaisia varjeltiin yölliseltä erektiolta kiinnittämällä peniksen ympärille piikipanta tai kiristämällä esinahka peniksen pään ympärille silkkilangalla tai hakaneulalla niin, että pienikin peniksen paisuminen herätti suuriin kipuihin.

Koko repertuaari on niin sadistinen, että on pakko kysyä, miksi masturbaatio häiritsi joidenkin mielenrauhaa niin paljon, että kokonainen aikakausi saattoi vaipua tällaiseen mielisairauden kaltaiseen hysteeriseen paniikkiin. Kuvittelivatko ihmiset masturbaation aiheuttamat kammottavat vaivat? Vaivat olivat todellisia, mutta käsitys niiden synnystä oli virheellinen.

Euroopan kaupunkien likaisissa oloissa väkeä kaatoivat muun muassa tartuntataudit. Kun nyt lukee kuvauksia masturbaation aiheuttamista tragedioista, vaikuttaa siltä, että esimerkiksi elimistön hitaasti näivettävä tuberkuloosi usein pantiin masturbaation piikkiin.

Masturbaation tiliin meni myös naisia vaivannut salaperäinen hysteriaoireyhtymä, vaikka hermostuneisuutena ja pyörtyilynä ilmennyt sairaus johtui todennäköisimmin masturbaatiopaniikin synnyttämästä ahdistuksesta.

Masturbaatiovälineiden historiaa tutkinut Rachel Maines kertoo kirjassaan The Technology of Orgasm, että hysteriaa hoidettiin laitteilla, joiden ilmeinen tarkoitus oli kiihottaa nainen orgasmiin. Tohtorin täytyi siis tehdä se, minkä ihminen hyvin olisi voinut tehdä itse tai yhdessä puolisonsa kanssa.

Amerikkalainen tapa estää lasten itsesaastutus pakkokeinoin ei rantautunut Suomeen ihan yhtä suuressa mitttakaavassa, mutta itsesaastutus pysyi kammottavana ihmisen psyyken ja ruumiin turmelevana, rikkovana ja näivettävänä syntinä ja sairautena suunnilleen luvun puoliväliin saakka. Vielä luvulla julkaistiin sukupuolioppaita, joissa varoitettiin masturbaatiosta ankarin sanakääntein. Tästä voi päätellä, millaista masturbaatioahdistusta kantoivat vuosisadan alkupuolella, masturbaatiohysterian huippukaudella, syntyneet ikäluokat.

Sekään ei ihmetytä, että vielä luvun alussa joka kolmas suomalainen uskoi masturbaation vahingoittavan terveyttä. Sitä mukaa kun asiallinen tieto on lisääntynyt, pelot ovat vähentyneet, ilmapiiri ja asenteet lientyneet, maailman julkisin salaisuus on hiljakseen yleistynyt sukupolvi sukupolvelta.

Tiede on tuonut uudet tuulet, järjen ääni on voittanut, eikä lääkärikirjoissa enää varoitella itsesaastutuksen vaaroista. Antropologit ja eläintieteilijät ovat osoittaneet, että masturbaatio on luonnollinen, tavallinen, yleinen ilmiö sekä lukuisilla eläinlajeilla että kaikissa ihmiskulttuureissa kaikeinikäisten ja  kaikiken väestöryhmien keskuudessa. Brittiläinen seksuaalipsykologi Havelock Ellis otti käyttöön autoeroottisuuden käsitteen ja esitti, että masturbaation taustalla on sama ominaisuus, joka tekee ihmisestä ihmisen: Kaikki minun ikäiset muistavat hyvin eläintieteen professorin Alfed Kinseyn raportit ja seksologien William Mastersin ja Virginia Johnsonin teokset, jotka osoittivat masturbaation terveyshaitat perättömiksi väitteiksi, joilla vain pönkitettiin ahdasmielistä moraalia.

Vuonna ilmestyneessa Shere Hiten raportissa ylistettiin masturbaatiota avoimesti ja kehotettiin ihmisiä harjoittelemaan sitä ja iloitsemaan siitä. Suurin osa luvun masturbaatiokeskustelusta käytiin naisen masturbaation ympärillä. Viime aikoina monet seksuaalisuuden tutkijat ovat kuitenkin alkaneet kiinnittää huomiota siihen, että myös miehen seksuaalisuus kärsii samantyyppisistä väärinkäsityksistä, jotka vuosisatoja estivät naisia löytämästä itseään.

Masturbaation puolestapuhujat ovat jo pitkään sanoneet, että se torjuu masennusta ja lieventää stressiä. Kymmenkunta vuotta sitten saatiin myös ensimmäisiä tieteellisiä näyttöjä siitä, että masturbaatio voi oikeasti olla terveellistä - ainakin miehille. Graham Gilesin johtama australialainen tutkimusryhmä ilmoitti tuloksista, joiden mukaan ahkera aikuisiän masturbaatio voi torjua eturauhassyöpää.

Masturbaatiota olisi hyljeksimisen sijasta todellakin opeteltava - ja opetettava. Ehkä vielä jopa jonain päivänä jopa Yhdysvaltain Surgeon generalissa tämä tajutaan, ehkä jonain päivänä Yhdysvalloissa Joycelyn Elders ja Suomessa Melissa Mäntylä saavat olla julkisesti sitä mieltä, ilman että potkut tulee työpaikastaan, että - jos nyt ei ihan antaa kymmppiä käsitöistä koulutodistuksessa - lapsille pitäisi ainakin puhua koulussa avoimesti masturbaatiosta ja että seksivalistuksen pitäisi olla muutakin kuin joka kohtaan pelkkä ei -sana.

Parasta on siis rehellisesti myöntää, että masturbaatio on hupi sinänsä ja sopii kaikenikäisille siinä kuin biljardi tai pitsinnypläys.

Jos Graham Giles on oikeassa, ehkä erityisesti poikien ja miesten ei kannata olla huolissaan hengenlähdöstä maailman julkisimman salaisuuden harjoittamisesta, vaan pikemminkin kannattaa harjoittaa tätä ehkä maailman yleisintä seksin harastamisen muotoa henkensä ja terveytensä edes tä. Tämän kappaleen tiedot perustuvat suurimmaksi osaksi ja ovat suurimmaksi osaksi suoraa lainausta Erkki Kauhasen kirjoituksesta Yhden puoskarin ahneudesta syntyi maailman julkisin salaisuus Tiede -lehdessä Syntyvyyden säännöstely on ollut syntiä Raamatussa kuvatulla tapahtumalla Onanin läikytetystä siemenestä, jossa keskeytettyä yhdyntää kuvataan tuomitsevaan sävyyn, kirkkoisät ja reformaattorit ovat perustelleet kantaansa masturbaation lisäksi myös ehkäisykiellolle.

Myös miehen lisääntymiskyvyttömäksi tekevä kastraatio on tuomittu myös muissa Vanhan testamentin lakikokoelmassa: Varhaisista kirkkoisistä erilaiset ehkäisymenetelmät tuomitsivat ainakin Klemens Aleksandrialainen, Hippolytus Roomalainen, Lactantius, Hieronymus, Johannes Krysostomos, Epifanios sekä Augustinus, joka kirjoitti Vaikka niitä, jotka tekevät näin, kutsutaan mieheksi ja vaimoksi, eivät he ole sitä.

Heillä ei ole mitään avioliiton todellisuutta, vaan he peittävät häpeän kunniallisella nimellä. Joskus tämä himokas julmuus, tai julma himo, johtaa siihen, että he jopa tekevät steriiliysmyrkkyjä. Kirkkoisä Hieronymuksen mukaan hedelmättömyysjuomien nauttiminen on murha. Protestanttiset uskonpuhdistajat tuomitsivat ehkäisyn luvulla. Jean Calvinin mukaan siemenen laskeminen maahan on hirviömäistä. Martti Lutherin mukaan maan täyttäminen ei ole vain käsky, vaan enemmän kuin käsky.

Hän kirjoitti siemenen maahan laskemisesta näin: Minä sanon sitä hekumoitsemiseksi, jopa Sodoman synniksi. Roomalaiskatolisessa kirkossa eriasteista kielteistä suhtautumista ehkäisyyn esiintyy vielä tänäpäivänäkin. Katolisen kirkon mukaan lasten saamista voi kuitenkin rippi-isän kanssa käytyjen keskustelujen perusteella painavista fyysisistä, psyykkisistä tai taloudellisista väliaikaisista syistä johtuen siirtää myöhemmäksi vain nk.

Käytännössä kuitenkin monet katolilaiset eivät enää noudata kirkon opetusta ehkäisystä. Suomessa vanhakirkollisessa raamatuntulkinnassa ehkäisyyn suhtauduttiin torjuvasti luvun alkuvuosikymmeniin asti.

Asenteet ovat kuitenkin yleisesti yhteiskunnassa muuttuneet ja naisten lisääntymisterveydelliset oikeudet ovat ajaneet kuolenmansyntien ohi. Ainoastaan vanhoillislestadiolaisuus, joka katsoo edustavansa Raamatun kantaa ja jatkavansa lähes vuotista kristillistä traditiota, syntyvyyden säännöstelyyn suhtaudutaan vieläkin kielteisesti. Vielä luvulla vanhoillislestadiolaisilla oli ehdoton ehkäisykielto, vaikka raskaus olisikin ollut äidille hengenvaarallinen.

Tämä on ollut aikaisemmin myös kirkon kanta. Ehkäisyn ja aborttien torjuminen nousee jokaisen kohdalla uskon perusteista omakohtaisena asiana. Katolisen kirkon mukaan abortti on synti, josta seuraa automaattisesti ekskommunikaatio eli kirkon yhteydestä erottaminen. Katolinen kirkko ei hyväksy aborttia edes raiskaustapauksissa. Katolisen kirkon katekismuksen mukaan kirkko on julistanut ensimmäisistä vuosisadoista alkaen, että abortin tekeminen on moraalisesti paha teko.

Tämä oppi ei ole muuttunut, se on muuttumaton. Varsinainen abortti, ajateltiinpa se päämääräksi tai keinoksi, on raskas rikos moraalilakia vastaan. Suomessa ennen vuotta raskaudenkeskeytys hyväksyttiin vain lääketieteellisin perustein. Vuonna tuli voimaan laki, joka mahdollisti myös sikiön vammaisuudesta, sairaudesta, raiskauksesta ja insestistä johtuvan abortin.

Vuonna tuli voimaan ns. Vielä pari sataa vuotta sitten äpärän saaminen oli Suomessa syntiä ja tietyissa tapauksissa rikos.

Aviottoman lapsen synnyttänyttä naista ja lehtolapsia halveksittiin, heihin suhtauduttiin vihamielisesti. Monet naiset joutuivat synnyttämään luvattomat lehtolapsensa salaa, hylkäämaan harha-askeleensa ja jopa hukuttamaan huorimukulansa koskeen, välttyäkseen itse vainolta ja rangaistuksilta. Äpärillä ei ollut laillista asemaa ennen vuotta , jolloin köyhäinhoitolaissa tunnustettiin ja vahvistettiin aviottomien lasten laillinen asema.

Olisiko maailma ollut parempi paikka miljardeille ihmisille elää viimeisen vuoden aikana sen lisäksi että juutalaiset odottaisivat yhä messiastaan , jos nykyaikainen lainsäändäntö olisi ollut voimassa jo Herodes Suuren Juudeassa ja Keisari Augustuksen Pax Romanassa? Olisiko kristinusko syntynyt, jos ajanlaskun alun Palestiinassa haureuteen liittyvät synnit olisivat olleet dekriminalisoitu, jos nykyaikainen ehkäisy, abortti ja nykytekniikan mahdollistavat hedelmöityshoidot olisivat olleet sallittuja, jos au- ja esiaviollisen lapsen synnyttäneen naisen ei tarvitsisi enää keksiä tarinoita neitseellisestä sikiämisestä yhteisöstä karkottamisen pelossa ja jos ea-lapsen ei tarvitsisi enää kuvitella henkimaailman asiota biologisen isänsä korvikkeeksi?

Sen keskeinen pyrkimys on ollut rajata seksi vain uskonnollisesti siunattuun avioliittoon vain oikeauskoisen henkilön kanssa. Jopa piispojen linja itsetyydytykseen on vieläkin varovaisen kielteinen.

Uskonnollinen opetus, jonka pitäisi ilmentää jumalan rakkautta, on todellisessa käytännön elämässä ollut seksuaali kielteistä eetosta, jossa rakkauden sijasta näkyy inho ja viha. Tooraa, Uutta testamenttiä ja Koraania pyhänä kirjana pitävien uskontojen suojissa tehtyjen hirmutekojen lista on loputon. Uskontojen opettamien syntioppien, pidättyväisyyden oppien ja ahdasmielisten rajoitusten raskas ies on painanut tuhatvuotisena taakkana miljoonien ihmisten hartiolla aiheuttaen seksuaaliseen terveyteen liittyviä ongelmia, mittaamatonta kärsimystä ja vahinkoa ihmisen henkiselle ja seksuaaliselle hyvinvoinnille.

Koko läntistä pallonpuoliskoa koskettanut muutosprosessi, jota luonnehditaan mm. Kun ihmisoikeuskäsitykset, sukupuolimoraali- ja siveyskäsitykset ja asenteet ovat muuttununeet, yhteiskunnallisesta kehityksestä jälkeen jäänyttä uskonnollista kristilliseen synti-, siveys- ja haureuskäsitykseen perustuvaa lainsäädäntöä on dekriminalisoitu ihmisoikeus-suositusten ja -päätösten vastaisina.

Taikauskoisia käytäntöjä, jotka eivät vastaa enää nykyisen arkielämän tarpeita, on kumottu ja korvattu nykyaikaan sopivilla ja onnellisemman elämän mahdollistamilla käytännöillä. Järkisyyt, kriittinen ajattelu ja tieteen ja tutkimuksen tarjoamat selitysmallit ovat korvanneet uskonnolliset doktriinit. Seksuaalisuuden vapautuminen on ollut osa tätä yhteiskunnallista muutosprosessia.

Vapautuneempi ilmapiiri on mahdollistanut myös seksuaaliasioiden uudenlaisen käsittelyn. Seksuaalisuutta säännellyt lainsäädäntö on kokenut suuria muutoksia, joka on johtanut myös yksilöiden ja sukupuolten välisten suhteiden uudelleenmuotoutumiseen ja -määrittelyyn. Monista -luvun lakien valmisteluasiakirjoista näkyy ettei dekriminalisoituja lakeja ja uusia käytäntöjä edelleenkään haluttu ideologisella tasolla hyväksyä, mutta koska tosiasiaksi oli tunnustettava, ettei raamatullisilla rangaistussäännöksillä syrjähypyistä, homoudesta, pornosta jne, ollut ollut toivottua vaikutusta sukupuolikäyttäytymisen ohjaamisessa, dekriminalisoinnit olivat järkevä ratkaisu.

Moni ihminen vielä tänä päivänäkin saattaa pitää dekriminalisoituja lakeja edelleenkin moraalittomina, mutta siitä huolimatta niistä ei ole enää katsottu järkeväksi eikä tarpeelliseksi nyky-yhteiskunnassa säätää rikoslaissa.

Kirkkokurista, pakkotyöstä ja vapauden riistosta suomalaiseen tapaan, ihmisoikeusajatteluun Suomi ei ole enää luvun kirkkokuri maa, jossa lihan himot johtivat mitä sadistisimpiin rangaistuksiin.

Haureuden harjoittaja ja haureuteen antautuja ei joudu enää Suomessa torin keskelle kaakinpaaluun, kirkon keskelle sijoitettuun häpeäpenkkiiin, kirkon oven lähellä olevaan jalkapuuhun, eikä seisomaan kirkon ovella tai julkirippiin. Vanhan testamentin kuudes käsky on dekriminalisoitu - aviorikoksesta ei enää pyöveli kaulaa katkaise, uskottomuudesta ei enää joudu vedelle ja leivälle linnaan, syrjähypystä ei enää suomita raippavitsoilla nyky Suomessa.

Esiaviollisesta tai ulkoaviollisesta sinkkuseksistä tai vakipanosta salarakkaan kanssa, naimiisiinmenon ja rakkauden tekemisen ja lapsenteon harjoittelemisesta ennen papin aamenta ei enää sakoteta. Suomi ei ole enää luvun kontrolli- ja huoltopoliisiyhteiskunta, jossa naapurin moraalisesta närkästyksestä tehty ilmianto haureuteen antautuneesta naisesta johti irtolaislain nojalla huoltopoliisiin tarkkailukortistoon, irtolaishuollon toimenpiteisiin ja varoitus-valvonta-pakkotyölaitokseen sulkemis kierteeseen ja jatkuvaan huoltopoliisin riistana olemiseen, kunnes ristikot ikkunoissa vaihtuvat risteihin hautausmaalla.

Seksin myynti on dekriminalisoitu - naishenkilöä "joka pitämällä tapanaan hankkia tuloja siveellisesti hylättävillä keinoilla", ei enää passiteta uudelleenkasvatettavaksi karjakoksi Ilmajoen pakkotyölaitokseen. Nyky Suomessa korvauksen ottaminen tai antaminen aikuisten yhteisymmärrykseen perustuvasta seksistä sukupuoleen, siviilisätyyn tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, on laillista. Surulliset stereotyyppiset tarinat, joissa kuolema tai huoltopoliisi korjaa ankeista kotioloista maalta kaupunkiin muuttaneen, köyhän, psyykeltään epävakaan, hunningolle ajautuneen, holtittomaan elämäntapaan joutuneen, päihteiden käyttöön vajonneen, haureutta harjoittavan nuoren naisen, eivät ole enää nykypäivän maksullisen seksin koko kuva.

Huoltopoliisin ja Valkonauhaliiton kertomukset maksetusta rakkaudesta pöyristyttävänä sadismina maidolta tuoksuvan äitinaisihanteen vastakohtana ja ennakkoluuloiset kuvaukset asiakkaista pelkästään estyneinä, kiltteinä äidinpoikina ja rumina, nyrjähtäneinä vanhoinapoikina, joutavat historian romukoppaan. Seksipalvelu on uusiutuva luonnonvara, joka ei käytössä kulu, sen myyminen ei käytössä kulu sen enempää kuin muunkaan palvelun myyminen.

Seksiala on siis elinkeino ja palvelumuoto, jo­ta ei ole laissa kielletty, joten se on elinkeinovapauden piirissä. Suomen perustuslain 18 §: EY-tuomioistuin on katsonut seksin myynnin EY: Mahdolliset epäselvyydet siviililain puolella pitää selkiyttää.

Irtolaislaki huoltopoliisin tarkkailukortistoineen sekä ihmisten ojentaminen ja uudelleen kasvattaminen "epäsiveellisen elämäntavan" perusteella sekä noutaminen, eristäminen ja sulkeminen pakkotyölaitoksiin orjuuden kaltaiseen pakkotyöhön ansiotulojen hankkimisesta "epäsiveellisillä keinoilla", ilman tuomioistuimen päätöstä pelkällä sosiaalilautakunnan inkvisitio-päätöksellä, olisi Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaista.

Samalla tavalla homoseksuaalisuden ja transsseksuaalisuuden kriminalisointi ei olisi enää mahdollista luvun Suomessa, koska Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää homoseksuaalisuuden ja transseksuaalisuuden kriminalisoimisen. Seksinmyyjien ihmisoikeuksien ja prostituution olemassaolon oikeutuksen puolustaminen onkin verrattavissa pitkälti homoseksuaalien ihmisoikeuksien puolu stamiseen.

Homoseksuaalisuutta ei enää nykypäivänä Suomessa voida kieltää rikoslaissa, koska suomi on allekirjoittanut Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Pornoa ovat nykyaikana liki kaikki katsoneet ja katsovat sitä, lukevat, kuuntelevat ja puhuvat siitä. Sen sijaan, että synnin katsominen olisi enää nykyaikana kokemus, josta jumalan ihmisen tulisi voida pahoin sen vuoksi ja vaivaantua siitä, niin kuin hurskas Loot Sodoman keskellä, aikuisviihteestä voi jokainen nykyään laillisesti nauttia ja katsoa maksua vastaan dvd: Tämä on seikka, joka on askarruttanut minua koko aikuiselämäni ajan, miten alastomuuden ja sukupuolielämän julkinen representaatio on hirvittävämpää kuin toisen ihmisen tappaminen.

Onanin läikytetty siemen on nykyisin masturbaatiota - ennen niin kammottava kuoleman synti ollaan pikkuhiljaa hyväksymässä ja normalisoimassa maaailman ehkä yleisimmäksi ja luonnollisimmaksi seksin ja oman ilon harjoittamisen muodoksi. Kätilöitä, jotka tunsivat abortin tekemisen yrtit raskauden ehkäisyyn ei enää polteta roviolla noitina vehkeilystä paholaisen kanssa.

Ehkäisyn kieltävät lait ovat nykyään itsemääräämisoikeutta loukkaavia ja siten ihmisoikeuksien ja perustuslain vastaisia - e-pillerit ja jälkiehkäisy ovat nykyään kaikkien saatavilla. Jokainen omasta ja toisten terveydestä huolehtiva sinkkunainen vaatii kumiukon tilapäissuhteissaan ja jokainen omasta ja toisten terveydestä huolehtiva henkilö harrastaa vain suojattua seksiä maksullisia palveluja käyttäessään. Abortin saa nykyään ostaa laillisesti jokainen sosiaalisin perustein.

Kovin monen ihmisen mielestä raskauden keskeytyksen tekeminen ei ole kovin hienoa ja ylevää. Mutta jos se osuu omalle kohdalle, jokainen varmasti haluaa, että sen voi tehdä laillisesti lääkärissä eikä laittomasti puoskarilla. Aviottoman lapsen synnyttäneitä naisia ei kohdella enää julmasti ja epäinhimillisesti. Imeväisikäisiä au-lapsia ei enää hylätä kirkon portaille. Au-lapsen laillinen asema on vahvistettu ja orvoille löyttyy koti.

Nyky Suomessa lapsenteko ei ole enää herran hallussa. Eikä lapsenteko muulla kuin perinteisellä lähetyssaarnaajamenetelmällä ole enää taikuutta, josta pääsee hengestään. Maksullisia hedelmöityshoitoja voivat ostaa yksityisiltä klinikoilta siviilisäätyyn tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävien lisäksi myös naisparit ja itselliset naiset yhdenvertaisuuden, itsemääräämisoikeuden ja yksilönvapauden perusteella.

Tämä babybisnes on myös laajentunut kansainväliseksi hedelmöityshoitoturismiksi. Vaimon uskollisuuden tai nuoren naisen neitsyyden varmistamiseksi keskiajalla käytetyn  siveysvyön voi hankkia nykyään hintaan Lasten ruumiillinen kuritus on  nyky laissa kielletty - koivuniemen herraa saatetaankin käyttää enää vain aikuisten vapaaehtoisissa sm-seksileikeissä. Erilaiset yhteisasumis- ja perhemuodot, jotka olivat haureutta vielä sata vuotta sitten, ovat nykyään laillisia.

Niipä nyky Suomessa on paljon lakeja, jotka koskevat perhe- ja parisuhteita. Avioliittolakiin on sen voimassa ollessa tehty useita muutoksia. Katekismusta ei tarvitse enää päntätä päähän naimaluvan saamiseksi, naimisiin pääsee rippikoulun käymätön vapaa-ajattelijakin. Vihille pääsee maistraatissa muutamassa minuutissa, kirkkoa siihen ei tarvita. Avioeron saa maksullisena palveluna, hakemus käräjäoikeuden kansliaan, noin 80 euron lasku tulee perässä.

Vuoden avioliittolaki tunsi aviorikoksen vielä avioeron perusteena. Vuodesta avioerolle ei ole enää tarvittu erityistä perustetta. Avioerot ovat yleistyneet - nykyisin noin puolet suomalaisista aviopareista eroaa. Susiparina eläminen, puhumattakaan samaa sukupuolta olevien yhteiselämisestä, on ollut syntiä ja juridisesti puolilaitonta vuoteen saakka. Avoliitto oli Suomessa luvulle asti varsin harvinainen mutta yleistyi sitten nopeasti.

Yksinhuoltajien oikeudellinen ja taloudellinen asema on laillistettu - sinkkuäitiydesta on tullut hyväksytty tapa elää niin kuin myös viikonloppu-isyydestä. Avioliittolain muuttaminen niin, että myös mies- ja naispareilla olisi mahdollisuus aviolittoon on vain ajan kysymys. Sitä yritetään ajaa tälläkin hetkellä eduskunnassa oikeusministeriön avustuksella tehdyllä lakialoitteella, vaikka sitä ei mainita hallitusohjelmassa kristillisdemokraattien vaatimuksesta, vaikka muut hallituspuolueet ovat sen edistämiseen sitoutuneetkin.

Länsimaissa tyttöjen sukupuolielimien silpominen on ihmisoikeuksen vastaisena ja terveydellisesti vahingollisena kiellettyä. Suomessa poliisi tutkii tyttöjen silpomista törkeänä pahoinpitelynä. Ja on vain ajan kysymys, milloin myös poikalasten sukuelinten silpominen on poliisiasia. Sexpo, Väestöliitto, Duadecin ja Pelastakaa Lapset ry. Perussuomalaiset puolueen kansanedustaja, Vesa-Matti Saarakkala, teki syyskuussa lakialoitteen, joka tekisi uskonnollisista alle vuotiaiden poikien ympärileikkauksista rikoksen.

Ihminen on käyttänyt alkoholia niin kauan ihminen homo sapines- lajina on ollut olemassa. Kuten kaikkeen muuhunkin inhmilliseen käyttäytymiseen kuuluvien nautintoaineiden käyttöön, myös alkoholin käyttöön, on aina liittynyt myös kaupallista toimintaa. Jokainen tietää, että alkoholin liikakäyttöön liittyy terveysongelmia, järjestyshäiriöitä, tappeluja, pahoinpitelyjä, murhia, alkoholin myyntiä alaikäisille, mutta siitä huolimatta nyky-yhteiskunnassa ei ole enää katsottu täyskieltoa järkeväksi, vaan ongelmakohtiin puututaan kohdennetulla lainsäädännöllä ja muilla keinoilla.

Jokainen järkevä ihminen on varmasti samaa mieltä, että nykyinen vapautunut alkoholipolitiikka ja -lainsäädäntö on toimivampi kuin kieltolaki ja tiukat säännöstelyt.

Alkoholin kieltolakia on kokeiltu ja se on dekriminalisoitu hampaattomana ja tarkoitustaan vastaan toimivana. Pontikan keittäjiltä ovat asiakkaat kadonneet ja vanha salakujettaja laitinen on jäänyt työttömäksi kun kaljaa saa laillisesti kioskeista. Viinakorttien "kuivumaan" otto ja muut vastaavat tempaukset ovat historiaa.

Täysi-ikäiset ihmiset saavat myös laillisesti, yhdenvertaisuuden, itsemääräämisoikeuden, yksilönvapauden perusteilla, itse päättää itselleen ja usein myös kanssaihmisille muistakin haitallisista asiosta ja elämäntavoista. Syödä epäterveellisti ja hankia sen seurauksena itselleen yleisimmäin kuolin syyn sydän- ja verisuonitaudin tai liikalihavuuden, josta johtuen seurustelukumppani on todennut yhteisen parivuoteen liian ahtaaksi ja lähtenyt etsimään väljempää sänkyä.

Tupakka viinan ohella tappaa suoraan tai välillisesti satakertaisesti enemmän ihmisiä Suomessa kuin ampuma-aseet ja puukot. Tupakkatuotteiden myynti on lailla piilotettu kaupan tiskeillä näkymättömiin, mutta nikotiinia saa kuitenkin savuna käyttää nautintoaineena. Polttaa saa kerrostalon parvekkeella ja hankkia itselleen keuhkoputken tulehduksen tai syövän ja siinä sivussa vielä savustaa savuttoman naapurinsa parvekkeeltaan sisätiloihin.

Moottoriajoneuvoilla liikkumista ei täyskielletä, vaikka se aihettaa tuhansia henkilövahikoja, satojen eläinten ihminen mukaan luettuna kuoleman ja miljardiluokan kustannukset yhteiskunnalle vuodessa.

Samoilla yhdenvertaisuuden, itsemääräämisoikeuden, yksilönvapauden perusteilla täysi-ikäiset saavat piikittää itseensä botoxia, ruiskuttaa silikonia ja asentaa implantteja ei-lääketieteellisin perustein maksua vastaan yksityisillä klinikoilla, vaikka näissä toimenpiteissä on aina omat terveysriskinsä. Itsensä tatuoiminen tai lävistyksien tekeminen on täysin sallittua, lävistyskulttuuriin liittyvä ruumiinosien, esimerkiksi sormen, amputoiminen on myös ihmisen itsemäärämiseen kuuluva oikeus.

Jo prostituutio -sanan mainitseminen aiheuttaa moraalista paniikkia, ajatukset sumenee, silmät ja korvat sulkeutuu, niskaillat nousee pystyyn ja otsasuonet alkaa pullistua: Aina löytyy joku ministeri, joka haluaa kitkeä jotakin sellaista mistä ei pidä ja ajaa omaa päähänpinttymäänsä kuin käärmettä pyssyyn, millä hinnalla hyvänsä ja miettimättä kenen kustannuksella.

Kaksinaismoralismi paljastaa taas kasvonsa ja syyttävä sormi kohoaa nyt seksinostajia vastaan. Kun yksityistiloissa tapahtuvaa seksin myyntiä ei suoraan voida enää kieltää, niin Euroopan ihmisoikeussopimusta yritetään nyt kiertää ja seksin myyjiä näpäyttää seksin oston kriminalisoimisella.

Koska kaikki tietävät, että henkilökohtain moraalinen närkästys ja inho maksullista seksiä kohtaan ja seksiä ostavia miehiä kohtaan, ei riitä lain perusteeksi enää nykyaikana, oston täyskieltoa yritetään ajaa ja selittää hyväksikäyttämällä erilaisia keppihevosia; ihmiskauppaan vetoamalla, katukaupan lisääntymisellä, ruotsin mallin "menestyksellä", lastensuojeluun vetoamalla jne.

Hoetaan "itsensä myymistä", kun pitäisi puhua itsemääräämisoikeudesta ja seksin myynnistä. Samaan pakettiin sekoitetaan ja niputetaan virheellisesti suomalaiset aikuiset seksityöntekijät, Kyöpelin vuoden noidat, lastensuojelu, huumausaineet, järjestäytynyt rikollisuus, patriarkaatin sorto, sukupuolittunut väkivalta, seksuaalinen hyväksikäyttö, Lilja4ever-elokuva, tyttökauppiaat tv-sarja, Sofi Oksasen romanihahmo.

Miljooonien ihmisten seksielämän täysin turhalla syyllisyyden ikeellä tärvelleet, Mooseksen aikaan vuotta sitten keksityt sielujen markkinakurssit ja haureuteen liittyvät synnit, Pyhän Augustinuksen vuotta sitten keksimät kuolemansyntihierarkiat ja keskiaikaiset taikauskoiset myytit Kyöpelinvuoren orgioissa yhdynnällä sinetyidyistä noitien sielukaupasta Saatanan kanssa, elävät yhä tänä päivänäkin, nyt seksin ostamiseen liittyvänä noitavainona ja moraalisena hyväksikäyttö -paniikkina.

Valkonauhaliitton juutalaiskristillisen siveellisyyskäsityksen rinnalle sekä huoltopoliisin ja pakkotyölaitosten tilalle, on nykyisin tullut abolitionistinen ääri-ideologia, joka todellisuutta vastaamattomalla teoreettisella konstruktiolla maksullisesta seksistä, keksimillään "nykyajan orjakauppa" -termeillä  ja ehdotuksillaan nykyajan häpeälainsäädännöstä, on ideologisoinut kristillisen syntikäsityksen tasa-arvokysymykseksi.

Nykyajan inkvisittoreina ovat andreadworkinit ja sheilajeffreysit, jotka yrittävät tuottaa scum-manifesteillaan Tulva-lehden päätoimittaja, Atlas Saarikoski, on kirjoittanut esipuheen Suvi Auvisen suomentamaan Valerie Solanasin kirjaan SCUM -manifesti.

Sen sanoma on, että vaikka miehiä on aina ollut, kuten sairauksiakin, viallisia olentoja miehiä ei tarvita lisää, epätäydellistä olentoa miestä ei tarvitse enää olla lainsäädännön pohjaksi kielen merkityksen siirtymiä, joilla kaikkea maksullista seksiä tarkastellan virheellisesti pelkästään hyvin kapean abolitionistisen prostituutionäkemyksen mukaisesti sukupuolittuneena väkivaltana, hyväksikäyttöna ja "naiskauppana sekä erityisesti miehen seksuaalisuutta tuomitaan, syyllistetään, demonisoidaan, patologisoidaan ja kriminalisoidaan.

Ensimmäisten feministien kantava ajatus, että nainen vastaa ja määrää itse itsestään, että jokaisen naisen tulee saada itse tehdä omat valintansa ja päättää itse omasta elämästään, on abolitionisteilla kääntynyt päälaelleen: Itsemääräämisoikeus maksullisen seksin kohdalla tarkoitaa sitä, että myyjä ihan itse päättää myykö vai ei myy, sitä ei päätä hänen puolesta oikeusministeri, ei Naisunionin pääsihteeri eikä NNKY -liitto.

Vaino ja stigma, joka on vuosituhansien ajan tähän saakka lyöty seksin myjiin, on laajentumassa nyt myös seksin myyjien asiakkaisiin. Seksinostajista onkin tullut tämän päivän "irtolaisia" ja "homoseksuaaleja", toisen luokan kansalaisia, joiden ihmisoikeuksien yli kävellään ja joita ajetaan marginaaliin.

Ruotsin kieleen on keksitty jopa oma "huoraa" vastaava halventava torsk -sana leimaamaan tätä ihmisryhmää. Juuttuessaan kaupallisen seksin ja pornon vastustamiseen ja linnoittautuessaan juutalais-kristillisen siveys-, synti- ja haureus-, huorakäsiteen taakse - ja jopa vahvistaen niitä - abolitionistinen ääri-ideologia polkee paikallaan.

Eipähän tarvitse ainakaan olla huolissaan siitä, että seksuaalinen vallankumous menee liian pitkälle. Me tämän päivän tämän ajan hengessä elävät ihmiset ihmettemme Pyhän Augustinuksen luvulla kehittämää kuolemansyntihierarkiaa ja siitä seuranneita moraalipaniikkiaaltoja ja noitajahteja esim.

Täyskieltolain perusteet ympäripyöreää spekulaatioita Oikeusministeri yrittää jo toistamiseen, kestämättömillä peruste illa oikeastaan ainakin kolmas kerta kun täyskieltoa pohditaan.

Ensimmäisen kerran sitä pohdittiin parituslain uudistamisessa , ajaa seksinoston täyskieltoa, vaikka se on jo kertaalleen perusoikeuksiin liittyvin painavin perustein ja sen haittojen ja ongelmien takia hylätty.

Kun seksinostokietolakia lakia valmisteltiin ja säädettiin edellisen kerrran , jo asiantuntijalausuntojen perusteella oli selvää, että kyse oli lähinnä rikoslain politisoimisesta uskonnollististen moralistien ja ääri-ideologisen abolutionismin yksipuolisen, kapean maailmankuvan ja ihmiskuvan tarpeisiin.

Lain tavoitteet eivät alun alkaenkaan liittyneet niinkään rikostorjuntaan, vaan laki haluttiin lähinnä ideologisista ja symbolisista syistä. Asia-arqumentit eivät olleet keskeisiä lainsäädäntötyössä, vaan laissa halutiin politisoida Vanhan testamentin siveysoppi tasa-arvokysymykseksi. Haluttiin antaa moraalinen signaali, jonka tarkoitus on viime kädessä viestittää ihmisille, että maksullinen seksi on syntiä.

Kaikki, jotka tuntevat kenttää ja maksullisen seksin arkitodellisuutta Suomessa vastustivat lakia eli mm. Kriminalisoinnin käytännön toimivuudella ei siis aluperinkään ollut sinällään merkitystä, koska sille asetetut  tavoitteet olivat muualla. Lainsäätäjän pitäisikin ymmärtää jos halutaan säätää symbolinen laki, niin silloin myös sen vaikutukset ovat symbolisia. Lisäksi vuoden jälkeen on tullut vielä uusia kansainvälisten ihmisoikeussopimusten, päätösten ja erilaisten elinten sekä kansainvälisten ja suomalaisten asiantunjajärjestöjen, suosituksia, vaatimuksia ja päätöslauselmia dekriminalisaatiosta ja laillistamista sekä uutta tutkimustietoa, jotka kumoaa kaikki Henrikssonin ja Räsäsen esittämät väitteet täyskiellon perusteeksi.

Perusteluina esitellään puutteellisia väitteittä sekä spekulatiiv isiä, naiiveja, ympäripyöreitä, sumeita, hämäriä oletuksia, kuvitelmia, uskomuksia, potentiaalisuuksia, arvioita, arvailuja sekä emotionaalisia kliseitä, hokemia, itsestäänselvyyksiä, iskulauseita sekä uskonnollisia hurskasteluja ja hartaita toiveita, joiden takana ei ole todellista tutkimuksen perustuvaa tietoa, jotka prostituution arkitodellisuutta tuntevan näkökulmasta ovat selvästi paikkaansa pitämättömiä ja virheellisiä, joiden logiikka on nurinkurista ja joita käytetään ja esitellään määrittelemättä niiden sisältöä tarkemmin ikäänkuin kaikki automaattisesti ja itsestäänselvästi uskoisivat niihin.

Näillä samoilla spekulatiivisilla oletuksilla voitaisiin kieltää mikä tahansa työ tai ilmiö maailmasta eli ne ovat nolla perusteluja, eivät siis sellaisenaan ole vielä peruste yhtään millekään.

Monet perustelut ovat muotoa "on mahdollista", "voi olla", "voidaan ajatella", "on oletettavaa", "uskon, että Se kuva maksullisesta seksistä, jota täyskiellon ajajat kauhutarinoillaan yrittävät näyttää ja myydä meille, on teoreettista sanakikkailua, jossa maksullinen seksi esitellään ja selitetään vain kaikkien niiden teoreettisten ongelmien ja rikosten äärimmäisenä summana, joita maksulliseen seksiin voi mahdollisesti liittyä. Seksin myynti ja osto ei ole kuitenkaan itsessään mikään ongelma, jos siitä ei tekemällä sellaista teh dä.

Tarkemmin tarkasteltuna täyskiellon peurustelut eivät kestä loogista tarkast elua, ne osoittautuvat lähinnä keinotekoiseksi, tyhjää täynnä olevksi subjektiivisiksi henkilökohtaisiksi moraalisiksi mielipiteiksi ja tekosyiksi, joille on vain annettu objektiivisen totuuden ulkonäkö. Täyskielto osuu harhaan Perus- ja ihmisoikeuksien kannalta täyskiellosta seuraisi täsmälleen samat ongelmat ja haitat jos esim.

Kukaan järkevä ihminen ei tälläistä totalitaristista ravintola-alan asiakkuuden täyskieltoa esitä, koska -se olisi ristiriidassa perustuslain takaamien ihmis- ja perusoikeuksien kanssa, se rajoittaisi mm. Täyskielto kohdistuisi tilanteisiin, johon molemmat osapuolet osallistuvat vapaaehtoisesti, tilanteisiin, joiden kriminalisoimiseen ei ole mitään hyväksyttävää perustetta.

Se tekee rikollisia ihmistä, joilla ei minkään oikeusvaltion periaatteiden perusteella pitäisi olla mitään osallisuutta rikokseen. Lyhyesti sanottuna täyskielto on lakina kiero kuin korkkiruuvi.

Se on valuvikainen laki, jossa on lähtökohtainen ajatusvirhe, siinä kaikki mikä voi mennä pieleen, on mennyt pieleen. Siinä on kaikki nurinkurin, väärinpäin ja se toimii tarkoitustaan vastaan, johtaa vain ojasta allikkoon, lisää enemmän ongelmia kuin poistaa niitä, sen haitat ovat hyötyjä suuremmat. Se ei osu kohteeseensa, se on kuin tyhjä isku ilmaan, Sillä ei paranneta tasa-arvoa, yhdenvertaista kohtelua, turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia.

Täyskielto kohdistuisi tiukasti kaikkein pahiten alalla jo kaikken huonoimmassa ja haavoittuvassa olevien asemaan, toiseksi pahiten täysin vapaaehtoiseen toimintaan ja vasta sitten ostajiin, Kyse on samasta asiasta kuin, että koko tervettä omenapuuta ei ole järkeä kaataa yhden tai kahden mädän omenan poistamiseksi tai että koko tervettä jalkaa ei ole järkeä amputoida, jos pikkuvarpaan kynnessä on tulehdus.

Oston kieltolaki ei auta, koska ihmiskaupan syyt ovat aivan muualla kuin kysynnässä. Rikoslain käyttäminen moraalisten signaalien antamiseen, joiden mahdollinen vaikutus voitaisiin todentaa vasta muutamien vuosikymmenten kuluttua, on eettisesti kestämätöntä, kun juuri nyt, tällä hetkellä, tänään, keskuudessamme haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten oikeudet ja turvallisuus samalla vaarantuvat.

Seksityössä toimivien aseman heikentyminen ja turvattomuuden lisääntyminen on jo havaittavissa sekä Ruotsissa että Norjassa. Eihän kenessäkään lue, että olen seksinmyyjä Kun puhutaan maksullisesta seksistä, pitää koko ajan muistaa, että  kyseessä on laajakirjoin en, heterogeeninen, monisyinen ja monimuotoinen ilm iö, jossa on monia ulottuvuuksia, kaikki sateenkaren värit, jonka toimijoita ei voi niputtaa ja yleistää yhdeksi ryhmäksi ja jonka tarkka määritteleminen, tunnistaminen ja tutkiminen on vaikeaa.

Maksullinen seksi on vieläkin ilmiö, josta tiedetään loppujen lopuksi hyvin vähän ja sen tieteellinen tutkiminen vaikeaa. Merkittäviä osa-alueita on niin piilossa, että tutkijat voivat tavoittaa niistä vain kaikuja. Muutamat julkitulleet vapaaehtoiset seksinmyynti tapaukset ovat olleet vain jäävuoren huippu. Näitä tapauksia kun on niin vaikea tunnistaa, sillä eihän kenessäkään lue, että olen seksinmyyjä. Esimerkiksi naiset ostajina ja miehet myyjinä on jonkinlainen tabu aihe, vaikka se ei ole niin pieni vähemmistö ilmiö kuin luullaan; kieli, markkinat, muodot, vaihdon väline jne, joita käytetään ovat erilaisia, mutta samat vaihdannan elementit ovat läsnä tässäkin ilmiössä.

Pro-tukipisteessä on aloitetu mieserityinen Proxy-projekt i, jolla halutaan edistää erotiikka-alalla toimivien miesten hyvinvointia sekä heidän mahdollisuuttaan tehdä terveellisiä ja turvallisia valintoja. Maksullista seksiä on ollut olemassa tavalla tai toisella niin kauan kuin ihminen on lajina ollut olemassa.

Seksiä on vaihdettu erilaisiin vastikkeisiin yhtä kauan kuin muitakin inhimillisiä toimintoja. Suppeassa merkityksessä kyse on sukupuoliyhteyteen ryhtymisestä käteistä vastaan, laajimmassa ymmärrettävässä merkityksessä kyse on aineellisten ja taloudelisten etujen ja vaihtamisesta erilaisiin seksuaalisiin tekoihin; jostain syystä vain nuorta komeaa miestä, joka nai rikkaan vanhan lesken tai nuorta naista, joka viettelee ja vikittelee vihille varakkaan vanhanpojan, ei kutsuta prostituoiduksi, vaan hänen sanotaan tehneen hyvän naimakaupan.

Ammattimaise n seksinmyyniin lisäksi on  ei-ammattimaista harrastusmaist a, tilapäistä seksinmyyntiä. Toimijoiden sukupuoli ja sukupuolinen suuntaut uneisuus,  motiivi t, valtasuhteet, taustat, vapaaehtoisuuden asteet ja nyanssit jne. Maksullista seksiä on yhtä laajalla kirjolla kuin on seksuaalisuutta ja erotiikkaa yleensäkin. Toisessa ääripäässä on emansipaatiota ja toisessa kurjuutta jne, mutta suurin osa on siltä välilltä - kuin elämästä yleensäkin.

Keskiverto seksin myyjän ja ostajan tapaa lenkkipolulla, bussipysäkillä, puistonpenkillä ja kirjastossa, keskivertoseksin myyjään saattaa törmätä ruokakaupassa, Prisman musiikkiosastolla ja kesäisellä hiekkarannalla, seksin myyjä asioi terveyskeskuksissa ja kunnan rakennuslupa viranomaisten kanssa, häneen saattaa törmätä uimahallin miesten puolen saunassa. Vaikka raha on tärkein syy seksityöhön, seksityöntekijöilla voi olla hyvinkin erilaisia lähtökohtia ja motiiveja työhönsä. Se voi merkitä myös emansipaatiota ja laajentuneita mahdollisuuksia toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan, haluna rikkoa vallitsevia moraalikoodeja.

Tutkimuksen, Sex Workers Generally Happy In Their Work, Charrlotte Seib, Queensland University of Technology, keskeisin havainto on, että naispuolisilla seksityöntekijöillä on samanlainen työtyytyväisyys sekä fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi seksityössä kuin naisilla väestössä yleensäkin o n. Tanskassa tehty tutkimus osoitti, että ei-kadulla työskentelevistä seksin myyjistä ns.

Täyskielto on ristiriidassa perusoikeuksien kanssa Seksuaalipalvelujen ostamisen yleinen kriminalisointi rikkoo ja rajoittaa olennaisella tavalla seksuaalipalvelun myyjän ja ostajan ihmis- ja perusoikeuksia: Yksilön itsemääräämisoikeus kiinnittyy useisiin perusoikeuksiin, erityisesti perustuslain 7 §: Perustuslain 7 § suojaa henkilökohtaisen vapauden ja koskemattomuuden.

Sään­nös suo­jaa myös ihmisen tahdonvapautta ja itsemääräämisoikeutta. Tähän perustuslailla suojatun yksityiselämän piiriin sisältyy yksilön oikeus solmia ja ylläpitää suh­teita mui­hin ihmisiin ja myös tähän pykälään sisältyy oikeus määrätä itsestään ja ruumiistaan, samoin kuin vapaus päättää sukupuolisesta käyttäytymisestään.

Täyskriminalisointi rajoittaisi merkittävällä tavalla seksin myyjän vapaut­ta ja oikeutta itse määritellä ja päättää oman seksuaalisuutensa käyt­tä­mi­ses­tä. Itsemääräämisoikeus on perustavanlaatuinen oikeus ja vapaaehtoisessa yhteisymmärryksessä tapahtuvassa maksullisessa seksissä on kyse juuri siitä, että ihminen päättää itse myykö seksiä vai ei myy. Seksuaalipalvelujen tarjoajan näkökulmasta sääntely on merkityksellistä myös perustuslain 18 §: Kansalaisten yhdenvertaisuuden lain edessä mukaista ei ole myöskään rangaista ainoastaan palvelutapahtuman yhtä osapuolta, esimerkiksi maksun suorittajaa.

Pikku parlamentissa pitämässään avauspuheessa syksyllä oikeusministeri sanoi: Käytännön elämässä yksilöt eivät voi olla täysin va­­pai­ta mil­lään elämänalueella, vaan yksilöiden valintoja ja tahdon vapautta rajoittavat erilaiset olo­suh­teet.

Sii­tä ei silti yleensä johdeta sitä johtopäätöstä, että yksilöiden omalla tah­don­va­pau­del­la ei olisi merkitystä. Oikeusministerin ääri-ilmiölogiikalla kaikkien alojen asiakkuudet kaikki ostaminen , joilla myyjän päätös myymiseen ryhtymisestä ei ole syntynyt täysin vapaaehtoisen ja täysin tietoisen valinnan seurauksena, pitäisi kriminalisoida.

Montakahan työtä maailmaan jäisi silloin? Lähtisikö vaikkapa putkimies töihin, jos hänen taloudellinen asema olisi niin hyvä, ettei hänen tarvitsisi tehdä työtä? Harva ihminen tekee nykyistä työtään pelkästään rakkaudesta työhön, vaikka siitä ei edes maksettaisi.

Hyvin suurella osalla ihmisistä on rajalliset mahdollisuudet valita oma työpaikkansa. Hyvin suuri osa kaikista ihmisistä "huoraa" ja "myy itseään" töissä, jotka ei ole oikeasti "vapaa-ehtoinen valin ta". Hyvin harvaan työhön ryhdytään täysin vapaaehtoisesti ilman konkreettista taloudellista pakkoa. Silti työntekijöitä ei pidetä pakotettuina.

Työelämässä pidetään riittävänä, että työntekijöillä on kohtuulliset mahdollisuudet vaikuttaa työskentelyolosuhteisiin ja että työantaja ei voi esittää mitä tahansa vaatimuksia. Mistä lähtien jonkin alan, työn tai ilmiön lukumäärän vähyys, on ollut peruste sen kieltämiselle? Todellisuuden laadut eivät näy tilastojen lukumäärissä. Suomessa on noin parikymmentä mannekiinia, jotka vaihtavat nuoruuttaan ja kauneuttaan ammattimaisesti rahaan osan elämästään, mutta ei kukaan keksi kieltää tätä ammattia sen lukumäärän vähyyden perusteella.

Suomessa tehdään noin pari sataa adoptiota vuosittain, silti adoptioperheiden oikeuksia yritetään parantaa koko ajan lainsäädänöllä.

Ja mistä lähtien jotain ollaan kieltämässä sillä perusteella, että osa on "huonossa sosiaalisessa asemassa"?

Osa seksialalla on huonossa asemassa nimenomaan nykyisen kieltolakipolitiikan takia, täyskielto vain lisäisi sosiaalista huono-osaisuutta. MIlloin Suomessa on alettu täyskieltää asioita, töitä sillä perusteella, että "valta osa heistä on naisia"? Ilmeisesti oikeusministerin logiikalla pitäisi kieltää palomiesten ammatti, koska palomiehenä ei ole yhtään naista, puhumattakaan sadoista muista asiosta, ilmiöistä ja töistä, joiden sukupuolijakauma lukumäärällä mitattuna on sama kuin seksialalla.

Kaiken lisäksi tuoreen ruotsalaistutkimuksen muka an maan nuorista miehistä yli kaksinkertainen määrä myy seksiä naisiin verrattuna. Ruotsin -vuotiaista miehistä 2,1 prosenttia on myynyt seksiä, kun taas naisilla vastaava luku on 0,8 prosenttia. Ero on hämmästyttävän suuri, mallimaana itse itseään pitävänä Ruotsissa. Abolitionistinen "prostituutio tasa-arvo-ongelmana" -perspektiivi kuulostaa vähän rajoittuneelta tämän tutkimuksen kohdalla.

Seksityön vapaaehtoisuuden määritteleminen pelkästään oikeusministerin esittelemästä, ääriajatteluun perustuvasta näkökulmasta mutkat suoraksi vetäen, on totuuden vastainen ja johtaa yksipuoliseen kuvaan siitä, minkälaista seksityöntekijöiden kokema vapaaehtoisuus tai sen puute on. Toisessa päässä on ammattidomina, jolle seksityö mahdollistaa omien mieltymysten toteuttamisen, suuremman valinnanvapauden työajan jne suhteen kuin muissa duuneissa tai myyjä, jolle koko asia on muuten hupia ja joka saa siitä vielä rahaakin ja toisessa päässä saattaa olla kurjuutta, mutta suurin osa on näiden kahden ääripään väliltä.

Johanna Sirkiä on kirjoittanut tästä paremmin Aamulehdessä Vapaaehtoisuus seksissä ja työssä Se on lainsäädännön lähtökohta. Lainsäädännöllä pitää turvata maksullista seksiä harjoittavien ihmisten ihmisoikeud et, niiden ihmisten ihmisoikeudet, jotka myyvät ja ostavat seksipalveluita juuri nyt ja niiden jotka sitä tekevät tulevaisuudessa.

Olennaista on se, että aikuisten vapaa-ehtoisen maksullisen seksin tulee kuulua jatkossakin siihen ihmis- ja perusoikeuksien takaamaan vapauspiiriin, johon lainsäätäjä ja viranomainen ei saa kajota. Lainsäätäjällä ei ole mitään velvoitetta eikä perustetta puuttua seksipalvelujen myyjän tahdonvapauteen ja itse­mää­rää­­mis­­oikeuteen, kriminalisoida aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä yhtään enempää kuin mitään muutakaan vapaa-ehtoista toimintaa.

Omasta seksuaalisuudesta päättäminen kuuluu itsemääräämisoikeuden ja henki­lö­koh­­taisen vapauden ydinalueelle riippumatta siitä, elääkö henkilö sellaisissa olo­suh­teis­sa, että hän voi tehdä täysin vapaaehtoisia valintoja, vai elääkö hän sel­lai­sis­sa olo­suhteissa, että hänellä ei ole parempia vaihtoehtoja kuin seksin myynti. Yk­si­lön ko­kema vaihtoehtojen vähyys ei voi oikeuttaa puuttumista hänen itse­mää­rää­mis­­oi­keu­­tensa ydinalueelle.

Myös niillä seksinmyyjillä, joilla on manageri parittaja , on aivan samanlainen vapaa tahto, kuin vaikkapa jollakin näyttelijällä suhteessa manageriinsa, silloin kun siihen ei liity mitään oikeata todellista hyväksikäyttöa, alistamista, erehdyttämistä jne. Jos seksin myyjä määritellään yksipuolisesti pel­käs­tään uhriksi, sa­mal­­la mitätöidään hänen omien valintojensa ja intressiensä merkitys.

Seksin myyjän vapautta, valintoja ei uhkaa hänen ammatin valintansa, vaan ympäröivän yhteiskunnan haluttomuus tunnustaa se ammatiksi ja valinnaksi muiden muiden ammattien ja valintojen joukossa. Asioiden paremmin tai turvallisemmin tekeminen voi onnistua vain siten, että lisätään ihmisten mahdollisuuksia tehdä parempia valintoja - ei niin että vaikeutetaan ihmisten elämää kontrollipolitiikkaa tiukentamalla ja kriminalisoinneilla, jotka käytännössä käänty tarkoitustaan vastaan.

Seksin myyjää ei sorreta hänen työssään, vaan sen ulkopuolella. Mikäli seksin myyjien oi­keu­det ja va­paudet halutaan tur­vata, se voi tosiasiallisesti onnistua vain siten, että heidän toi­min­ta saa samanlaista suojaa kuin muukin laillinen toiminta. Kaikki yleistykset maksullisesta seksistä ovat vääriä ja johtavat vinotuneeseen lainsäädäntöön Kaikkea maksullista seksiä, johon ei liity pakkoa jne vähätellään politiikassa ja valtamediassa.

Pahin asennetason vähättely näyttää olevan oikeus- ja sisäministeriössä, joiden papereissa maksullinen seksi sotketaan hyväksikäyttöön ja ihmiskauppaan. Nykyinen oikeusministeri pelaa ihmiskauppakortilla ja käy samaa paisuttelu-, mustamaalaus- ja pelottelu kampanjaa, jolla koko seksialalle virheellisesti yritetään luoda rikollisuuden tuntu, kuin kollegansa Leena Luhtanen aikoinaan luvun puolivälissä.

Meille esiinmarssitetaan esimerkeiksi korostetusti vain valikoituja viranomaisraportteja, jotka käsittelevät lä­hinnä vain maksullisen seksin tällä hetkellä kriminalisoituja muotoja. Jos raportteihin valikoidaan vain poliisin kanssa tekemisiin joutuneet ihmiskauppa- ja paritusrikollisuuteen liittyvät seksinmyyjät, tottakai saadaan tulos, että seksikauppa liittyy aina rikollisuuteen, Jos valitaan vain seksinmyyjiä, jotka hankkivat seksin myynnillä huumausaineita, tottakai saadaan tulokseksi että narkomania ja seksinmyynti kulkevat käsi kädessä.

Jos otos johonkin tutkimukseen muodostetaan siten, että haastatellaan vain niitä seksin myyjiä, jotka ovat hakeneet apua kriisi- tai tukikeskuksesta, niin tietenkin saadaan tulos, että myyjällä ei mene hyvin, sillä eihän hän muuten olisi hakeutunut kriisipalveluun.

Jos vain kaikkein kurjimmissa olosuhteissa olevista seksinmyyjistä maalatut kauhutarinat yleistetään koko maksullista seksiä koskevaksi, niin tottakai rikollisuuden, parituksen, huumeriippuvaisten, mielenterveysongelmaisten ja traumaattisen lapsuuden jne.

Valtamediassa vapaaehtoisen maksullisen seksin vähättely ja toimittajien asenteellisuus näkyy esim siten, että jos YK vaatii aikuisten vapaaehtoisen maksullisen seksin laillistamista koko maailmass a, niin suomalainen valtamedia vaikenee asian kuoliaaksi, kun taas jos oikeusministeri vaatii täyskieltoa Ruotsin mallin vähintäänkin hyvin kyseenalaiseen menestykseen vedoten, niin sitä pönkitetään tuoden se näytille suurennuslasin kanssa valtamediassa pääuutisaiheena.

Ylessä ja muussa valtamediassa ilmeisesti edelleen uskotaan ihmisten viettelyyn asenteellisella ja puolueellisella tiedottamisella ja kuvitellaan, että mistä ei kerrota, sellaista ei ole. Miten tälläisessa tiedotusilmapiirissä, jossa "oikeamieliset" toimittajat taputtelevat toinen toisiaan selkään ja sanelevat julkisen keskustelun kulun omien aatteidensa mukaisesti esim.

Kaikki yleistykset maksullisesta seksistä ovat vääriä ja johtavat vinotuneeseen lainsäädäntöön, samalla tavalla kuin yleistykset muillakin aloilla johtavat huonoon lainsädäntöön. Seksin myyntiä ei voi yleistää ihmiskaupaksi ja kaikkia myyjiä ei voi niputtaa samaan nippuun. Rikosoikeudellinen laillisuus periaate Kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostamistapahtumat, rikostunnusmerkistöön liittyy kriminalisoinnin laaja-alaisuuden, yleisyyden, epämääräisyyden, epätäsmällisyyden ja löysärajaisuuden vuoksi rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen, lakien oikeasuhtaisuhtaisuuden vastaisia ja tekojen vähäisyyteen liittyviä rikoslainopillisia ongelmia, etenkin, kun otetaan huomioon, että kysymys on varsin intiimille yksityiselämän osa-alueelle kohdistuvasta rikosoikeudellisesta sääntelystä, enemmän kuin rajattuun ostokieltoon.

Käytännön elämässä seksuaalisuuden muodot ja kau­pallisten seksu­aa­lipalvelujen kirjo ovat niin moninaisia ja kirjavia, että rajan vetäminen kielletyn seksiostamisen ja sallittun seksin harjoittamisen välille on hyvin epämääräistä, kuin veteen piirretty viiva. Rangaistussäännöksen muotoileminen siten, että se ei kata hyväksyttäviä seksuaalisuhteita on ongelmallista, seksuaalisuhteisiin liittyvien taloudellisten suhteiden, jotka eivät ole merkki prostituutiosta, rajaaminen suhteessa maksuihin tai etuuksiin, jotka tekisivät suhteesta rangaistavaa, on ongelmallista.

Yksi täsmällisyyteen ja tarkkarajaisuuteen liittyvä ongelma on esim. Lahjan antaminen ystävyys- ja seurustelusuhteissa pitäisi määritellä uudestaan? Osa maksullisesta seksistä on sellaista, että vaikka kumpikaan osapuoli ei asiaa ääneen sano, kumpikin tietää mistä on kysymys.

Toinen ongelma on pari-, seurustelu- tai ystävyyssuhde tai tilapäiseksi luonnnehdittavissa oleva seksuaalinen kanssakäyminen sellaisen henkilön kanssa, joka ammatikseen tarjoaa maksua vastaan seksuaalipalveluja. Myös seksinmyyjällä on ystävyys- tai seurustelusuhteita, joihin liit­­tyy seksiä ja taloudellisia järjestelyjä ja lahjoja.

Rajan vetäminen kielletyn seksiostamisen ja sallittujen sek­su­aa­li­pal­ve­lu­jen myymisen välille on hyvin epämääräistä: Miten määritellään ylipäätään tilapäisen ja vakituisen suhteen raja ja tilapäiseksi luonnehdittavan maksullisen seksin ja ei-tilapäiseksi luonnehdittavan maksullisen seksin raja?

Miten märitellään ja tulkitaan korvauksen käsite? Millä perusteellä korvaus, jolla on välitön taloudellinen arvo on kiellon peruste, mutta korvaus, jolla ei ole välitöntä taloudellista arvoa ei ole?

Mikä on seksuaalinen teko? Seksuaalisella teolla tarkoitetaan nykylain mukaan sellaista "tekoa, jolla tavoitellaan seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä, ja joka tekijä ja kohteena oleva henkilö sekä teko-olosuhteet huomioon ottaen on seksuaalisesti olennainen. Seksuaalinen teko ei edellytä sukupuoliyhteyttä.

Niin ikään fyysinen kontakti ei ole teolle välttämätön. Tämä tarkoittaisi, että myös vapaaehtoisuuteen perustava domina-, striptease-, fetissi- jne palveluiden ostaminen tulisirangaistavaksi.

Tämä kriminalisoisi koko seksuualisuuden kirjon, maailmassa on yhtä monta seksuaalista tekoa kuin on ihmistä, sillä ihmisiä kiihoittavat eri asiat. Lakien pitää olla sellaisia, jotka tavallinen kansalainen ymmärtää ilman juristin palkkaamista. Seksinoston täyskieltolaki on sellainen, että se ei tavan tallaajalle aukea ilman asianajajaa.

Yleisen kriminalisoinnin löysärajaisuus jättää avoimeksi esimerkiksi kysymyksen, koskisiko täyskielto myös aikuisviihdefilmin tuottajaa ja esiintyjiä sekä myös osaa taide-elokuvista. Täysi-ikäinen henkilö, joka osallistuu elokuvassa seksuaaliseen tekoon, saa siitä sopimuksensa mukaisen taloudellisen korvauksen, mutta kenellekään ei kai tule mieleen, että täysi-ikäisen vapaaehtoinen näyttelijän ammatin harjoittaminen olisi sinänsä rangaistavaa, ellei näyttelijää pakoteta, erehdytetä jne.

Maksullinen seksi ja ihmiskauppa eivät kulje käsi kädessä - puualan asiakas kulkee vapaana samaan aikaan kun  puualan yrityksessä työntekijät paiskivat pakkotyössä lähes orjan asemassa pitkää päivää neljän vuoden ajan Seksityöntekijöiden ihmisoikeuksien puolustajan osa ei ole helppo. Toiselta suunnalta kimppuun käyvät fundamentalistikristityt käyttäen raamattua lyömä-aseena ja toiselta suunnalta abolitionistiset antiprostituutiofeministit, jotka hyväksikäyttävät lyömäaseenaan mielikuvaa seinään kahlehdituista seksiorjista.

Ennen vuotta prostituution säätely on kohdistunut seksin myyntiin. Outoa on se, että vain seksin ostamista esitetään kiellettäväksi, mutta seksin myymistä ei. Ostamisen kriminalisointia Suomessa alettiin pohtia luvun loppupuolella.

Syy tähän viimeiseen moraalipaniikki aaltoon löytyy angloamerikkalaisesta hyvin kapeasta ja yksipuolisesta abolitionistisesta näkökulmasta maksulliseen seksiiin. Tämän ääriliikeen ihmiskäsityksen ja arvomaailman mukaan kaikki seksinmyyjät ovat aina sukupuolittuneen väkivallan, hyväksikäytön uhreja, seksibisneksen kauppatavaraa ja ihmiskaupan uhreja ja miehet väkivaltaisia hyväksikäyttäjiä keskeisiä  arkkitehteja ja auktoriteettejä mm.

Abolutionistiset äärifeministit ja perhearvoja korostavat konservatiivit yhdistivät voimansa kamppaillakseen pornoa, prostituutiota ja erityisesti sen laillistamista vastaan. Abolutionistisiin feministeihin vetosi erityisesti prostituution rinnastaminen naisten orjuuteen ja perhearvoja korostavat uskonnolliset konservatiivit vastustivat lisääntyvää maahanmuuttoa.

Tästä yhteenliittymästä on syntynyt seksinoston täyskieltolain lobbarijärjestöjä, jotka ratsastavat tällä ihmiskauppahevosella saadakseen maksullisen seksin kiellettyä, täyttävät julkisen sanan paisutetuilla yksittäisillä kertomuksilla seksiorjuudesta ja teorioilla, joissa maksullista seksiä tarkastellaan pelkästään erilaisina pakko -ilmiöinä.

Suomeen tämä äärimmäisyysajattelua edustava abolitionistinen näkemys tuli Ruotsista. Keskeiset naisjärjestöt, Tasa-arvoasian neuvottelukunta ja puolueiden naisjärjestöt ovat omaksuneet pelkästän tämän näkemyksen. Virallisina sisäpiiriläisinä heillä on ollut mahdollisuus vallan kulissien ja parrasvalojen takana lobata ja häärätä kabineteissa tätä ideologiaa paremmin virallisten suhteidensa ja taloudellisten resurssiensa avulla mm.

Tane ja useimmat naisjärjestöt saavat valtion avusta ja rahoitusta mm. Seksin ostokieltolakia säädettäessä mm. Lakivaliokunnalle kieltolakia ajavien tahiojen antamissa lausunnoissa melkein sanasta sanaan toistuvat samat kielikuvat, ultraradikaali Sheila Jeffreysin ja Andrea Dworkinin ultraideologisia sanakäänteitä myöten, seksiorjuudesta ym.

Ilmiö, josta nykyisin puhutaan ihmiskauppana, on ikivanha ja se ollut olemassa eri muotoisena kautta historian. Orjiksi on otettu niin sotavankeja, rikollisia ja velkaantuneita, kuin siviilejäkin, jotka on pakotettu työskentelemään omistajansa hyväksi. Mesopotamiassa sumerilaiset tarvitsivat orjia kastelujärjestelmien rakentamiseen. Juutalaisessa kulttuurissa käytettiin orjia.

Vanhassa testamentissa annetaan orjien asemaa koskevia määräyksiä. Antiikin Kreikan ja Rooman talous perustui paljolti orjatyövoiman käyttöön. Rooman valtakunnan aikana orjia saattoi olla jopa yli puolet väestöstä. Rooman valtakunnan hajottua orjuus ilmeni mm.

Afrikassa, afrikan sisäisenä ja afrikasta ulospäin suuntautuvana ilmiönä, orjuudella on vuosituhantiset perinteet, orjuutta oli jo ennen eurooppalaisten tuloa mantereelle, pääosa orjanmetsästäjistä ja orjakauppiasta on ollut afrikkalaisia. Esimerkiksi somalit ostivat - Mosambin, Malawin, Tansanian bantuja on n. Mutta juu, oikeassahan olet.

Ei ole totta, ettet ole nostanut tästä kunnon meteliä! Ei tulisi mieleenkään kuunnella tuollaista arviointia yhdeltäkään ihmiseltä, saati omalta kumppanilta. Jokainen ihminen ansaitsee kuulla olevansa hyväksytty ja rakastettu ihan omana itsenään, ulkonäköine kaikkineen, ilman ehtolauseita tai muttia.

Miten saatat olla pitämättä puoliasi tuollaisen väheksyvän ja tarpeitasi mitätöivän ihmisen kanssa? Puuma, jos teidän sielunkumppanuuden hinta on se, että sinä alistut hiljaa toisen tallatessa naiseutesi, eikö se ole aivan liian karvas hinta riitelemättömyydestä? Jos joku ystävistäsi kohtelisi sinua samalla tavalla, etkö ottaisi asian puheeksi, ja jos asia ei selviäisi, jättäisi sellaisen ihmisen taaksesi?

Pidin aina omituisena sitä, kuinka kerroit syvästä masennuksesta ja epätoivosta johtuen rakkauselämän puutteesta kotona. En ikinä ennen ymmärtänyt, miten pelottavan kylmästi puolisosi kohteli sinua. Älä anna toisten kohdella sinua huonosti. Naisen ei ikinäkoskaanmilloinkaan pitäisi joutua sano m a aan miehelle, että kiloihin ei puututa! Keho kiloineen, kurveineen, latta- tai räystäsperseineen - millaisena tahansa on yksityisaluetta, johon ei tule ulkopuolelta puuttua!

Se on rajojen ylitystä. En erityisemmin pidä edes vieraiden miesten positiivista kommenteista, koska en halua huomiota ihmisisltä, joilla ei ole minulle mitään merkitystä.

Edes hoikempi kehosi ei riittänyt pitämään Ykkösmiestä kaidalla polulla - sika mikä sika. Ihmetyttää, että menitte sittemmin naimisiin. Mies, joka ei suo ensin naiselle orgasmia yhdynnässä, on jäätävän huono rakastaja!

Sellaisen potkaisisin pois sängystäni ja niin kauas kuin pippuri kasvaa alta aikayksikön. Normaalilla viettienergialla varustettu mies pitää kunnia-asianaan, että hän saa tyydyttää naisensa kalullaan! On nuolemallakin saatu orgasmi ihan ok esileikkinä, mutta ei se vedä vertoja g-pisteorgasmille. Harvalla miehellä on niin paljon puhtia, että hänestä on hetimiten toiseen kierrokseen, joten on äärimmäisen luonnollinen järjestys suoda naiselle ensin orgasmi.

Jos pikkuveikka ei kiihotu tarpeeksi saamaan riittävästi kicksejä syvästi tyydytetyn naisen pillusta, miehen kannattaa varmaankin lopettaa tupakointi, vähentää alkoholinkäyttöä, luopua liiasta pornosta ja tumputtamisesta ja hoidattaa tarpeen vaatiessa testosteronitasonsa kuntoon.

Ööö, koska seksi on ollut SE juttu sielunkumppanuudessa? Siis jos sitä nyt miettii, niin kai siinä jampassa jotain muuta kuin se seksinharrastaminen, että sitä ei noin vain dumppaa. Aina ei mene nallekarkit tasan, niin parempi sitten etsiä se, missä nallekarkit melkein tasan ja källiä jostain puuttuvat nallekarkit, jos pakko saada tasan. Mä olen tässä sun kanssa aika lailla samoilla linjoilla. Kun kyllä mä mieluummin näin päin tämän otan, kuin siten, että seksi on timanttia mutta muuten tyyppiä ei meinaisi jaksaa.

Mä kyllä komppaan tätä. Seksin jälkeen on myös hyvä vähän puhua että mistä piti ja mistä ei. Seksin aikana se voi tappaa moodin. D Avaamalla sen sanallisen arkkunsa oppii toisesta enemmän ja seksi kehittyy parempaan suuntaan. Sitä lisäpuhtia voi hakea vaikka Yogin Men's teestä. Siihen toiseen tai kolmanteen kierrokseen voi käyttää myös halutessaan lisä stimulaatiota.

Player juuri sanoi että fiksu mies ei tuomitse naisen pehmopornoa jos se kiihottaa naista siinä missä fiksu nainen ei tuomitse miehen katsomaa pornoa jos se kiihottaa miestä. Se on tuomittavaa vain silloin kun se haittaa liiaksi elämää. Mieleiset stay-upit, korsetit, korkkarit, urheilutopit..

Pitää muistaa sekin ettei mies ole mikään kone ja penis tarvitsee palautumisaikaa varsinkin jos käyttää kumia, sillä se voi hiertää joskus liikaa: Se on ihan samaa luokkaa kuin voihkiminen, lisää kliimaksia aktin aikana.

Fiksu nainen tai mies ajattelee itse ja päättää itse siitä, mitä kokee oikeaksi omassa parisuhteessaan. Toiselle se tarkoittaa, että kaupallinen seksi pornon muodossa on ok ja toiselle ei, toiset voivat harrastavat muidenkin kuin puolison kanssa seksiä ja toiset eivät. Mitä visuaalisuuteen tulee, suurin kiihoke ihmisille lienee aito kohtaaminen ja halu. Siinä jää stay-upit ja mitkälie panotemput toiseksi. Niin, sielunkumppanuus lienee juurikin sitä, että pitää rakastaan suuressa arvossa ja se näkyy toiminnan tasolla.

Ykkösmies on käyttäytynyt monella tavalla epäkunnioittavasti jo suhteen alkuaikoina. Puuman perseily tuli pitkän matkan päästä jälkijunassa vastineena Ykkösmiehen halveeraaville sanoille ja teoille. Hei se oli vaan ehdotus ja oma mielipide en näe miksi syytä lytätä toinen? Tuliko edes mieleen että fetissit saattaa olla the thing jolla ihminen saattaa toteuttaa itseään ja fetissit ei ole mikään sairaus?

Voisin ihan rehellisesti väittää että suurin ongelma ihmisille on avoimuus, pelkäävät asettaa itsensä alttiiksi koska riski on siinä tulla satutetuksi henkisesti.

En jaksa enempää kommentoida, alkaa mennä suoli24 henkiseksi. Aidosti kiinnostaa kirjoittajan oma mielipide, ja mielipiteitä esittäessään jokainen altistaa itsensä kritiikille. Pidän kuitenkin jokseenkin toimimattomana keinona paikata puuttuvaa keskinäistä halua ja rakkautta vaatteilla tai akrobatialla. Se sopii varmasti piristykseksi suhteeseen, jossa on jo hyvä, ehkä hieman nuupahtanut seksielämä.

Jos ei kuitenkaan pohjimmiltaan juuri halua toista ihmistä ihmisenä, onko se järkevää yrittää ratkaista asiaa muilla kuin sinunkin mainitsemalla avoimuudella ja kommunikaatiolla? Mitä auttaa kauniit alusvaatteet, jos ei halua kohdata niiden sisällä olevaa ihmistä? Fetissit ovat etupäässä elämää piristäviä asioita, enkä missään maininnut niitä tai väittänyt niitä sairauksiksi.

Jotkut varmasti haluavatkin elää seksuaalielämäänsä täysin fetissien kautta, mutta tuskin kukaan niin, etteikö se olisi molemminpuolinen, yhdessä suullisesti sovittu tapa elää. Harvalle fetissin toteuttaminen on kuitenkaan ainoa tai edes tärkein muoto elää seksielämäänsä.

Sitä paitsi suosittelen ihmisille noin niin kuin yleisesti varsin lämpimästi panoakrobatiaa, kaikenlaisia vaatteita, nakuilua, fetissien etsintää ja kokeilua, omien rajojen testaamista, tantraseksiä ja puskapanoja, mutta en vain usko, että millään näistä voi korjata ihmissuhteessa muuten olevia ongelmia.

Sinä et voi sitä tietää, sinä et elä siinä suhteessa, sinä et koe sitä. Luet vaan, tulkitset sen miten haluat, seuraat lähinnä sivusta ja annat neuvoja. Se on ihan fine kunhan tiedostat että näin se vaan on. Et voi asialle sen enempää. Ihmisten täytyy saada tehdä virheitä jotta oppivat ymmärtämään itseään paremmin. Joskus se pieni piriste laukaisee sen tilanteen ja saa ihmiset puhumaan, näitäkin olen nähnyt ja kuullut.

Älä tuomitse kaikkea niin suoralta kädeltä. Kysymykseni viittasi nimimerkki Biatchin kommenttiin, jossa hän esitti osittain miehensä? En viitannut Puumaan, vaikka hänen tontillaan pyörimmekin. Mielipiteeni kerroin enemmän yleisesti kuin Puuman tilanteeseen liittyen. Puumahan kommentoi itsekin juuri tätä aihetta muutamaa kommenttia alempana. Rauhaa ja kaikkea hyvää sinnekin vaan. Tämä keskustelun sivujuonne tuo tuskin omalta osaltani mitään uusia näkökulmia asiaan. Tietääkseni useimmat pehmopornot on tehty kaupallisesti mm.

Emmanuelle Venetsiassa, ranskalainen ysäriporno, Rietas Orkidea. Haittaako minua se että mieheni katselee kaupallista pornoa?

Niin ei, kunhan hän ei tee sitä esim syyllistämis merkeissä tiedättehän ne miehet jotka katselee pornoa vieressäsi kun vetoat siihen että on ollut raskas päivä ja sitten ruikkii spermat verhoihisi. Minä näen nuo pienet temput lähinnä panostuksena suhteeseen valikoin päälleni sellaista mistä itse pidän, se mikä yleensä kiihottaa itseään, kiihottaa myös miestä koska hän kiihottuu kuitenkin minun kiihottumisestani , ihan samalla tapaa on tosi kivaa että mies yllättää laittamalla vähän parempaa ylle silloin tällöin.

Mitä muuten oma kumppanisi sanoo asiasta? Minusta oli loukkaavaa että käytit termiä "nuupahtanut seksielämä" vain siksi että satumme olemaan seksuaalisia henkilöitä. Meillä menee 30kondomia kuukaudessa, you do the math, persaukisia oltaisi ilman töitä.

D Ei se määrä, vaan se laatu mutta sanotaanko näin että olen onnellinen että olen törmännyt vihdoinkin mieheen jolla on yhtä korkea libido kuin itselläni. Ai niin, en tule käyttämään Biatch nikkiäni kun sisäänkirjautuminen takkuaa. Been there, done that, got the t-shirt Eipä ole stimuloinut uusintaan. Mitä sä sanoit siihen? Mä olen jotenkin edellisistä suhteista oppinut havahtumaan tommosiin kommentteihin samantien ja vetämään heti pelin poikki.

Me ollaan aina puhuttu toisillemme kiltisti ja kunnioitettavasti, ei muuteta sitä nyt. Ja mun puuttuminen on toiminut, mies on havahtunut ja lopettanut siihen. Mä en itseasiassa edes "vaadi" että saisin joka yhdynnässä orgasmin; joskus on kiva vaan nähdä toisen nauttivan, eli se ei edes ole mulle semmoinen asia, että sen toiselle soisin vasta sen jälkeen kun sen itse olen saavuttanut. Mutta jos kategorisesti pitää jättää tulematta sen pelossa, ettei toinen sitten enää tule, niin on jotain kyllä pielessä.

Ei kovin suuresta rakkaudesta sitten kuitenkaan taida olla kyse vaikka muilla elämän osa-aluilla siltä tuntuisikin.. Onko tää taas tätä "Väsyneet AV-mammailijat katsoneet liikaa Disney-propagandaa"-porukkaa vai miten voi olla vaikeaa tajuta, ettei se rakastuminen aina tarkoita, että ihastuskikatellaan kuin kiimaiset teinit puiston penkillä?

Tämän luettuani tein päätöksen, että ikinä en tule enää mieheltä seksiä kärttämään. Kyllä - ulkonäköä on haukuttu ja pakkeja annettu.

Mun korvaan tuo kuulostaa pahalta, mutta ei yhtään niin pahalta, kuin joidenkin kommentoijien mielestä. Itse en esimerkiksi löydä tuosta mitään naisvihaa.

Vai onko ykkösmies ihan suoraan syyttänyt orgasmin saamisesta ja pyytänyt olemaan saamatta? Minusta on nimittäin ihan ok sanoa ääneen mahdollinen syy kliimaksin puuttumiseen ja pidän myös hyvin mahdollisena että nainen on hyvin kiihottuneena niin märkä, ettei yhdyntä tunnu tarpeeksi.

Seurauksena ei kuitenkaan pitäisi olla vaatimus orgasmittomuuteen. En myöskään tuomitsisi miestä yhden humalaisen painokommentin takia, vaikka se toki onkin todella ajattelemattomasti sanottu. Ja puuman aiempaan kommenttiin viitaten meillä ainakin käydään useinkin vessassa juuri ennen seksiä, enkä pidä sitäkään mitenkään torjumisena. Ehdottomasti pahimmalta kuulostaa ykkösmiehen lankeaminen pettämiseen jo noin varhaisessa vaiheessa suhdetta ja puuman muutama vuosi myöhemmin , sillä se kertoo mielestäni jo huonoa seksielämää tai yksittäisiä kommentteja vakavammista parisuhteen ongelmista.

Alaston sunnuntai kuulostaa muuten hauskalta tavalta, sitä voisi kokeilla omaankin suhteeseen. Ja juu, yhdessä tosiaan ollaan edelleen, eli se kännikommentti on anteeksiannettu unohtaa vaan en voi, valitettavasti.

Kyllä vessassa voi käydä, mutta tässä tapauksessa oltiin koko päivä tai lähinnä minä olin lähetelty tuhmia viestejä, joissa kerroin, mitä on ns. Ja olisihan se voinut sanoa myös että "näytät ihanalta, käyn vain äkkiä vessassa ensin" vs.

Sitten se on vaan asennon vaihtoa, jalat ristiin miehen rintakehää vasten tai vaikka takaapäin. Sentään miehesi ei huutele minkä väristä kakkaa hän puskee sisältään.

Aika jännä, että olen saanut aiemmista postauksista sellaisen kuvan, että suhteenne on melkein täydellinen jos seksiä ei lasketa , kun olet halunnut suhteeseen jäädä. Joo, ymmärrän, että tuot tässä postauksessa vain huonot puolet esille, mutta minä en tuollaiseen suhteeseen jäisi vaikka seksielämä olisi täydellistä! Varsinainen sielunkumppani, kun haukkuu ulkonäköä, pettää, syyttää toista siitä, ettei seksi onnistu jne.

Minä en kyllä ihmettelisi, että seksin kanssa on ongelmia, kun jo parisuhteessa on selkeästi suuria ongelmia ollut jo alusta lähtien.

Ansaitsisit paljon paremman miehen! Hienoa kuitenkin, että pääsitte yhteisymmärrykseen avoimesta suhteesta. Tuo vuoden yhdessäolon jälkeen heitetty kommentti.

Oltuamme yhdessä pari vuotta olen itse sanonut omalle puolisolleni hänen painostaan myös aika lailla tökerösti paha sammakko, jota en mene tässä toistamaan, mutta tarkoitus oli eri kuin miten se suusta pääsi.

Mies oli lihonut aika lailla ja urheilullinen kroppa oli muuttunut mahakkaaksi ja kaikki lihakset rasvan alla piilossa. Häntä se satutti pahasti, eikä suhteemme ole koskaan toipunut entiselleen.

Enkä tiedä, miten tuota sanottua saisi korjattua. Anteeksipyynnöt nyt eivät ole ainakaan auttaneet. Mulla pari viimeisintä suhdetta on kaatuneet juuri seksittömyyteen ja niiden heijastamiin muihin ongelmiin.

Mun olisi pitänyt syttyä sekunissa ja olla valmiina märkänä. Molemmissa suhteissa mua ei kuunneltu sängyssä. Ei silloin kun halusin itse seksiä tai silloin kun yritin selittää mitä itse haluaisin. Toisessa suhteessa mies lihoi ja vaikka kuinka yritin muistuttaa ettei painolla ole mitään merkitystä, saattoi se johtaa siihen että suhteesta katosi hyväily kokonaan.

Aloin itsekkin välttää koskettelua, koska pelkäsin sen aina johtavan seksiin; ensin katosi esileikki joka otti todella koville ja muutaman kerran jopa itkin seksin aikana kun en olisi jaksanut enää olla vaan panopuuna jota ei edes kosketella. Mutta ehkä ne suhteet olisivat kestäneet paremmin jos arki olisi toiminut, enkä olisi kadottanut molempia tietokoneelle. Yksin olen ollut huomattavasti onnellisempi ja yhden yön jutut ovat parantaneet omaa suhtautumista kehoonikin. Oma suhtautuminen seksiinkin on muuttunut.

Jos arki sujuu niin tuskin laittaisin pahakseni, että partneri tai minä haettaisiin seksiä suhteen ulkopuolella. Mulla oli juuri tätä samaa ongelmaa kanssa viimeisimmässä pitkässä suhteessa. Ei enää itekään kiinnostunut halaamaan ja muutenkin kartoin läheisyyttä, koska tuntui että sen piti johtaa aina seksiin ym. Yksin paljon parempi kuin missään tällaisessa suhteessa Jännä, pakko sanoa muutaman muunkin kommentoijan tavoin että hieman yllätti että kaikki "lopahti" tosiaan noin alussa, jo vuoden yhdessäolon jälkeen?

Olin olettanut, että hommat on fyysisesti sujuneet erittäinkin hyvin ennen ja siitä tämä nykyinen ongelma. Sinua mitenkään arvostelematta, olisin varmasti ahdistunut jo tuossa vaiheessa - ihmetellen sitä että jo näin alussa suhteen yksi tärkeistä osista menee näin huonosti, olettanut että tämän "pitäisi" olla sitä aikaa kun ollaan vielä umpirakastuneita, halukkaita, intohimoisia.

Ei sillä että sen joka suhteessa edes tulisi mennä niin. Itse ainakin odottelen tulevilta suhteilta myös sitä vähän tylsää ihanaa arkea: Mutta ymmärrän täysin myös sitä, että ns.

Hyvillä hetkillä on enemmän kuin helppo korvata huonoja.. Loistavaa kuitenkin on, että viimeistään tässä vaiheessa on vähintäänkin avoimesta suhteesta sovittu. Vaikka toisaalta ihmettelen, että niinköhän se riittää? Ehkä sitä voi olla sielunkumppani myös ystävänsä kanssa jotka asuvat erillään.. Kyllä tästä äkkiseltään tulee mieleen että oletko varma tuosta teidän sielunkumppanuudesta?

Siitä ettei oikeasti ole olemassa joku joka todellakin räjäyttäisi potin ja olisi joka asiassa vastakappale? Ykkösmies ei kuulosta sellaiselta millaisen kuvan hänestä monet lukijat ovat aikaisemmin saaneet.

Millaisia asioita näet sielunkumppanuudessa?

. Elisa kotkasta pano sohvalla mustaa miestä helsinki escort lahti thai .. i kitara netistä naisten perseet isot tissit börs night club turku seksi hieronta Oli ikävää, että se leimattiin aluksi nimenomaan homoseksuaalisen väestön sairaudeksi ja syyksikin, Henriikka Sundell sanoo. Ja että Rietasta, Naista, 42 , Lahti, Eilen. Nussin kaverin munaa ylilauta suomen ryhmäsexi sexwork girls seksiä turku. Naapurin Rouvan kaltaista rietasta ja seurallista naista. porno hot mobiili seksi oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. Eroottista. lokakuu Samaan aikaan Ykkösmies jäi kiinni sähköpostien kautta lähetetyistä rakkausviesteistä Hääyönä ei ollut seksiä, eikä koko häämatkallakaan. .. Emmanuelle Venetsiassa, ranskalainen ysäriporno, Rietas Orkidea. hippikommuuni (1), historia (1), home alone (1), homeland (1), homoseksuaalisuus (1).

Rietas homoseksuaaliseen mies seksiä turusta

SIHTEERI AYIA HOMOSEKSUAALISEEN NAPA HINTATASO