Etsivät miehet kokkola avoin yli homoseksuaaliseen

   Gay-hieronta

Lapset pääsivät Ikaalisiin mummon ja taatan hoiviin ja oma äiti muutti Tampereelle Tampellaan töihin. Hän kävi joka viikko Ikaalisissa katsomassa lapsiaan. Pentti Holappa tapasi isän vasta vuotiaana seuraavan kerran. Kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä. Pentti Holappa oli mummon ja taatan luona kuin heidän Taata oli vasemmistointellektuaali ja kova lukemaan.

Siinä oli esikuva elämään. Pentti Holappa on käynyt kansakoulua vain kuusi vuotta. Hän yritti oppikoulua, mutta sai ehdot kaunokirjoituksessa vai oliko se kaunokirjallisuudessa. Oppikoulu oli keskeytettävä ilmeisesti sen vuoksi, että ehtoja saaneet tuohon aikaan menettivät vapaaoppilaspaikkansa eikä köyhän perheen lapsi pystynyt jatkamaan koulunkäyntiä. Näin meneteltiin valtion oppikouluissa vielä luvulla. Matka Finlandia-palkinnon saajaksi ja kulttuuriministeriksi on ollut pitkä.

Pentti Holappa itse sanoo radiohaastattelussa, että kaikki tämä on tapahtunut sattumalta. Hän on tavannut ihmisiä, jotka ovat halunneet auttaa häntä. Ne tehtävät, joita hänelle on uskottu, hän on pyrkinyt hoitamaan niin hyvin kuin on pystynyt.

Niitä ihmisiä, jotka ovat auttaneet, oli mm. Tampereen Ahjolan, kristillisen työkeskuksen nuoriso-ohjaaja Aki Kuosmanen , joka järjesti Pentin töihin Helsinkiin Akateemiseen kirjakauppaan. Silloin hän oli vain vuotias eikä osannut sanaakaan vieraita kieliä. Hänen paikkansa oli kirjakaupan varastossa. Hän meni Kalliolan vapaaopistoon kynäilijöiden piiriin, jota veti Osmo Hormia , myöhemmin suomen kielen professori Ruotsissa. Holappa alkoi lukea ruotsia, oppi sen ja oli vähän aikaa Ruotisssa kirjakauppaharjoittelijana.

Siellä hän alkoi opiskella englantia. Hän oli vuonna muutaman kuukauden Nizzassa ja alkoi opiskella ranskaa. Kirjailijaksi hän kehittyi vähitellen. Ensin hän tutustui kirjastossa tulenkantajien lehteen ja alkoi jäljitellä heidän runojaan. Myöhemmin hän tutustui sattumalta Pirandellon näytelmiin, joissa teemana oli henkilökuvien epävarmuus eli ihmiset etsivät identiteettiään.

Siitä tuli pohja Holapan kirjallisille pyrkimyksille. Olli-Matti Ronimus on ollut hänen kumppaninsa puolen vuosisadan ajan. He tutustuivat vuonna Ystävyys päättyi Olli-Matin kuolemaan luvun alussa. Holappa pääsi sisään ranskalaiseen runouteen Ronimuksen kautta. Ronimus oli tutustunut ranskalaiseen avantgardismiin ruotsinkielisten käännösten kautta.

He olivat Nizzassa ja Pariisissa ja opiskelivat ranskan kieltä ja runoutta. Seksuaalinen ilmapiiri oli erilainen kuin Suomessa. He alkoivat kääntää ranskalaista kirjallisuutta luvulla. Holappaa alettiin pitää merkittävänä modernistina.

Tyyliin vaikutti ilman muuta ranskalainen kirjallisuus ja sen selkeys. Ensimmäinen runokokoelma julkaistiin vuonna Hän ei kuitenkaan pidä arvossa sitä, mitä kirjoitti alle vuotiaana. Vasta vanhempana hän kokee löytäneensä oman tyylinsä. Alkuvuosinaan hän ei kokenut mitään syrjintää. Sitä tuli vasta sitten, kun hänen homoseksuaalisuutensa alkoi tulla julki. Vähitellen tuli julkiseksi salaisuudeksi, että hän eli yhdessä Ronimuksen kanssa.

Ei ollut homobaareja, oli vain pisuaareja. Samana vuonna hän oli Paasion vähemmistöhallituksen kulttuuriministerinä. Kalevi Sorsa oli puoluesihteeri, ja Sorsa vaikutti nimitykseen.

He tunsivat Pariisin ajalta. Suomeen oli tulossa tärkeä kansainvälinen kongressi ja siihen tarvittiin ranskan kielen ja muiden kielten osaajaa. Poliittisista vuosistaan hän sanoo, ettei hän koskaan kuulunut Kekkosen hoviin eikä liehitellyt Tehtaankatua. Nimipäivää viettää Arvo, Egil, Ejvind, Öjvind. Nuorisotyöntekijät yhteisen näyn taakse Todistuskertomukset tuovat yhteen Suurlähetystösiirtojen varjopuoli Järvenpäässä avaudutaan kohti kaupunkilaisia ”Suomi on kymmenen vuotta Viroa jäljessä” Romanien väistämisperinne puhuttaa seurakunnissa Kristillinen tasa-arvokonferenssi ensi kertaa Suomeen Iso Kirja sopeuttaa toimintaansa Maahanmuuttajat kokeneet henkikasteita Tampereella Eutanasialaki lientyi selvitykseksi Uutisankka Patrick Tiaisesta Syyriaan jääneet sopeutuvat, paenneet kritisoivat Tutkimus: Yhä harvempi uskova evankelioi Gaza-konfliktia ei taustoitettu Kuubassa hengellistä herätystä Juhannuskonferenssi on täynnä toimintaa lapsiperheille Gary Wilkersonin uudet löydöt Karismaattisuus heräilee helluntaiseurakunnissa?

Levin festivaali saa jatkoa ”Vaikeampi kuin alkoholiriippuvuus” Kun lapsen mieli murtuu Missa Concordiae Juhannuskonferenssissa Kaupungistuminen haastaa kirkon Julkisten koulujen tila lisää yksityiskoulujen suosiota Pohjois-Korean kristityt pessimistisinä neuvotteluista Äitiys pakottaa kasvuun Alfa-kurssit Suomessa uuden edessä Uusia sielunhoitoterapeutteja IK-opistosta Miksi helatorstaita vietetään? Kehitysvammaiset tapasivat Lahdessa Venäläisyhtyeen vierailu Kiteellä menestys Eväät elämään innostaa eri-ikäisiä toimimaan Kaupunkilöytö todistaa Daavidin valtakunnasta Espanjan euroviisukappale uskovien käsialaa Kaiken menettänyt syyrialaisperhe pelastui Rauhaa epävarmuuden keskellä Kuinka turvallinen yhteisömme on?

Onko lähetysrakkaus vanhojen ihmisten juttu? Rippikoulu yhä vahva Suomessa Fida auttaa rohingya-pakolaisia Bangladeshissa Jengiherätystä El Salvadorissa ”Evankeliset äänestivät Putinia” Turkin kirkoilta historiallinen yhteinen kirja Mukavuudenhalu haastaa lähtijät ja lähettäjät Ristin ja ylösnousemuksen sanansaattaja Kolmasosa kirkon seurakunnista lakkautettu Kristinusko on yhteiskunnan muutosvoima Muutoksen mahdollisuus puhuttaa Pohjanmaalla Ortodokseilla valtakunnallisia haasteita Israel-boikottikampanja nostaa puolustajien pulssia Kristityt rahoittavat ison osan juutalaisten paluumuutosta Paavi: Prostituutio on kidutusta Bieber liputti Jumalan pelkoa Wilkerson: Suomi on viritetty herätystä varten Pääsiäisnäytelmät kutsuvat ydinsanoman äärelle Harvojen taakka - vai kansallinen kipupiste?

Yksinäiset hautajaiset lisääntyneet Tavoitteena parempi lapsuus Missiokahvila kulkee pyörillä ”Eurooppa on mahdollista saavuttaa - yhdessä” Juutalaisevankelioinnin motiivit muuttuneet Jälleen kiinnostava sinettilöytö Urkuri Jumalan armosta Pohjanmaan mediamissio käynnistyi räväkästi Kids-kerhossa innostutaan englannista Kirkkoja kylmillään säästösyistä Tavoitteena monimuotoinen lähetystyö ”Hengellisestä väkivallasta voi eheytyä” Uusi kummiohjelma Intiaan Kristityt turvapaikanhakijat kokevat väkivaltaa Ruotsissa Kiduttajan kysymys johti uskoon Hengellinen äiti ”Asu on osa tapakulttuuria” ”Helluntailiike toiminut turvallisuuden hyväksi” Suomen ”luterilaisimmat” alueet pieniä Tutkittua tietoa tuotteista ja palveluista Ortodokseille merkittävä vuosi Floridassa suomalaisten Talvipäivät Ranskaan uusi evankelinen yhteisö joka Rukousviikko puhui Herran kädestä Lakimuutos ratkaisemassa ”kolehtiongelman”?

Sproul kuollut Joulun symbolit nostavat sanoman esiin Uutisvuosi oli monipuolinen Matkalla ensimmäiseen jouluun IK-opistolle yksi johtaja Evankeliumi lahjapaketissa Varkaudessa Joulukonsertilla tuettiin diakoniaa Aikamedia muuttaa Fidaan Lahjat vievät ilosanoman yli perheeseen Tutkimus: Reformaation ytimessä ”Lähes jokainen kokee jonkinasteista vainoa” Kirkon avioliittokeskustelu siirtynyt uuteen vaiheeseen Uusi ”mobiili” raamatunkäännös tulossa Historian painolasti tuntuu reformaatiokeskustelussa Rukouslaulu juhlivalle isänmaalle Ruokarukous vai loru?

Ruokajakelu pyörii myös joulunpyhinä Työetiikkaa Jordaniassa suomalaisohjauksessa Prinssihäistä pohdittavaa Englannin kirkolle Satavuotiaan muistoja IK-opiston opiskelijoilla tilaisuus hakea varusmiesdiakoneiksi Presidenttiehdokkaat Radio Dein tentissä Protesti sikamessiaasta Samalla viivalla Porvoossa ”Jumala on varjellut Suomea” Pääsymaksu lisännyt kävijöitä kirkossa? Thaimaassa kukoistaa”nimibuddhalaisuus” Usko ja analyyttisyys yhteensopivia Reinhard Bonnkella viimeinen kokoussarja ”Malttia Katalonian kiistaan” Ulkopuolisen äänenä Uusia seurakuntia Helluntaikirkkoon Nenäpäivä täytti odotukset Piispa saa valita kaapunsa värin Alfa-kurssi – uskon lähtölaukaus Lähetystorilla Suomi -muotinäytös Yhteisvastuu kerättiin ihmiskaupan uhreille Evankelisuus leviää Seinen ja Loiren rannoilla Saksan syntymärekistereihin kolmas sukupuoli Kiina: Vaihda Jeesus presidenttiin, saat rahaa Wycliffe kääntänyt Raamatun yli kielelle Seurakunnan kadonnut ydin voidaan löytää rukouksessa Roba Cafe kiinni– tilalle uusi ravintola Kampustyöhön innostusta seminaarista Sipilä osallistuu Kristuspäivään Uskonpuhdistuksen ytimessä Kihniöllä reformaatiojuhla kaikenikäisille Valojuhla Halloweenin rinnalla Kauhavalla Helluntaiseurakunta tunnustelee liittymistä luterilaiseen liikkeeseen Khmer-perheiden hyvinvointi kehittyy Merkkivuosi huipentui Naisten kansainvälinen brunssi yhdistää Arvokasta pääomaa Olemisen taito Aikamedian aikakausilehdet uudistuvat Freidiba Boodoksen kapulanvaihto Lahdessa Raamattu kiinnosti Hissi nostaa koko seurakuntaa ”Eheytyminen on kokonaisvaltainen asia” Ortodoksien arkkipiispa Helsinkiin?

Fidalta toisenlainen aktio  Jordaniaan Helluntaiusko menestyy Brasilian vankiloissa Vapaaehtoistyö ja antaminen edistävät terveyttä Brittitutkijat ratkaisseet kiistellyn raamatunkohdan?

Tukea ja toimeentulo entisille lapsisotilaille Näennäinen sopu vai aito yhteys? Helluntaipastori kunnanvaltuuston vieraana Laulukisa ratkesi Radio Dei täyttää 20 vuotta Yhteiskristillinen reformaatiojuhla Helsingissä Muutoksia Aikamediassa Israelin hallitus hakee tukea kristilliseltä medialta Tutkimus: Irlantilaisnuoret avoimia uskolle Nick Vujicic: Opiskelija etsii omaa paikkaansa Nick Vujicic puhutteli konferenssissa Turvapaikanhakijoita kasteelle Salossa Fida toi salibandyn Laosiin ”Joulupukin hauta” löydetty?

Yhdysvallat jätti Unescon tukeakseen Israelia Uusi ristikohu Lidlissä Juureva Suomen tarina Lähetysrakkauden lähettiläät Syyspäivillä rohkaistiin tavoittamaan uusia ihmisiä ”Poliisihallitus pitäytyy tulkinnassaan” Raamattuja valtuutetuille ”Keskustelua käytiin riittävän laajasti” ”Kyse ei ole siitä, ettei tiedettäisi” Kirkon talous supistui Kristittyjen tutustumiskonsepti leviää Tutkimus: Kirkon säilytettävä vihkioikeus ”Hyvä evankelista keskittyy ydinasiaan” Brittimedia kuhisee lasten sukupuolenvaihdoksesta Hengelliset tekstit säästyivät tulvassa Pietarin luut löydetty italialaiskirkosta?

Farhanin matka maailman ääriin Uudistuksilla etsitään tapoja kohdata ihmisten tarpeita Kommentaariraamattu lähdössä pian painoon Aikamedia kehittää palvelujaan Raamattu on uskon avain suljetuissa maissa ”Uskovia uhkaillaan pakolaiskeskuksissa” Papeilta adressi kääntyneiden hyväksi Monitulkintaiset lait tulleet seurakuntien riesaksi Evoluutioteoria ei tyydytä ateisteja Suvaitsevaisuus ei ulotu vammaisiin Teologi: Pappien vihittävä sateenkaariparit ”Maamme uskonnollinen kenttä on muuttumassa” Kairos avartaa tai muodostuu käännekohdaksi Kehitysvammatyölle valtakunnallinen asema Tuomiokapituli: Kirkkoherra päättää esirukouksista Gospelin tuulia Levitunturilla 1.

Ihmiset yliarvioivat lahjoitussummansa Opettaako Fidget Spinner kolminaisuudesta? Älä kyynisty vaan rukoile päättäjien puolesta ”Pohjois-Korean vainot kuin Neron Roomassa” Joy-kuoropäivä innosti Tampereella Etsijöitä etsimässä Ekumenia tuli todeksi Kirkkopäivillä Maahanmuuttajatyön saldoa Keuruulta Jyväskylän koulukokemukset innostavat Elina Rautio toimituspäälliköksi Kanttorikoulutus haastaa Helluntaijuhlaa Kuopiossa Valekääntymykset puhuttavat Saksassa Vieraita Pohjois-Koreasta ”Tapahtuu yli- ja alilyöntejä” Tutkimus: Sateenkaarikysymys jakaa ikäpolvia Ex-muslimit piristävät Euroopan kristillisyyttä Kristityt johtajat kehuivat Trumpia rohkeudesta Pastorin koti ja kirkko poltettiin Intiassa Lapset liikkeellä Suvivirsi soikoon!

Rekkakiertue vetreytti aivot ja jalat Solunjohtajanaisten brunssi Tampereella rohkaisi Vikström jättämässä piispanviran Seurakunnissa ei kärsitä auttamisväsymyksestä Patrick-ilmiö puhuttaa seurakuntien vastuunkantajia Myös tuhkattuja vainajia siunattaviksi? Lähetysnäyttely sopii koulujen ohjelmaan Etelä-Karjalassa Evankelistat kokoontuvat Lahdessa Ruotsissa yhä suomalaisia vapaaseurakuntia ”Siunaus on tullut takaisin” Intian kristittyjä painostetaan kääntymään hindulaisuuteen Uskonto palasi Euroopan entisiin kommunistimaihin Rukouskampanja yhdistää yli kirkkokuntarajojen Valmistujaisissa katsottiin eteen ja taakse Tavoitteena viedä uudistushankkeet maaliin asti Takaisin ytimeen Sana elämään -kommentaariraamattu valmistumassa Ekumeeninen Neuvosto kohensi vapaakirkkojen asemaa ”Tärkeintä on rakastaa paljon” Ajatuksia herättävä Israel-päivä Joutsassa Raamattu lahjaksi uusille valtuutetuille Kirkolliskokous ”laillisti” saarnavierailut Nettipalvelu tuo toivoa kriisin keskelle Lähetysvalmennusta Aasian helluntaijohtajille Mangwaldi: Hengellisyys kiinnostaa uskontoa enemmän Paavi Egyptissä: Marttyyrien veri yhdistää Italian evankeliset: Kaikkien uskonnonvapautta tuettava Pastorin vastaus yllätti Aikamedialle uusi hallitus  Jumala koskettaa kampuksilla Festarit ja fanitus karsiutumassa gospelkulttuurista Klaus Härö: Elokuva on hidas evankelioinnin väline Häkkinen: Ei rukousta homoparille Rukouksesta uskoville elämäntapa Joy-kuoropäivä kutsuu Tampereelle Kotka sai luvan evätä homohäät Idän ja lännen helluntailaiset saman pöydän ääreen SEN-jäsenyys esillä kevätkokouksessa Tutkimus kartoitti vainottujen selviytymiskeinoja Tutkimus: Raamattua arvostetaan muttei lueta Alle kolmannes saksalaisista uskoo elämään kuoleman jälkeen Venäjällä sovelletaan jo Jehovant odistajien toimintakieltoa Sotilaspapeista tuli oikean ja väärän opettajia Eväät elämään -keräyskohde tarjoaa katulapsille toivoa Romanijuhlat Alavudella Hautajaismusiikissa kompromisseja Iso Soitto pitää taukoa Tarjolla Elämän päättymisestä 20 vuotta Kristilliset koulut kasvussa Ekumeniassa etsitään nyt hengellistä yhteyttä Aikamatkalla pääsiäisen tapahtumiin Tiainen jää vapaalle Homoavioliitto säröyttänyt kirkkojen välejä Norjassa Musliminuoret suojelivat pääsiäisjumalanpalveluksia Jordaniassa Evankelisuus yhä näkyvämpää Brasiliassa Tutkimus: Saarna vetää ihmisiä kirkkoon KD: Kirkkojen hätämajoitus tervetullutta Seurakuntien haaste on yksinäisten löytäminen Suomalaistiimi evankelioi Liettuan vankiloissa Kaikki alkaa todistuksesta Love for Kids palasi lähtöruutuun Verkkosivut naisten kohtaamisille avattiin Islamin pelko ruokkii myös juutalaisvastaisuutta Papit mielenosoituksissa näkyvät eroluvuissa Ruotsin demarit ajavat uskonnotonta koulua Egyptissä surraan pommi-iskujen uhreja Markuksen evankeliumista ”digikäännös" Grahamin Norjan-missio vaikeuksissa Jeesus kiinnostaa ja jakaa mielipiteitä ”Suomessa ei romaniseurakuntia” Brittitutkija: Naismaallikoiden kuolema uhkaa kirkkoa Lontoon busseissa pääsiäisenäJeesuksen sanoja Uhkailu sai juutalaiskeskuksen sulkemaan ovensa Ruotsissa Tapaus Kristus -kirjasta tehtiin elokuva Uusin ja vanhin käännös kännykkään Sisältö esiin Ison Kirjan markkinoinnissa ja rantautuminen Helsinkiin Aikamedia tukee yhteisöjen viestintää Pääsiäiskolehti senioreille Johtajuuskonferenssi sytytti Helsingissä Suomalainen messu yhdisti miehikkäläläiset Pelastusarmeijassa kavallustuomio Osallistumalla pääsee lähemmäs paikkakunnan asukkaita Järjestöjen kehitysyhteistyö kustannustehokasta Kirkkokansa kokoontui Raamattupäiville Simojoki myi kultaa Musikaali näyttää Jeesuksen ihmisen silmin Paimen Plus myöhässä Henry Hedmanista opetusneuvos Helluntaikirkon turva kiinnostaa nyt monia Aikamedialle uusi toimitusjohtaja Kesäleirit opettavat Jeesuksesta Mongoliassa Evankeliset seisovat edelleen Trumpin takana Kielilläpuhumista – englanniksi!

Mediamissio kiinnostaa Kuubassa Ulkoministeriöltä tukea humanitaariseen apuun Menestystarinan kotimatka Pioneerityön ja lähetysrakenteiden välillä yhä haasteita Iso Kirja saa etäkampuksen Helsinkiin Joensuun rukouskoulu kutsuu Hautajaisista majoitustarvetta Rakkaus parantaa Kangasalla Antisemitistinen nimike opiskelijajärjestössä Lähetyskonferenssin paneelikeskustelussa intoa ja huolta Viron Jippii-kuorolaiset lähetysmatkalla Suomessa kirkon ruoka-avun piirissä Fida palasi Jordaniaan Jeesuksen hautakammion entisöinti valmistui Evankelista lohdutti Guatemalan presidenttiä kansallissurussa Ohjaaja myöntää Disney-filmin homoagendan Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua Vaatimattomallakin toteutuksella jopa tuhansia katsojia Art Festivo kiinnosti Parkanossa Isät Jippii-hengessä Vihdissä Vantaa rukoilee -tilaisuudet vetävät väkeä Maailman synty kiinnosti turkulaisopiskelijoita ”Piispanvaalista puuttuu konservatiivi” PEF-konferenssi: Eurooppa tarvitsee jälleen Jeesusta Etiopiassa iloitaan uudesta kirkkorakennuksesta Alanteelle arvonimi Laitakaupungin lähetysasema sytyttää sydämiä Maastamuutto heikentänyt Portugalin evankelisia kirkkoja Marokossa uutta avoimuutta kristittyjä kohtaan Turkki karkottanut ulkomaalaisia kristittyjä NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä Lasten ja nuorten kanssa toimivilta odotetaan turvallisuusosaamista Aikamedian hallituskriisi kääntyi sopuratkaisuksi Unelmasetelillä tuhansia euroja maailman parantamiseen Helluntaikirkon toiminnanjohtajan tehtävä vakinaiseksi SEA onnitteli Suomea Eutanasiaseminaari pohti tuoreen lakialoitteen vaikutuksia Tomi Kuosmanen Migrin virkaan HYKE lakkautti itsensä Fidan hanke kohensi korealaislasten purukalustoa Kuningas Sanheribin palatsin rauniot löytyivät Tutkimus: Islam kristinuskon ohi vuonna Yhteinen kirkkomatka lujittaa avioliittoa Ristin maa -kiertue matkaa maakuntiin Aikamedialle uusi hallitus Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta Youth Celebrationia tuottaa uusi tiimi Veritas Forum pohtii universumia Kirkot tarkentavat avioliittokantojaan Juhannuskonferenssi kokoaa vähemmistökirkot Keuruulle Pieni piikki kirkosta eroamisissa Floridassa tehtiin sovinto Kysely: Työ voi rajoittaa uskonnollista pukeutumista Israel-konferenssin opetus sai kiitosta Tuttuja teemoja esirukouspyynnöissä Kiinan herätys jatkuu yhä vahvempana Seurakuntavaikuttaja: Tämän vuoksi kello Kiina ajaa kotiseurakunnat ahtaalle ”Israelissa yhä enemmän avoimuutta evankeliumille” Sari Essayah: Rohkeasti inhimillinen Helsingin fuusiohanke kytee nyt hiljaa Mylläriselle kulttuuripalkinto Kohtaamispaikassa ei jäykistellä Pastoriksi Savon sydämeen Fisucraft palkittiin Kirja muuntui filmiksi Hämeessä Järjestöt: Syyrian kansalaisyhteiskunta saatava mukaan Hämeenlinnaan kristillinen kuntoutusyksikkö EU-parlamentti sai Israel-myönteisen puhemiehen Evankelinen kristillisyys kasvaa Ranskassa Israelilaistutkijat: Joosuan pitkä päivä auringonpimennys Britannia luopuu Raamattu-triviasta turvapaikkapuhutteluissa Mika Yrjölä Helluntaikirkon johtoon ”Klassista musiikkia arvostetaan kyllä yhä seurakunnissa” Evankelioinnissa tarvitaan rohkeutta kohtaamiseen Oululaisseurakuntien välit yhä luontevammat Lähestymiskielto divariin hyökänneelle SM-gospel vaihtaa paikkakuntaa Seurakuntien uutisia Ristin Voittoon Pastorin raskausblogi kerää lukijoita Kristittyjen vaino voimistui yhä Rukous ja paasto yhdistävät Kainuussa Loppiaistapaus rohkaisi Sortavalan kurssikeskukselle toivotaan tukea Tulevaisuuden ja toivon jae YouVersionin suosikki Lehti: Moni katuu avioeropäätöstään Sisällissota luo avoimuutta kristinuskolle Jemenissä Sabatin tie pimeydestä valkeuteen Ei uskonnolle, kyllä uskolle Suursiivouksessa poistettiin myös toimivia yhdistyksiä Ristin maa -kiertue loikkasi Lappiin Askolan seuraajaa arvaillaan Vanhoillislestadiolaisten Opistoseurat Isoon Kirjaan Enemmistön suhde rukoushuoneisiin myönteinen Uuraisilla Raamatun puolimaraton Rukousta ja rehevää Jeesus-intoilua Räsänen puuttui teeseillä eutanasiaan Työntekijät risteilylle Italian evankeliset vetoavat turvapaikanhakijoiden puolesta Jeesuksen haudan avaaminen raamattuarkeologian kohokohta CBN: Kiinan Kolme itse -kirkoissa merkittävää herätystä ”Kristitty, älä levitä keksittyjä tarinoita” Freidiba Boodos etsii yhä naamiotonta ihmisyyttä Lähetystyö ei ole vain aikuisten juttu Eduskunta tukee kristillistä koulutusta Radiosarja reformaation vaikutuksista Luther-Divari hyökkäyksen kohteena Helsingissä Baptistivaikuttaja on poissa Tellus kokoaa lähetysväen Lahteen Migri ja kirkot etsivät yhteistä säveltä Vammaisten lasten koulunkäynti koheni Vietnamissa Kirkon ovi käy myös verojen vuoksi Asiantuntija: Pienten yhteisöjen megaseurakuntakateus turhaa Harvinainen juutalaiskristillinen luolakaiverrus löytyi Israelissa Facebookin perustaja: Yhteiset illat kokoavat nuoria Uudellamaalla Petrus Ahonen listoilla Tulossa tapahtumarikas juhlavuosi Malmilla vilkas kastevuosi Hyvä Sanoma -lehtikampanjassa tärkeä vaihe Hengen uudistukselle uusi johtaja Romanikyliä saatetaan jaloilleen Kiinnostus evankeliumia kohtaan kasvaa Marokossa Saudi-Arabia vaihtoi kristilliseen kalenteriin Äärimmäisestä Israel-kritiikistä tulee antisemitismiä Britanniassa Evankelisia kristittyjä ajetaan kodeistaan Meksikossa Hurstien vieraana kauniissa joulun juhlassa Rauhallista joulua ja siunattua vuotta !

Kaiken kansan joulujuhlassa joulu saapuu jokaiselle Venäjän uskovat luovivat lähetystyökiellon kanssa Aikamedia uusin suunnitelmin vuoteen Rukousvaellus kasvoi ympärivuotiseksi teatterikyläksi Daisy-erityiskoulussa saadaan Kenian parhaita arvosanoja Metodisteilla surullinen viikonloppu Hurstin työllä ylisukupolviset perinteet Joulukonsertit ilahduttivat Kirkkonummella tuoksuu tuore maali Lastenkirjojen hengellisyys muuttunut Kirkossa surraan tuen jämähtämistä Yhteisvastuuta Toivakassa Superkirja rohkaisee järistysalueen perheitä Japanissa YK sivuutti Lähi-idän kristittyjen vainot Tutkimus: Amerikkalaiset seurakunnat varoivat puhumasta vaaleista Brittihallinnolle moitteita uskontolukutaidon puutteesta Kotikirkot päivystysvuorossa Iso Kirja satsaa avioliittotyöhön Usko kulkee mukana rinteessä Seurakunnanistutushanke levittää evankeliumin iloa Tellus rakentaa siltoja Junkkaala: Tehtävämme on pysynyt ennallaan Pyhäkoulu aseena ihmisarvon puolesta Työ romanilasten hyväksi vaatii sitkeyttä Saksalaiskirkko: Juutalaisia ei tule käännyttää kristinuskoon Tutkimus: Aki Hintsa on kuollut Rukoustapahtuma isänmaan puolesta Naispastori-blogi puhuttaa Isiin ja islamiin huomiota kirjamessuilla Rahankeräyslain tulkinta hämmentää nyt toden teolla Anteeksianto vapautti vihasta Laulamisen ilo veti väen laivalle Jumalaan uskovien määrä kasvussa SVKN täyttää 50 vuotta Simo Lintinen kuollut Ilta Conference kokosi nuoret Pohjanmaalle Awake Europessa vahva suomalaisedustus Isäkirja palkittiin Sahalinin ihme Helluntaipastorista Rio de Janeiron kaupunginjohtaja Yli puoli miljoonaa vedonnut kristityn pakistanilaisäidin puolesta Paavi: Katolisilta ”ei” naispapeille Nuoret haluavat kasvaa johtajina Suomi-tyttö Amerikan työkentällä Juhlavuosi avaa mahdollisuuksia myös helluntaiseurakunnille Jeesus-paidat ja burkhat samaistetaan Euroopassa Turussa kehotettiin Kristus-keskeiseen uskoon Kenttäpiispoja 75 vuotta Tampereella rakennettiin kasvatuskumppanuutta "Uskossa kasvaminen jäänyt kirkossa paitsioon” Eurooppa sydämellä 6.

Traktaattipiirtäjä Jack Chick kuollut Slaavilaiset helluntaijohtajat tapasivat Ukrainassa Harvinainen papyruslöytö Israelissa Santa Claran ihme jatkuu Työntekijöiden valtakirjakoulutukset alkoivat Seurakunnan kirjamyynti uusiutui Turussa Odotettavissa avunpyyntöjä Vuoden kristillinen kirja -kilpailussa laadukas taso Rukouskoulu Suomeen toista kertaa Tulevaisuuskomitea: Kirkko tarvitsee uudistuksia Paperisia kirjoja tarvitaan yhä Jeesus-kahvila vetää puoleensa Pohjois-Pirkanmaalla Näky romanityöstä leviää Latviassa Kolmannes briteistä ottaisi autiolle saarelle Raamatun Lasten parlamentti muuttaa asenteita Tansaniassa Naiset miehiä ahkerampia raamatunlukijoita Ruotsissa Salmisten ”viimeinen ristiretki” tuli päätökseensä Kysely: Tarvetta keskusteluille vanhojen kirkkojen kanssa Lapinlahdella rakentavat Yhteyspäivät Valtakunnallista kuulovammatyötä aloitellaan Kirkkojen johtajat koolla Kuopiossa Kotkassa tyytyväisyyttä Syyspäivien jälkeen ”Uskontorajaus ei uskonnonvapautta” Puskapapit johtaneet uskoon yli tuhat muslimia Ruoka-avun saajat odottavat hengelliseltä tarjonnalta vapaaehtoisuutta Kirkkoon liittyminen helpottui Evankeliumi leviää Aleppossa sodan keskellä Ranska aikoo kieltää abortinvastaiset nettisivut "Uskonnonvapaus ei ole syrjinnän peitenimi" Blogisti: Yhtenäisyys suurten ikäluokkien kulttuuripiirre Naiset odottivat selkeämpää yhteistä linjausta Muslimityön koordinaattorilla kiireinen vuosi Avoimuus ja rohkeus loivat viihtyisyyttä Juhlavuosi on tilaisuus seurakunnille Uskontokasvatuksen foorumi Tampereella Lautakunta: Vihkimistapahtumassa syrjintää Ylen säästöt vaikuttavat taltiointeihin Lapin vastuunkantajat Sodankylässä ”Sallitaanko uskonnollisuus psykoterapiassa?

Yhdistysseurakuntien kolehdinkeruu luvanvaraiseksi Opiskelijat keräävät kokemusta seurakuntatyöstä Turun opiskelijoille esiteltiin seurakuntia Radio Patmokselle pidempi toimilupa Uutta tietoa homoparien lapsista Northwind Collective suurtapahtumaan Nuoret johtajat synnin ja häpeän äärellä Naiset yhdessä ”Peres suuri rauhan mies” Itä-Euroopan romanityölle etsittiin uusia polkuja Euroopan juutalaiset välttävät synagogia juhlapyhinä Evankelistat rukoilivat – kuolleeksi julistettu heräsi henkiin Malatyan murhista vihdoin tuomiot Päivi ja Niilo Räsänen: Suomesta luovutetuille juutalaisille katumuistokivet?

Yhteensä 35 erosi kirkosta Tanskassa ja Norjassa Uzbekistanilainen kristitty johtaja enteilee kovempia vainoja ”Nuoret aikuiset rakastavat kirkkoa – jos evankeliumi on siellä totta” Liki puolet kirkon työntekijöistä ei halua rohkaista rippikoululaista uskonratkaisuun ”Rakkaus ei toimi, jos ilo ja rauha puuttuvat” Costa Blancan uskovat tapasivat Suomessa Piispat: Kristittyjen enemmistöllä kokemus yliluonnollisesta Avainmedian ohjelmasarja puhuttaa Marokossa Alfa-kurssit vetävät maahanmuuttajia Euroopan helluntailaisten lähetyskurssilla ennätysosanotto Dementia-kirja sai palkinnon Isossa-Britanniassa Nuoren sukupolven saavuttaminen on koko seurakunnan tehtävä Monilukutaitoisuus on nykyihmisen haaste Olojuhlilla keskityttiin perusasioihin Pirkko Jalovaaralle syyte Mikkelin Evankelistapäivät vahvisti yhteistä näkyä Aikamedian syksy käynnistyi uudelleenjärjestelyillä Simojokea levytettiin arabiaksi Venäläispastori: Seurakuntalaiset ovat peloissaan ”Isoissa tilaisuuksissa on helppo pitää naamaria” Intian korkein oikeus puuttui vainotuomioihin Kärkisyyt seurakunnan valintaan: Saarnat ja lämmin vastaanotto Entinen gangsteri johtaa seurakuntaa Japanissa Karismaattisuus kasvaa, liberaalit lähtevät Mediahiljaisuus ärsyttää Tussea One Waylle uusi toiminnanjohtaja Valkeakoskella Taivas laskeutuu -missio Joensuussa soi jälleen gospel Lestadiolaisille uusi yhdistys Station-seurakunta mukana Lampirockissa Aktioista poikkeuksellisen myönteistä palautetta Ruotsin kirkossa suomalaisprojekti Kesäraamattukoulu suosittu Saalemissa Yhdessä osana suurta tarinaa Brexit voisi hyödyttää Euroopan kansainvälisiä seurakuntia Raamatun omistaminen uhka Saksan maahanmuuttajille Israel: World Visionin Gazarahoista yli puolet valui Hamasille Yhteysevankelistat rohkaisevat lähestymään ihmisiä Ähtärin torilla lettuja ja evankeliumia Elämyksiä Näkinkujalla ”Kadulle on mentävä rakkaus edellä” Luottamus on korvaamaton pääoma Österlund ja Pitkänen palkittiin Chicagossa River juhli Kulttuuritalolla Näkövammaiset leirillä Vilppulassa Rovaniemellä aloitti kristillinen koulu Teopolis on auennut Rukoushuoneita ei enää uusita jokamiesluokan työnä Kiinan arkeologinen löytö todiste suurtulvasta?

Ruotsalaiskirkko aikoo pudottaa digiraamattuja ISIS-alueille Nuoret johtajat kokoontuivat Indonesiassa Ugandan puskat ja kaupungit tulivat tutuiksi nuorille ”Messiaaniset kirjava joukko” Uudistettu Hengellinen laulukirja löytänyt paikkansa Helluntailiike avartui yhteiskuntaa kohti luvulla Lapsikuorot valmistautuvat Ristin maa -kiertueelle Kehitysvammaisten leirityö on mennyt eteenpäin Anni lähtee iloisena koulutielle Pokémon Go tuo ihmisiä kirkkoihin Telttajuhlat Laukaassa – pikkuteltta ilahdutti Parasta tarjolla jälleen porilaisille Virsikirja myy hyvin Ex-Criminal Day ilahdutti Sörnäisissä Murentaako uusi opetussuunnitelma kristillistä ihmiskäsitystä?

Sana ”kristillinen” tulkittiin loukkaavaksi Amerikkalaiskysely: Pastorit pelkäävät vääriä syrjähyppysyytöksiä Ranskan juutalaisia muuttanut Israeliin Evankeliset kristityt asettumassa Trumpin taakse Essayahista KOK: Kristus-patsas pois”taskarin” kannesta Avioliittotapahtumat tutustuttavat uskonasioihin Kristityt golfarit valtasivat viheriön Himoksella elettiin kristittyjen yhteyttä Venäjällä odotetaan uusien lähetystyölakien soveltamista Saksalaiskirkot vetoavat kristittyjen turvapaikanhakijoiden puolesta Tutkijat: Muut ihmiset eivät ole taakka tai uhka Sanomaa Gospelrekalta Kihniössä Perussuomalaiset kirkkoon kuulumattomien suosikki ”Fifteeneistä” tullut helluntainuorten kasteleirejä Keskustelua körttiläisyydestä helluntaiseurakunnassa Putin hyväksyi kiistellyn lain Veneturma johti kristillisten leirien peruuttamiseen Facebook-huomiota Billy Grahamin nimellä Järjestö: Tiibetissä mittavaa herätystä Suomen uskonnollisuus murroksessa Iso Kirja kutsuu leiriytymään koko kesän Parikymmentä paria rakkauttaan hoitamassa Isossa Kirjassa Helluntaiseurakunnan juhlat osa Seinäjoen ”superkesää” Suviseurat teki virsisovelluksesta listahitin Kristillistä taidetta edistämässä Räsästen avioliittokirjalle ryöpytystä Suosittu kirpputori teki paluun Musiikin monipuolisuus on tärkeä säilyttää Gospel Riders vie evankeliumia Mikael Pentikäinen valitsee vuoden kristillisen kirjan Kasvava kirkkokunta juhli toiveikkaissa merkeissä Hengellinen musiikki täytti jälleen räjähdyspaikan Lauri Johansson ei vielä vapaaksi Suurtapahtuma ihmetytti maahanmuuttajia Hälyttävä lakimuutos tekeillä Venäjällä Evankelistalle varoja käsinukeilla Kriisin laineet tasoittuvat Lake Worthissa ”Perehdy seurakuntasi historiaan” Lehti: Ääriortodoksijuutalaisia kiinnostunut Jeesuksesta Kristittyjen enemmistö kannatti Brexitiä  Musiikki tarvitsee johtajan Paluu helluntaijuurille vai entistä vähemmän hengellisyyttä?

Ohjelmauudistus eheytti Juhannuskonferenssin sisältöä Konffa alle kaksikymppisten ja yli kuusikymppisten käsialaa Lapualla festarit Aito avioliitto -kansalaisaloite luovutettiin "Seksin oston kriminalisoimisella vaikutetaan juurisyyhyn" Messiaaninen kustantaja läpäisi Israelin kirjamarkkinat Pakolaisia enemmän kuin koskaan ”Kuluttajakulttuurin tarinat hylkivät ilosanomaa” Kultainen sydän tuo turvaa konferenssikokemukseen "Kasvata nuoret työhön" Onnettomuusharjoitus säväytti Nuorilla yllätyskonsertti missioteltassa Seurakunnan kävijämäärä tuplaantui – mitä tekivät seurakuntalaiset?

Kunnioitus tärkeää sukupolvien suhteessa Fidan kirpparilla ruuhkaa Menneitten vuosikymmenten musiikki hoitaa sielua Maahanmuuttajat lähellämme Kymppi plus pakolaistyölle Video:

.

Etsivät miehet kokkola avoin yli homoseksuaaliseen

Etsivät miehet kokkola avoin yli homoseksuaaliseen

kesäkuu Naiset ja miehet etsivät seksiseuraa. jyväskylä myyrmäen ammattikoulu - Ronneby Seksitreffit Haapavesi Girls fuck avoin yliopisto kokkola. Bi-mies etsii trans Varkaus Orimattila. free online dating in Etsin: Miestä. + 6 37 53 96 Etsin: Miestä. + 2 34 84 93 Kaupunki: Kokkola. Etsin: Miestä. marraskuu Naiset ja miehet etsivät seksiseuraa. . etsii miestä seksiä e-kontaksti seksi jutut automerkit corners kokkola koirasusi jalkahieronta helsinki pub Tunnekuohuissasi tulit sitten vastanneeksi yli 12 vuotta vanhaan ketjuun! .. Seksi omakuva sex massage sex Olen seksin suhteen avoin ja kokeilunhaluinen.

Koska on täysin epäselvää, mitä hän pyytää anteeksi. Louhimies kertoi puheessaan saaneensa jo apua ongelmiinsa. Kinnunen arvioi, että mikäli kyse on psykologisesta terapiasta, työ tulee kestämään vuosia, eikä ongelmiin saada ratkaisua hetkessä. Puheen Aamu All Female Panel: Kova mimmi pissaa miehen päälle ja pöllii auton - naiskoomikoilla on lupa olla roisimpia kuin miehillä Sukupuoliroolit myös komiikan suhteen menevät pääosin edelleen niin, että mies seisoo lavalla ja naurattaa kun taas nainen istuu yleisössä ja nauraa.

Totuus on kuitenkin se, että Suomesta löytyy paljon keikkailevia naispuolisia stand up -koomikkoja. Hyvänä esimerkkinä viiden koomikon kollektiivi All Female Panel. Viime syksynä ryhmänä keikkailun aloittanut All Female Panel on naurattanut läpi eteläisen Suomen loppuunmyydyillä saleilla ja saanut osakseen suitsutusta, mutta myös kyräilyä.

Mistä idea vain ja ainoastaan naisista kostuvan koomikkoryhmän perustamiseen lähti? Miksi miehet ovat perinteisesti hyväksytympiä naurattajia kuin naiset? Miten feminismi toimii komiikassa vai onko huumorin sekoittaminen naisten ja miesten tasa-arvon vaalimiseen täysin mahdoton yhtälö?

Setaa ei huolittu koululle puhumaan seksuaalisuudesta: Me Naiset kertoi viime viikolla peruskoulussa koulunkäyntiavustajana työskentelevästä Hannasta, joka ei ole voinut puhua työpaikallaan avoimesti homoseksuaalisuudestaan. Lisäksi koulun johto oli kieltänyt Seksuaalisen suuntautumisen yhdenvertaisuutta ajavan Setan ry: Hanna oli ehtinyt jo lähettää Setalle vierailupyynnön, jonka kuitenkin joutui perumaan.

Ei, koska se voi järkyttää oppilaiden mieltä, Hanna kertoi Me Naisille. Aihe aiheutti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Seta jakoi viime viikolla jutun Twitterissä saatesanoilla: Lapsilla ja nuorilla on myös oikeus saada tietoa asioista. Jos lasta halutaan suojella homoudelta, on täysin väärin ymmärretty, mistä homoudessa on kyse, eikä pystytä näkemään sitä ihmissuhteena ja rakkaussuhteena, Setan koulutussuunnittelija Marita Karvinen sanoo.

Karvinen korostaa, että koulun tulee valmentaa lapsia elämää ja yhteiskuntaa varten. Opetussuunnitelman mukaan perusopetuksen yleisiin tehtäviin kuuluu se, että seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta pitää puhua. Ei huomioida opetussuunnitelman arvopohjaa tai koulujen velvotteita, Karvinen kertoo.

Karvinen on ollut itse kouluissa puhumassa seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Hänen kokemuksensa on, että etenkin pienillä paikkakunnilla asioista ei välttämättä uskalleta puhua. Ihmiset voivat oikeasti uskoa, että jos lapselle kerrotaan homoudesta, lapsesta tulee homo.

Jos asia on synti tai tabu, heillä itsellään ei ole asiasta tietoa. Karvisen mukaan oppilaat tarvitsisivat ikään kuin luvan, että asioista saa puhua. Suurimmalle osalle koululaisista ja vanhemmista homous on arkipäivää. Karvinen toivoo, että seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus tulisi luonnollisesti esiin kouluissa kaikissa eri oppiaineissa. Esimerkiksi matematiikan opettajan ei tarvitse kertoa mitään homoudesta, mutta laskutehtävässä voisi olla vaikkapa miespari, jonka lomamatkakassaan laskutehtävä liittyy.

Pornosta ohjelman tehnyt Ina Mikkola: Kaikki alalla olevat naiset eivät ole uhreja Mikkolan mukaan on tärkeää antaa ääni heille, jotka alalla työskentelevät. Siinä pureudutaan syvälle pornon maailmaan erilaisten ihmisten näkökulmasta.

Sarja otettiin Mikkolan mukaan todella hyvin vastaan ja suoraan tullut palaute on ollut oikeastaan vain ja ainoastaan positiivista. Mikkolan mukaan ohjelma on avannut monen suomalaisen silmät ja moni kokee saaneensa ohjelmasta jotain itselleen.

Silti myös soraääniä on ollut mukana. Niiden syyksi Mikkola veikkaa etenkin häpeää. Myös häpeä on joillain läsnä. Jos itsellä on epämukava olo, niin on helpompi suuttua kuin kohdata se.

Jos palaute kuitenkin jää vain siihen, että näkemättä paskaa, niin siihen on todella vaikea suhtautua. Eniten Mikkolaa ärsyttää kuitenkin se, että moni on sitä mieltä, ettei ohjelmassa käsitelty lainkaan pornon negatiivisia puolia, kuten ihmiskauppaa. Minulle on harvinaisen selvää, että pornoalaan liittyy paljon paskaa.

Sitä en ole koskaan kieltänyt. Mutta negatiivisuuden sijaan haluan näyttää ratkaisuja. Heitä kuuntelemalla voidaan löytää ratkaisuja siihen, miten asioita voisi tehdä paremmin. Jos ihminen on aidosti huolestunut pornonäyttelijöiden tilanteesta, suosittelen katsomaan ohjelman, hän jatkaa. Näin ei hänen mukaansa todellakaan ole. Monelle se todellakin on työ muiden joukossa. Tietenkin se on monia muita ammatteja intiimimpää, mutta sen mystifiointi voi olla myös todella vahingollista.

Mikkolan kiittääkin naisia, joita hän ohjelmaa varten pääsi haastattelemaan. Heiltä hän kertoo oppineensa paljon. Siksi sellainen ajatus, että kaikki ovat uhreja, on todella harhaanjohtava. Se on väärin heitä kohtaan, jotka ovat tehneet valinnan omasta tahdostaan.

Tuntuu siltä, että olen voittamaton. Minua ei pysäytä kukaan tai mikään, Mikkola nauraa. Samoja outoja stereotypioita on myös miesten kohdalla. Totuus kuitenkin on, että itse asiassa yksiä älykkäimpiä ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta, sekä kaunista puhetta naisista, tuli juuri näiltä miehiltä, Mikkola muistuttaa. Miesryhmät pahoja ja kiellettävä, naisryhmät hyviä ja edistyksellisyyttä: Ensimmäinen avioliitto päätyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä.

Lukijamme Jani ei ehtinyt naimisiin ex-kihlattunsa kanssa ennen kuin suhde ajautui kriisiin. Koska en suoriutunut hänen mielestään tarpeeksi hyvin, vaan aloin masentua, hän kertoi, kuinka minua saa hävetä jatkuvasti.

Totta kai sitä yritti sitten olla parempi mies, mutta en tajunnut, että vika ei ole minussa. Sen jälkeen hän alkoi epäillä, että käytän hänen taloudellista asemaansa hyväksi, ja erään kauppareissun jälkeen kun pyysin häntä maksamaan vuorostaan, hän ei enää ostanut ikinä mitään minulle. Siitä lähtien hän kävi vain itselleen kaupassa ja minä vuorostani vain itselleni. Vuokra ja pankkiasiat menivät jatkuvaan kyyläämiseen. Lopulta hän ilmoitti, että ero tulee.

Oikeastaan odotinkin jo tuota ratkaisua, mutta masentuneena ei vain saanut itse tehtyä moista liikettä. Minulle jäi yhteisestä omaisuudesta vain yksi matto ja arvoton sohva. Kaiken muun hän vei, koska hänen mielestään olin aiheuttanut hänelle niin paljon häpeää masennuksellani, että olisin kaiken irtaimiston jaonkin jälkeen ollut hänelle tuhansia euroja velkaa.

Löysin nykyisen vaimoni 2 vuotta myöhemmin ja aloin nopeasti toipumaan masennuksesta. Kaiken kaikkiaan 10 vuotta meni jääkuningattaren käsittelyn jälkeen, ennen kuin opin olemaan ilman jatkuvaa pihalle heittämisen pelkoa. Eksään en ole ollut missään kontaktissa, enkä edes tiedä missä menee ja miten menee.

En halua koskaan tavata. Itse en halunnut olla väkivaltainen edes henkisesti, mutta välillä tuntuu, että olisiko pitänyt olla kovempi. Toisaalta omaan nilkkaan se olisi osunut. Tutkimuksen mukaan ero johtuu harvoin vain yhdestä syystä. Eron syitä ovat usein ainakin rakkauden ja läheisyyden puute, vaikeudet erimielisyyksien selvittämisessä, erilaiset arvot ja elämäntyylit, arvostuksen ja kunnioituksen puute ja se, ettei ihminen saa puolisolta sellaista tukea kuin toivoi.

Naiset nostavat Perhebarometrin mukaan tärkeiksi eron syiksi etenkin kommunikaatio-ongelmat sekä arvostuksen ja kunnioituksen puutteen. Miehet nostavat tärkeäksi eron syyksi naisia useammin läheisyyden puutteen ja ongelmat seksissä. Monet naiset ja miehet eroavat myös siksi, että pettyvät siihen, kuinka vähän puoliso heidän mielestään panostaa parisuhteeseen. Janin nimi on muutettu yksityisyyden suojelemiseksi.

Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden sitseistä nousi rasismijupakka Jyväskylän yliopiston opiskelijakunta kantaa huolta kaikkia kunnioittavasta ilmapiiristä. Huoli syrjinnästä nousi esiin viime viikolla, kun kolmen ainejärjestön yhteisillä sitseillä ilmeni rasistista käytöstä ja kielenkäyttöä. Kolme Jyväskylän yliopiston ainejärjestöä vietti viime viikon keskiviikkona yhteisiä sitsejä, eli akateemisia pöytäjuhlia.

Sitsiperinteeseen kuulu pukeutuminen jonkin teeman mukaan, ja yksi osaa ottaneista opiskelijoista tuli tilaisuuteen blackface-meikissä. Osa sitsiperinnettä ovat myös laulut, jotka voivat olla huumoriltaan hyvinkin roiseja.

Lauluihin tehdään jatkuvasti uusia sanoituksia. Tällä kertaa yksi uusista sanoituksista oli myös luonteeltaan rasistinen. Ylioppilaskunnassa tapaus herätti vilkkaan keskustelun. Osa keskustelijoista syyllisti blackface-meikissä sitseihin tulleen, mutta kuten Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkärin toimittaja , kyse on koko sitsiperinteestä, ei yksittäisistä toimijoista.

Tapauksen toi julki yksi opiskelija, jota on myös syyllistetty. Hän on tapauksen jälkeen saanut lokaa niskaansa muun muassa sosiaalisessa mediassa. Ei hän ole syypää mihinkään tässä, sanoo JYY: Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta otti tuoreeltaan kantaa asiaan Facebookissa, ja eilen laajemmin.

Samalla ylioppilaskunta pyytää anteeksi sen omilla sitseillä esiintynyttä rasistista kielenkäyttöä. Säkeistö ei ole virallisessa laulukirjassa, vaan se on epävirallinen lisäsäkeistö. Forsgrén ei ollut mukana JYY: Hän , että viimevuotisilla sitseillä laulettiin myös tätä samaista säkeistöä. Forsgrén kirjoittaa kokeneensa tilanteen ahdistavaksi, ja että hän karttoi tämän vuoden sitsejä kiireen varjolla.

Ehkä nämä parikymmentä vuotta olisivat olleet vielä ihan ok, mutta eivät enää. Pitäisi löytää ne uudet rajat ronskin ja loukkaavan välillä, Forsgrén sanoo.

Roisin luonteensa vuoksi sitseillä kuljetaankin jatkuvasti sillä rajalla, jolta voidaan lipsahtaa — Vähemmistöryhmiä pitää huumorissakin käsitellä varoen, heitä sorsitaan jo muutenkin.

Tämä ei tarkoita, etteikö vähemmistöjä voisi käsitellä huumorin keinoin, mutta siinä täytyy huomioida se, että he ovat jo muutenkin sortorakenteiden kohteena, Forsgrén sanoo.

Ainakin Helsingin yliopisto on laatinut sitsien järjestäjille pdf. Ohjeet myöntävät suoraan, että laulukirjoihin sisältyy lauluja, jotka ovat rasistisia, naista syrjiviä tai avoimen väkivaltaisia, ja kehottaa välttämään näitä lauluja.

Myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on laatimassa sitsien järjestämiseen ohjeita. Toastmaster on sitsien vetäjä, joka ottaa vastaan laulutoiveet ja ohjaa tilaisuutta eteenpäin, sanoo JYY: Myös siellä Oulun ylioppilaslehti. Jos haluat nähdä millaisia sitsilaulut ovat, pdf. Konservatiivin erottaa liberaalista vain yksi kysymys Yhdysvalloissa konservatismin ytimessä on politiikkaa syvempi moraalinen käsitys siitä, millainen on hyvä perhe. Lopulta Lakoff ehdotti, että ero selviää yhdellä kysymyksellä: Hyväksytkö lapsesi ruumiillisen kurittamisen?

Kysymys ei toimi Suomessa, jossa laki kieltää lapsen kurittamisen. Mutta olen silti viime aikoina miettinyt, mikä kysymys toimisi Suomessa. Tutkimme monen yliopiston yhteisessä BIBU-tutkimushankkeessa kansalaisten muutosta ja sitä, onko jako oikeistoon ja vasemmistoon jollakin tapaa muuttumassa. Euroopassa työväenluokka on ollut keskiluokan kova kilpailija, mutta nyt talouden rakennemuutos murentaa sitä. Konservatismin synnytti Ranskan vallankumous, jonka säikäyttämänä luvulla syntyi uusi perinteitä ja auktoriteetteja korostava ideologia.

Irlantilaisen Edmund Burken sanoin meidän tulisi pelätä Jumalaa, ihailla kuninkaita, arvostaa parlamenttia ja pappeja ja kunnioittaa aatelia. Nyt vuoden finanssikriisistä on seurannut konservatiivinen käänne, jossa haetaan vahvoja johtajia ja perinteisiä arvoja.

Ei ehkä ole sattumaa, että tämän ajan ikoninen ­televisiosarja lienee The Queen ja että näyttelijä Gary Oldman pokkasi Oscarin elokuvasta Synkin hetki.

Molemmissa on isossa roolissa luvun arkkikonservatiivi Winston Churchill, jossa tiivistyvät vahva johtajuus, perinteet ja isänmaa.

Konservatiiveja äänestävät myös monet pieni­tuloiset. Lakoff väittää, että Yhdysvalloissa konservatismin ytimessä on politiikkaa syvempi moraalinen käsitys siitä, millainen on hyvä perhe. Konservatiivien perheessä isät vievät eivätkä äidit vikise. Tiukka isä kasvattaa lapsiaan vastuuseen, itsekuriin ja ahkeruuteen, jotta nämä menestyvät vaarallisessa maailmassa.

Yhteiskunnassa se tarkoittaa lain ja järjestyksen ylläpitoa, yksilön vastuun vaatimista, pientä julkista sektoria, tiukkaa suhdetta sosiaali­tukiin ja pakolaisiin sekä usein myös uskonnon korostamista. Vanhemmat ovat sallivia ja lapsia autetaan eteenpäin toteuttamaan itseään maailmassa, joka on mahdollisuuksia täynnä. Liberaalit kannattavat verovaroin rahoitettua julkisia palveluja ja turvaverkkoja, jotka auttavat kaikkia eteenpäin.

Jaot ovat välillä syviä. Konservatiivit pitävät liberaaleja sinisilmäisinä lepsuilijoina, ja liberaalit konservatiiveja itsekeskeisinä tiukkapipoina. Myös Suomessa nykyhallituksen monet linjaukset ovat sellaisia, että niissä tuntuu kaikuvan klassinen konservatismi. Kotiäitiyttä suositaan kotihoidon tuella eikä isien perhe­vapaita edistetä.

Aktivointimalli patistaa laiskoja töihin. Pakolaisille pidetään tiukkaa seulaa. Poliittisesti jako näkyi, kun eduskunta äänesti samaa sukupuolta olevien avioliitosta vuonna Laki kyseenalaisti perinteisen perhemallin. Oikeisto hajosi konservatiiveihin ja liberaaleihin, kun erityisesti kokoomus halkesi kahtia.

Konservatiivisesti äänestäneitä perussuomalaisia oli vaaleissa ­äänestänyt moni vanha demari. Helsinkiläisen huoltoaseman myyjä varasti kassasta noin 40 euroa — kavalluksia jopa päivänä - Kaupunki - Helsingin Sanomat Helsingin hovioikeus katsoo maanantaina antamassaan tuomiossa käräjäoikeuden tavoin, että vuonna syntynyt nainen anasti yhteensä noin 40 euroa huoltoaseman käteisvaroja.

Pubivisasta palannutta miestä odotti palava kotitalo — syyte: Kyläilytalossa olivat paikalla vuotias isoäiti, vuotias setä sekä isoäidin aviomies. Nainen jäi taloon isoäitinsä ja setänsä kanssa, kun isoäidin aviomies lähti pubivisaan. Setä meni nukkumaan noin kello Isoäiti ja nainen tupakoivat talon ulkoportaalla. Heidän välillään syntyi riita, eikä isoäiti päästänyt nuorta sukulaista enää sisälle. Sukulaisnainen meni autotalliin ja sytytti siellä olleita rättejä palamaan.

Kun isoäidin aviomies tuli pubivisasta, hän huomasi talonsa olevan liekeissä. Sisällä olleet menehtyivät palossa saamiinsa vammoihin. Syyttäjän mukaan teko on erityisen raaka sen vuoksi, että uhrit olivat syytetyn sukulaisia, ja lisäksi molemmat olivat vammaisia: Isoäiti oli pyörätuolissa ja setä kehitysvammainen. Muutama päivä ennen tekoa nainen oli ilmoittanut kaverilleen Facebookissa: Hän viestitti myös, että elämä vankilassa on parempaa kuin siviilissä. Nainen teki netissä satoja hakuja, joissa aiheena olivat murha, tappo, surma, tuhotyö, naisvangit, Hämeenlinnan naisvankila ynnä muuta aiheeseen liittyvää.

Hän etsi netistä myös henkirikoksen tekotapoja. Nainen meni autotalliin, sytytti tappavan palon ja lähti naapurikaupunkiin — syyttäjä vaatii elinkautista sukulaisten murhasta Syyttäjä Jaana Linna pitää tekoja erityisen raakoina ja julmina isoäidin liikuntarajoitteisuuden ja sedän cp-vamman takia.

Syyttäjän mukaan nainen meni riidan jälkeen iltakymmenen aikoihin talon autotalliin ja sytytti siellä rättejä tai hanskoja tuleen.

Tämän jälkeen nainen palasi omaan asuntoonsa Tampereelle. Deittisovelluksia voi opetella käyttämään niin, että ne eivät ahdista tai lannista liikaa. Kirjan päähenkilö kokee burn outin ja saa paniikkikohtauksia, kun deittailu ja Tinder vievät voimat.

Ahdistus muuttuu uupumukseksi ja vie lopulta sairaslomalle. Näitä kaikkia sovelluksia Rönkkönen käytti taukoamatta. Kun Tinderistä loppuivat miehet, Rönkkönen jatkoi selailua seuraavana päivänä. Pian kaikesta puhelimeen liittyvästä tuli ahdistavaa. Tämä on tuttua monille Tinderin ja muiden deittisovellusten käyttäjille: Katoavat Tinder-matchit jättävät taakseen hämmentyneitä deittikumppaneita.

Yhtäkkiä treffeillä voi käydä aiempaa useammin tai viestittelyn voi aloittaa yhtä aikaa useamman Tinder-matchin kanssa. Nopeus ja monipuolisuus ovat johtaneet siihen, ettei yksittäisen ihmisen eteen jakseta nähdä erityistä vaivaa. Keskusteluita saatetaan jättää kesken tai viesteihin ei vastata välttämättä lainkaan. Tätä kutsutaan ghostaamiseksi, katoamiseksi. KÄYTÖSTÄ voi olla vaikea ymmärtää, sillä tosielämässä emme ole tottuneet siihen, että keskustelukumppani katoaa kesken jutun tai on hyvin tyly.

Vastapuolen kokemus häviää omasta mielestä. Tässä vain kirjoittelen, sillä se kuuluu tähän hommaan. Salmen mukaan kohteliaisuussäännöt muuttuvat, kun vastapuolta ei tarvitse kohdata kasvokkain. Eihän kukaan lähde kahvipöytäkeskustelustakaan kesken lauseen.

Suomen tulee ottaa käyttöön feministinen ulkopolitiikka, joka edistää naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksien toteutumista. Onko yksin lonkeroa juova nainen surullinen tapaus? On traagista, jos olisi paljon rakkautta annettavanaan, mutta ei löydy ketään joka olisi valmis ottamaan sen vastaan, kirjoittaa Rosa Meriläinen kolumnissaan.

ONKO yksin lonkeroa juova nainen surullinen tapaus? Tätä pohditaan Saara Turusen mestariteoksessa Sivuhenkilö, jonka päähenkilö on itseellinen lapseton nainen. Hän ei ole perheetön. Sisarukset lapsineen ja kumppaneineen ovat alati läsnä. Silti hänen on toistuvasti asemoiduttava suhteessa lapsiperheissä eläviin naisiin — naisenhan kuuluisi olla kiinnostunut kodista ja perheestä, eikä suinkaan juoda yksin lonkeroa.

Minähän en tiedä sinkkuudesta mitään, koska olen saattaen vaihdettava. OLEN käytännössä ollut edellisen kerran ilman parisuhdetta vuotiaana. Lapsiakin on kolme, joten päiviäni ei merkityksettömyyden tunne ja tekemisen puute ehdi vaivaamaan. Nautin perhe-elämän hektisyydestä ja pysyvän parisuhteen emotionaalisesta turvasta.

Jos pitäisin lonkeron mausta, voisin hyvinkin ottaa sellaisen aivan yksinäni, siitä nauttien. Minä en ole yksinäinen nainen, enkä voi tuntea sen leiman raskautta. Käyn siis mielelläni yksin elokuvissa, teatterissa ja konserteissa.

Olen matkustellut yksin ulkomailla ja kylpylöissä. Tämä on toki tullut mahdolliseksi vasta keski-iässä. Alle kolmekymppisenä yksinäinen nainen on sellainen urpomagneetti, että on turha haaveilla mahdollisuudesta istua yksin rauhassa julkisessa tilassa. Ilmeisesti yksinäisestä naisesta tulkitaan, että häneltä puuttuu jotain olennaista: Jos kohteliaasti tästä jalosta seuratarjouksesta kieltäytyy, sitä kuulee olevansa pihtarihuora. Olen joskus miettinyt, että miltä se mahtaisi tuntua, jos ei tarvitsisi joka päivä neuvotella?

Kun puuttuisi tarve niihin kompromisseihin, joita arjen jakaminen vaatii? Olisi varmasti hauskaa muiden tarpeita miettimättä vaikka syödä mitä mielii, milloin mielii. Laittaa kotinsa, arkirutiininsa ja aikataulunsa aivan oman päänsä mukaan. Luukuttaa omaa musaa silloin kun huvittaa. Kaikki eivät kuitenkaan ole vailla parisuhdetta omasta halustaan.

On traagista, jos olisi paljon rakkautta annettavanaan, mutta ei löydy ketään joka olisi valmis ottamaan sen vastaan. Parisuhde on kuitenkin aika kätevä rakkauselämän muoto — joskaan ei ainut.

Jos juhliin on kutsuttu kolme pariskuntaa ja yksi sinkku, sinkku voi tuntea ulkopuolisuuden tunnetta. Yksinäinen voi olla yhdessäkin. Pienten lasten äidillä voi olla yksinäisempää kuin vapaalla naisella, jolla on kiinteä ystäväpiiri, läheiset suhteet lapsuuden perheeseen, mukava työyhteisö ja sosiaalisia harrastuksia.

Kolumnissaan Mikkola pohtii amatööripornon suosion salaisuutta. Ota lähikuva haarovälistäsi ja sen jälkeen paljaasta pepustasi. Ala hyväilemään itseäsi ja anna kameran käydä. Jos sinulla on kumppani, kuvatkaa kun harrastatte seksiä.

Miltä tämä ajatus kuulostaisi? Kiinnostavalta tai kutkuttavalta, kenties? Jos nakukuvien ottaminen ei tunnu itselle haastavalta, kynnys videon kuvaamiseen saattaa tuntua korkeammalta ja suurimmalle osalle julkaisu viimeistään olisi liikaa. Mitä siitä sitten seuraisi? Mitä jos joku saisi tietää? Joitain taas ei muiden mielipiteet kiinnosta ja intimiteetin rajat ovat laveat. He haluavat jakaa omat seksihetkensä myös muille, mahdollisesti kiihottuen ajatuksesta, että joku kiihottuu heitä katsoessaan.

He tuuttaavat nettiin amatööripornoa. Tämä pornogenre on viime vuosina noussut yhdeksi suosituimmista. Ihmiset nimittäin ovat tottuneet johonkin ihmiskunnan historiaan nähden merkittävään: Potentiaalisen yleisön ollessa pelkän perheen, ystävien ja naapureiden sijaan koko maailma.

Aitoja ja oikeita kehoja sekä tilanteita Amatööripornon katsomisessa on taas kyse hieman eri asiasta. Aivan kuten blogit ja someprofiilit ovat nousseet omiksi medioikseen perinteisten medioiden rinnalle niin sanottujen tavisten viehätyksen vuoksi, sama ilmiö näkyy pornossa.

Halutaan aitoja ja oikeita kehoja sekä tilanteita. Todellista seksiä ja runkkausta. Prisman kassit eteisessä, hylly rempsallaan korjausta odotellen ja hieman hämärä hehkuvalolamppuvalaistus luo joillekin ymmärrettävästi samaistuttavamman tunnelman kuin Amerikassa isossa kartanossa kuvattu, upeasti valaistu kohtaus, jossa kuuluisat kuvankauniit pornonäyttelijät viettelevät toisensa.

Miehiltä suljetus naisryhmät hyvä asia, naisilta suljetut miesryhmät huono asia: Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste sai potkut. Amerikkalaisopettajatar harrasti seksiä vuotiaan oppilaan kanssa - aviomies anoi, että pojan vanhemmat eivät kerro poliisille.

Eli siis toimii laskemalla sperman laatua niin paljon, ettei hedelmöitys onnistu. Mitä vielä, Ronja Salmi? Kympin tytöt Mitä vielä, Ronja Salmi? Miksi puhutaan vain kympin tytöistä, ei pojista. Ja miksi kympin tytöistä puhutaan negatiivisesti? Toimittaja Ronja Salmi ja ohjaaja Emilia Valentin pohtivat, miten kympintyttöys on vaikuttanut aikuisiällä.

Vieraana bloggaaja Eeva Kolu, niin ikään kympin tyttö, joka on kirjoittanut avoimesti burnoutistaan ja itsekriittisyydestä.

Nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa — "Se oli aika rajua toimintaa" Entinen Suomen naisten maajoukkuejalkapalloilija kertoo, että nuoria tyttöjä painostettiin hänen pitkällä urallaan suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa.

Kun itsetunto on siinä vaiheessa aika heikko, sitä helposti lähti siihen mukaan. Aika paljon oli tätä, että nuoremmat pelaajat seurustelivat vanhempien pelaajien kanssa, hän avaa.

Entisen maajoukkuejalkapalloilijan mukaan vanhempien naispelaajien kanssa oli suhteissa monia silloisia nuoria tyttöjä, jotka seurustelevat nykyään miesten kanssa.

Joskus vanhemmat pelaajat halusivat kämppikseksi hotellihuoneessa nuoren, vasta joukkueeseen tulleen tytön. Tietenkään en tiedä, mitä siellä suljettujen ovien takana on tapahtunut, mutta monet näistä nuorista pelaajista ovat nykyään heterosuhteissa. Silloin he kuitenkin seurustelivat näiden pelaajien kanssa vuosikausiakin. Ex-maajoukkuejalkapalloilija avautuu seksuaalisesta häirinnästä: Suomessa ilmiöön on törmännyt myös joukko urheilua harrastavia tyttöjä ja naisia.

Tulosruutu on kerännyt yksityiskohtaista tietoa ja esimerkkitapauksia kymmeniltä henkilöiltä, jalkapallon ja jääkiekon parista, jotka vahvistavat ilmiön olevan nykypäivänäkin arkitodellisuutta — joskaan mittakaava ei ole enää yhtä suuri kuin mitä se oli luvulla ja luvun alkupuolella.

Naisten maajoukkuessa esiintynyt pelaaja avautuu ilmiöstä suorasanaisesti. Itse kun en koskaan lähtenyt siihen mukaan, se kyllä loppui. Mutta pari vuotta sai tehdä selväksi, etten ole lähdössä mukaan siihen, ex-pelaaja sanoo Tulosruudulle.

Mitä olen kuullut omilta pelikavereiltanikin, joukkueesta riippumatta tätä tapahtuu paljon. En haluaisi, että kukaan nuori mimmi joutuu sitä kokemaan. Tämä oli ainakin minun urani ajan, ja pelasin siis Mestaruussarjassa 15 vuotta, entinen maajoukkuejalkapalloilija jatkaa. Seksuaalinen häirintä voi tuhota urheilu-uran Yksikin tapaus on liikaa, kun puhutaan seksuaalisesta häirinnästä naisurheilussa, kirjoittaa Tulosruudun tutkiva urheilutoimittaja Timo Innanen.

Kuulin seksuaalista häirintää tapahtuneen pitkään pirkanmaalaisessa naisten jalkapallojoukkueeessa ensimmäisen kerran vuonna pelatessani jalkapalloa Tampereen Ilveksen A-junioreissa. Tuolloin suhtauduin puheisiin hämmentyneenä.

Mutta asia jäi kytemään mieleeni. Me too -ilmiön ravisteltua maailmaa viime vuoden lopulla, päätin selvittää, onko ilmiötä naisurheilussa Suomessa laajemmin. Keskityin kahteen harrastettuun lajiin: Kuluvan vuoden aikana olen ollut yllättynyt siitä, miten yleistä seksuaalinen häirintä on ollut vuosien varrella naisten jalkapallossa ja jääkiekkossa - korkeallakin tasolla. Osa naispelaajista on jopa joutunut lopettamaan urheilu-uransa, osalle on jäänyt henkisistä tai fyysisistä kokemuksistaan arvet, jotka ovat sekoittaneet perhesuhteita ja aiheuttaneet syvää masennusta.

Häirintä on ollut sanallista ja fyysistä. On ollut karmaisevaa havaita, että vaikka ilmiöstä on tiedetty lajien kulisseissa, ei sitä ole osattu kitkeä.

Vasta viimeisen kahdeksan vuoden aikana Naisten jääkiekkomaajoukkueessa on ollut nollatoleranssi häirinnän ja kiusaamisen suhteen. Muualla tulenarkoihin asioihin ei ole osattu suhtautua asian vaatimalla vakavuudella. Joukkuelajeissa sosiaalinen paine on kova. Joukkueen ulkopuolelle jääminen on itseään hakevalle nuorelle kova paikka. Osa kykenee paineen alla torjumaan häirintää. Tulosruudun tietojen mukaan herkimmät yksilöt ovat pahimmissa tapauksissa joutuneet taipumaan seksuaalisiin kokeiluihin - tai jopa seksisuhteisiin - vanhempien pelaajien kanssa.

Näistä asioista on vaiettui, koska pelko on ollut vahvasti läsnä. Merkittävintä tulevaisuuden kannalta syyllisten etsimisen sijaan on se, että vakava ja vastenmielinen ilmiö eliminoitaisiin totaalisesti. Yhdenkään tytön tai naisen urheilu-ura ei saa päättyä enää siksi, että he kokevat olonsa turvattomaksi tai epämiellyttäväksi rakkaan harrastuksensa parissa. Suurin vastuu on — häirintään sortuvien pelaajien lisäksi — valmentajilla ja vanhemmilla.

Heidän on puututtava vakaviin tilanteisiin — mikäli epäilyjä ilmenee. Häirinnästä ja kiusaamisesta kertomisen kynnys on saatava matalammaksi ja helpommaksi. Lajiliittojen on ryhdyttävä toimenpiteisiin välittömästi. Naisurheilun huipulla seksuaalista häirintää Suomalaisessa naisurheilussa on muhinut pitkään vakava ja arkaluontoinen ilmiö, joka on jättänyt jälkensä useaan entiseen ja nykyiseen pelaajaan.

Tähän asti aiheesta on vaiettu. Tulosruudussa ilmiöstä avautuu tänään ensimmäistä kertaa entinen, pitkäaikainen Suomen maajoukkuejalkapalloilija.

Tulosruutu on tutkinut ilmiötä, seksuaalista häirintää, valtalajien, jääkiekon ja jalkapallon keskuudessa. Yksityiskohtaista tietoa ja esimerkkitapauksia on kerätty kymmeniltä henkilöiltä jalkapallon ja jääkiekon parista, jotka vahvistavat ilmiön olevan nykypäivänäkin arkitodellisuutta — joskaan mittakaava ei ole yhtä suuri kuin mitä se oli luvulla ja luvun alkupuolella. Se oli fyysistä ja henkistä. Näin jälkikäteen kun olen puhunut aiheesta paljon muidenkin kanssa, niin onhan se ollut uskomattoman laajamittaista, entinen Suomen maajoukkuepelaaja paljastaa.

Tulosruudun tietojen mukaan häirintätapauksia on esiintynyt myös naisten jääkiekkomaajoukkueessa, jossa takavuosina isoimmaksi ongelmaksi kuitenkin muodostui kiusaamiskulttuuri, joka nousi esiin Pyeongchangin olympiakisojen aikana. Kolme nimettömänä pysyttelevää, naisten jääkiekkomaajoukkueessa pelannutta urheilijaa korostaa tilanteen parantuneen vasta vuoden Vancouverin olympiakisojen jälkeen. Se saattoi olla fyysistäkin, yksi pelaajista pyörittelee.

Talk metoo - noitavainoa vai vallankumous? Palloliiton pomo reagoi heti MTV Sportin paljastukseen ahdistelusta: Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ryhtyi eilen toimenpiteisiin asian tultua julki. Maajoukkueen edustaminen on kunnia-asia, eikä kukaan saa pilata sitä, hän lisää. Lisää aiheesta perjantain Tulosruudussa klo Asiaa kommentoi myös Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen entinen valmentaja Marko Saloranta. Nyt pitäisi kysyä miksi naisille ja miehille on asiassa eri standardit?

Miksi nimiä ei ole tuotu julkisuuteen? Nämä rikokset ovat kuitenkin törkeydessään aivan omaa luokkaansa, kun niitä verrataan esimerkiksi Louhimiehen tekoihin ja myös saamaan kohteluun. Esimerkiksi Formula 1 on kertonut, että se luopuu niin sanotuista varikkotytöistä. Entä American Car Show, joka järjestetään nyt Onko siellä yhä näytteillä kauniiden autojen ja moottoripyörien lisäksi kauniita naisia?

Organisaation viestinnästä vastaava Kaisa Lökfors kertoo, että naiset ovat edelleen tapahtumassa esillä. Kisasta on noussut naisia myös ihan Miss Suomi -kisaan asti. Missikisamme on myös hyvin perinteitä kunnioittava iltapukukierroksineen. Jokainen yritys ja yhdistys vastaa omista työntekijöistään. Moottoriurheilu on kovin miehinen ala, mutta onneksemme harrastuksen pariin on hakeutunut timanttisia naisiakin.

Emme halua edustaa sellaista näkemystä, että naiset ovat vain ulkonäkönsä vuoksi esillä tapahtumissamme. Ohjelmistoala huutaa naisia apuun — "Nykyäänkin opinto-ohjaajat ihmettelevät haluaako tyttö miesten töihin" Vielä reilu vuosi sitten Vlada Laukkonen oli pyörällä päästään lukiessaan ohjelmistofirmojen työpaikkailmoituksia.

Videolla Huomenta Suomen sohvalla keskustellaan, mistä apua koodaripulaan. Audiovisuaalista mediakulttuuria opiskellut Laukkonen oli päässyt työharjoittelussa testaamaan pedagogisen tablettitoiminnan kehittämistä varhaiskasvatuksessa. Sittemmin hän ajautui muihin töihin, mutta kipinä sovelluskehittämiseen säilyi. Töitä ei kuitenkaan tuntunut irtoavan. Yksin koodaamisen opettelu tuntui hurjalta haasteelta — ja johtaisiko se edes mihinkään?

Toivottomana Laukkonen vuodatti ajatuksiaan naisten työelämäverkosto Ompeluseuran Facebook-ryhmässä. Heti seuraavana päivänä saimme idean, että luodaan ryhmä. Nyt Ompeluseuran Level Up -koodarit järjestävät tapahtumia, koulutuksia, vertaistukea ja verkostoitumistilaisuuksia yhdessä Ohjelmistoyrittäjien kanssa. Sekä verkosto että Mimmit koodaa -tapahtumat ovat olleet Laukkoselle suuri voimanlähde.

Apuna aiempi kokemus Laukkonen on nyt työssä, jossa hän tekee ohjelmistokehitystä ja verkkosivuja. Hän uskoo, että monipuolinen tekijäkunta on loppukäyttäjien etu.

Samaa mieltä on Ohjelmistoyrittäjien viestinnästä vastaava Milja Köpsi. Hän huomauttaa, ettei ohjelmistoalalta uuvu pelkästään koodareita, vaan myös esimerkiksi kansainvälistämisen ja skaalaamisen osaavia projektipäälliköitä ja myyjiä. Se, että naiset eivät välttämättä edes harkitse alaa, heijastelee Köpsin mielestä jumiutuneita käsityksiä. Kun hänet valittiin 30 vuotta sitten koulussa valinnaiselle atk-kurssille, opettaja ehdotti, että paikka täydellä kurssilla annettaisiin pojalle ja Köpsi menisi konekirjoitustunneille.

Köpsi korostaa, että koodarille on usein paljon hyötyä aiemmasta työkokemuksesta, sillä nykyään lähes kaikissa työtehtävissä täytyy osata käyttää ohjelmistoja. Siksi alanvaihtoa ei ole syytä arkailla, jos ajatus houkuttelee. Yliseksuaalisia, paria vaihtavia ja väliaikaisia — Ennakkoluulot bi-naisten parisuhteista eivät pidä paikkaansa, sanoo suomalaistutkija Biseksuaalisten naisten parisuhteissa on erityispiirteensä, seurustelivatpa he naisen tai miehen kanssa.

Biseksuaalisuuteen liitetyt mielikuvat eivät kuitenkaan aina pidä paikkaansa, tutkija sanoo. MILTÄ tuntuisi, jos oman parisuhteen jatkuvuutta kyseenalaistettaisiin jatkuvasti? Jos sukulaistäti kyselisi aina kohdattaessa, että onko tyttö- tai poikaystävä edelleen kuvioissa? Näin kävi naiselle, joka oli aiemmin ollut vakavassa parisuhteessa naisen kanssa ja oli myöhemmin uudessa suhteessa miehen kanssa.

Sukulaiset olivat kyseenalaistaneet — outoa kyllä — jälkimmäisen suhteen aitoutta. Lahti on perehtynyt biseksuaalisten naisten ja heidän mies- nais- ja transkumppaneidensa parisuhteisiin. Se on ilmiö, johon liittyy edelleen paljon hämmennystä ja harhaluuloja.

Biseksuaalisuus on väliaikaista — vaihe, joka loppuu kyllä jossain vaiheessa. Vaihtuvat kumppanit ovat normi ja uskottomuus on heille arkipäivää. LAHTI törmäsi biseksuaalisuuteen liittyviin kulttuurisiin olettamuksiin ensin tehdessään pro graduaan biseksuaalisista parisuhteista. Hän tutki seitsemän bi-naisen parisuhteita luvun puolessa välissä.

Sittemmin hän on palannut aiheen pariin väitöstutkimuksessaan sekä sen jälkeisessä tutkimuksessaan, joka käsittelee sateenkaarisuhteista eroamista. Hän haastatteli tutkimukseen osallistuneita uudestaan kymmenen vuotta pro gradu -tutkimuksen jälkeen.

Haastateltavat olivat ensimmäisen haastattelukierroksen aikaan 20—vuotiaita ja seuraavan kierroksen aikaan 30—vuotiaita. Tuloksena saatiin tietoa, jonka kaltaista ei ole aiemmin kerätty Suomessa.

YHTÄ lukuun ottamatta kaikki parisuhteet olivat kariutuneet kymmenen vuoden aikana — kuten suhteille saattaa eri elämänvaiheissa käydä.

Vaikka suhteet olivat vaihtuneet, haastateltavat korostivat olevansa sitoutuneita suhteeseensa ja kumppaniinsa. Haastateltavat painottivat olevansa hyvin sitoutuneita suhteeseensa ja kumppaniinsa, sanoo Lahti. Pariskunnat korostivat tavallisuuttaan ja vertasivat itseään heteropareihin. Kumppanin sukupuolen vaihtuminen oli saattanut aiheuttaa hämmennystä bi-naisten lähipiirissä ja jopa katkaissut ystävyys- tai sukulaissuhteita.

Joidenkin haastateltavien lähipiirin oli vaikea ymmärtää, kuinka nainen saattoi eri elämänsä vaiheissa seurustella sekä miesten että naisten kanssa — eihän kyse ole hetero- tai homosuhteesta, jotka saattavat olla helpommin hahmotettavissa. Yhteiskunnassa onkin usein helpompi olla jompaakumpaa, homo tai hetero, kuin jotain siltä väliltä.

Niissä huomioitiin usein vain hetero- ja homoparien asema. Miksi HS-Pravda edelleen vaikenee asiasta?: Nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa — "Se oli aika rajua toimintaa" - Muut lajit - Muut lajit - Sport - MTV.

Tytöt ja naiset lähettävät paljon ihailupostia Virginian koulu-ampujalle! Nyt hormonaalinen ehkäisy sekoittaa parinvalinnan ja tietoinen mieli luontaisen lisääntymisvietin. Nykyään käytetään ehkäisyä ja lisääntyminen aloitetaan myöhemmällä iällä ja se muuttaa kaiken, toteaa evoluutiobiologian dosentti Markus Rantala Turun yliopistosta. Kun vain niiden geenit siirtyvät eteenpäin, jotka lisääntyvät, vauvakuumeella voi olla yllättäviä seurauksia ihmislajin evoluutiossa.

Luonnonvalinta suosii nykyään todennäköisesti erilaista lisääntymisstrategiaa kuin aiemmin. Ja koska tällaiseen haluun liittyvillä piirteillä on geneettistä pohjaa, ne todennäköisesti lisääntyvät populaatiossa, toteaa Rantala.

Kiltti perheenisä saattaakin saada nykyään enemmän jälkeläisiä kuin naistenmies. Hurjimmillaan on heitetty, että nyt on menossa machomiesten viimeinen vuosisata! Mitä naisellisempi nainen, sitä enemmän hän haluaa lapsia Vauvakuumetta esiintyy sekä miehillä että naisilla, vaikka naisilla kuumeilu on tavallisempaa ja halu saada lapsia on voimakkaampi ja tietoisempi kuin miehillä.

Osa naisista tietää jo lapsesta lähtien haluavansa vauvoja. Miehistä alle puolet kertoo kokeneensa vauvakuumetta, Rantala summaa.

Vauvakuumeen biologinen perusta on monen tekijän summa. Vauvakuumeen taustalla vaikuttavia hormoneja on ainakin kaksi: Estrogeenin vaikutuksesta on tehty mielenkiintoinen tutkimus Iso-Britanniassa.

Sitten näiden naisten kuvia näytettiin mieskoehenkilöille, joiden tehtävänä oli arvioida kasvojen naisellisuutta. Tutkijat huomasivat selvän yhteyden: Naisilla, jotka haluavat saada enemmän lapsia, oli korkeammat estrogeenitasot. Alaston Suomi -sivuston perustaja: Kauden päätösjaksossa tutustuttiin Suomen aikuisviihdekenttään.

Jaksossa Ina Mikkola haastatteli yli kymmenen vuotta sitten Alaston Suomi -sivuston perustanutta Hermannia. Hermanni muistelee, kuinka koko sivusto sai alkunsa. Miehen mukaan sivustolla on 80 käyttäjää.

Hermannin sanoo Alastoman Suomen keräävän satoja tuhansia uniikkeja vierailuja kuukausittain. Kun saat omasta alastomasta kropasta hyvää palautetta, se antaa paljon enemmän, kuin jos olet hyvä tekemään käsillä hommia tai hyvä piirtämään.

Siitä saa itsevarmuutta kaikkeen. Vandalismin kasvualusta on punavihreä anarkia Tuhotöille omistautuneille yhteisöille on keksitty uusi lavastesana: Suoraa toimintaa on laaja historiikki suomalaisen anarkismin toiminnasta, keskeisistä henkilöistä ja saavutuksista, jotka ovat etupäässä mitattavissa tuhopolttoina, väkivaltana ja kaikenlaisena kiusantekona.

Kirjan roisto on poliisi, joka tihutyön tekijäin kannalta edustaa diktatuuria. Tiedotusvälineet tarjoavat tälle yhteiskunnan vastaiselle vihollisarmeijalle sekä nuhtelijan ja ymmärtäjän kaksijakoisen hyödykkeen. Oli tiedotusväline rähinöinnin puolesta tai sen tuomitsija, se antaa tarpeellisen: Niinpä tuhotöittensä päätyessä kansalaisten silmien eteen uutisoinnin muodossa, anarkistit iloitsevat. Jos taasen sankariteot eivät ole uutisoinnin arvoisia, media on vihamielinen.

Median joukossa mielenkiintoinen tapaus on Helsingin Sanomat, joka kirjan sivuilla tahattomasti paljastuu yhdeksi anarkian ymmärtäjäksi. Samalla, kun pääkirjoituksissa lehti julistaa tihutyöt laittomiksi ja korostaa vaikkapa turkistarhauksen laillisuutta, samalla sivulla lehden oma toimittaja saattaa kolumnissaan avoimesti ymmärtää terroritekijöitä ja tekoja. Punavihreiden toimittajien sananvapaus turvaa anarkismin romantisoinnin.

Lehti valitsi erään vuoden kuvaksi tilanteen, jossa vandalistit rikkovat pyörätelineellä kultakaupan ikkunaa. Kirjan ehdottomasti mielenkiintoisin hahmo on italialaissyntyinen Anton Monti — kirjan toinen tekijä, joka toimi synnyinmaassaan vallankumousta ajavan Autonomia Operaian riveissä.

Tekikö Monti kavereineen itseasiassa palveluksia vihollisilleen? Hänen aktiivitoimistaan kirja ei kerro, mutta Suomessa hän koki herätyksen uudelleen. Tämä ryntäsi turkistarhalle tunkeutuneiden perään ja ampui matkan päästä haulikolla pakenijoita. Ruumiinvammat olivat lieviä, mutta pahinta eläinvapauttajien kannalta oli joutua kiinni. Kuten kommunismistaan Sinikka Sokka on todennut, myös minkkejä luontoon päästäneet eläinten ystävät yhä hehkuttavat: Kiinni joutuneista erottui yksi mielenkiintoinen keskushahmo: Todellisuudessa hän oli organisaattori.

Nykyisin hän elää toisessa maassa, toisenlaisissa töissä ja toisenlaisissa ajatuksissa. Demokratia, luonnonsuojelu tai kanssaihmisten kunnioittaminen on tälle ihmiskunnan osalle tyystin tuntematonta.

Kun kirjassa tulkitaan mellakoiden, tuhoamisen ja epäjärjestyksen tekijöiden motiiveja, selitykset eivät syvällisyydellään yllätä.

Anarkistiksi ryhtyjä on syrjäytynyt — kuten terrorismiinkin sortuva — joka kaipaa yhteisöllisyyttä. Kirjan tekijät eivät tätä halua nostaa esille tai eritellä, kyse on sairaalloisen oman käden oikeuden pyhittämisestä, yllytetystä toiminnasta muita ihmisiä kohtaan. Kun he puhuvat sorretuista tai vaikkapa työväestöstä, he tietävät asiasta juuri yhtä paljon kuin luvun eliittiperheiden taistolaiset todellisuudesta.

Ero on vain siinä, etteivät nämä talonvaltaajat tai pyromaanit ole eliittiä. Maryan Abdulkarim muistuttaa, että feministit eivät vihaa miehiä: Sen Maryan Abdulkarim, 35, haluaa tehdä selväksi. Hänelle feminismi merkitsee vapautta toteuttaa itseään sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta.

Se tapahtui taas, juuri äsken. Maryan Abdulkarim pysäytti autonsa suojatien eteen. Vasta hetkeä myöhemmin hän tajusi odotelleensa toisesta suunnasta tulevia autoja, liikennesääntöjen mukaisesti. Mutta kun mies käski, Maryan toimi. Ilmassa leijuu mausteisen teen vahva aromi. Istumme Helsingin Sörnäisissä etiopialaisessa Addis-ravintolassa, jossa Maryan käy usein tapaamassa tuttuja.

Kohtaus suojatiellä liittyy ikuisuuskeskusteluun oven avaamisesta. Kuuluuko miehen avata ovi naiselle? Voiko nainen tehdä niin miehelle? On yhä miehiä, jotka eivät suostu kävelemään ovesta, jota pitelee nainen. Tai menemään ensin, jos nainen antaa tietä. Se ikään kuin vähentää heidän maskuliinisuuttaan. Oven avaaminen voi olla ystävällinen ele tai vallankäyttöä.

Keskustelun ohjaaminen ovienavailun kaltaisiin epäolennaisuuksiin taas on Maryanin mukaan kätevä tapa viedä huomio pois oikeasti tärkeitä asioista.

Ja saada feminismi kuulostamaan naurettavalta. Feministin ei tarvitse olla valkoinen, keskiluokkainen ihminen Feminismi syntyi luvulla, ja jo tuolloin feministien tavoitteena oli murtaa myyttejä. Maryan on kirjoittanut yhdessä Eveliina Talvitien kanssa kirjan Noin kymmenen myyttiä feminismistä, joka julkaistiin Minna Canthin päivänä.

Naisasianaisena tunnettu Canth on molempien kirjoittajien suuri esikuva. Maryan on toiminut tasa-arvon puolesta nuoresta asti, mutta feministiksi hän tunnustautui vasta aikuisiällä. Aiemmin hän ajatteli, että feministit ovat valkoisia, keskiluokkaisia ihmisiä, jotka näkivät mustat naiset pelastusta tarvitsevina uhreina. Somaliassa syntynyt Maryan muutti Suomeen 7-vuotiaana ja kasvoi Tampereella. Perheessä ei jaoteltu miesten ja naisten töitä: Maryanin kaksi veljeä tekivät samoja kotiaskareita kuin hänen viisi siskoaan.

Epätasa-arvoon hän törmäsi koulussa. He ihmettelivät, kun en istunutkaan hiljaa. Maryan ei usko ideologiaan, jota ajaa viha Parikymppisenä Maryan tutustui intersektionaaliseen feminismiin.

Sen johtoajatus on, että samat mekanismit sortavat naisten lisäksi muun muassa vammaisia, maahanmuuttajia ja transihmisiä. Mediassa Maryaniin liitetään usein määritelmä muslimifeministi. Hän ei ymmärrä, miksi. Eihän kukaan nimitä Eveliinaakaan kristittyfeministiksi.

Maryan ei itse tuo uskontoaan esille, mutta se on luettavissa hänen vaatetuksestaan. Toisin sanoen pään peittävästä huivista. Eikö se taistelu ole jo käyty, että naiset saavat pukeutua juuri niin kuin haluavat? Maryanin mielestä huivia — samoin kuin minihametta — pitää voida käyttää ilman, että ne herättävät vihaa tai väkivaltaa tai uhkaavat koskemattomuutta. Maryan ei usko ideologiaan, jota ajaa viha. He discusses the pay gap, patriarchy and his new book "12 Rules for Life.

Helsinkiläinen Antti, 40, kävi treffeillä naisen kanssa ja teki listan: Näin naiset kirjoittavat netissä ja tätä he oikeasti tarkoittavat Kun puhutaan deittailusta, ja varsinkin nettideittailusta, Antti Kivimäkeä voi hyvällä omallatunnolla tituleerata kokeneeksi. Vuosina mies kertoo käyneensä treffeillä naisen kanssa ja käyneensä läpi tuhansia treffi-ilmoituksia.

Intensiivisen tapailun myötä hän alkoi havaita naisten treffi-ilmoituksissa tiettyjä kaavoja. Kuitenkin ihmiset eivät yleensä ole kovin hyviä kuvailemaan itseään ja kuvittelevat kirjoittavansa hirveän omaperäisesti. Tuolloin he päätyvätkin itse asiassa kirjoittamaan aika samalla lailla kuin kaikki muutkin, Kivimäki toteaa. Suhteet nojaavat siihen, että Mies ja Nainen eivät ymmärrä toisiaan, mikä tekee parisuhdekriisin loogisesti mahdottomaksi.

Laatu vaihtelee riippuen siitä, koetaanko naisellisuus luvaksi aistikkuuteen vai passiivisuuteen. Yhteinen yö tulkitaan yksipuolisesti sitoumukseksi. Korostavat tietävänsä, mitä haluavat. Ihannemies listataan ranskalaisilla viivoilla. Vaikka täyttäisit kriteerit, nainen ihastuu toisenlaiseen mieheen. Hakevat miestä, jonka juoksut on juostu ja joka arvostaa rauhallisia koti-iltoja. Koti-iltoja on yhdeksän kymmenestä. Haluavat lapsia, jotta saavat merkityksen elämälleen ja alibin skipata bileet.

Hörhöys indikoidaan suoraan tai eteerisillä ilmauksilla: Naisen sekavuus ja seksin kiihkeys korreloivat. Hippeys korreloi negatiivisesti, hörhöys positiivisesti kauppatieteilijään lankeamisen kanssa.

Kaikki hyvin ilman miestäkin. Jos elämä on jo hyvin, miksi jätti ilmoituksen? Keskivakavaa masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Eivät tiedä, mitä hakevat tai miksi jättivät ilmoituksen. Haluavat suhteen tai seksiä, kuten muutkin, mutta eivät halua vaikuttaa epätoivoisilta. Sama psykopatologia kuin kaikki hyvin -naisilla, mutta matalampi koulutustaso. Valitusta, että miehet eivät pidä hauskoista naisista.

Ilmoitus itsessään ei ole hauska. Eivät ole päässeet sinuiksi oman keskinkertaisuutensa kanssa. Pieni osa oikeasti hauskoja. Pyri treffeille, varmista pakotie. Minäkuvan rempseys indikoi nopeaa valmiutta sänkyyn. Käyttävät sanoja höpsönpöpsö, hörröpörrö, mörökölli, söpöily, höpsötys. Omistavat marsun tai pienen koiran. Etsivät miestä, jossa on haastetta. Nainen on voimakas persoona, talloo alleen normaaliegoisen miehen. Saatavilla teknisesti hyvää mutta tunteetonta seksiä. Kohtele naista tylysti, ja hän ihastuu sinuun.

Kertovat itsestään kolmannessa persoonassa: Pakkomielteistä itsetarkkailua, käänteistä narsismia: Parisuhteessa myötäilevät kaksi vuotta. Kertovat itsestään vertauskuvan tai faabelin kautta: Mistä löytyisi riuska mies, joka jaksaisi kiskoa tämän merenneidon kuivalle maalle?

Pääsääntöisesti sama psykopatologia kuin kolmannessa persoonassa itsestään kertovilla naisilla. Jakautuu alakategorioihin valitun vertauskuvan suhteen. Peikkotytöt — Mahdollisuus hyvään seksiin jo ensi treffeillä. Mahdollisesti OK-variaatio nuoremmilla naisilla.

Vältä yli vuotiaita naisia, jotka kutsuvat itseään peikkotytöiksi. Tekstit lyhyitä tai olemattomia. Poikkeuksellisesti pitkäkin ilmoitus voi kuulua blanco-kategoriaan, mikäli teksti ei sisällä tietoa naisesta itsestään. Huomaa kohdassa ihannekumppani ikähaarukka. Jos siis olet isäni ikäinen, en halua kuulla lapsistasi.

Luokitus on tositarkoituksella, joten seksiseuran vonkaajat, säästäkää aikaanne, älkää lähettäkö iljettäviä kuvia itsestänne!! Ilmoituksen takana saattaa olla mielenkiintoinen, mutta kirjoitustaidoton nainen. Informaatio kuitenkin on niin vähäistä, että asiaa ei kannata alkaa selvittää.

Valitettavasti suurin osa, nuoremmissa ikäluokissa, jopa95 prosenttia, ilmoituksista kuuluu tähän kategoriaan. Jos blanco-nainen kirjoittaa sinulle pitkän viestin, arvioi häntä viestin perusteella. Jos saat blanco-naiselta lyhyen viestin, älä reagoi, jollei nainen kiihota olemalla erityisen nuori, vanha, pitkä, lyhyt, laiha, lihava, keskimääräinen jne. Yhtä vähäinformatiivinen kuin blanco-naisilla, mutta tyhjä sisältö oikeutetaan vaatimalla miestä ottamaan itse selvää tai kysymään lisää.

Tylsä ja mielikuvitukseton nainen, joka kuvittelee olevansa erityinen. Treffeillä kyselee mitä ajattelet, miksi vastasit juuri minun ilmoitukseeni jne. Huonompi vaihtoehto kuin puhdas blanco-nainen. Jos jaksat kiinnostua ja kysellä, saat seksiä. Miksi naisten ja miesten työt jatkavat eriytymistään Suomessa?

Palkkaerot ovat eriytymisen suurin ongelma. Uutiset Konservatiivikansanedustajat olivat helpottuneita euta­nasiaa ajavan kansalaisaloitteen kaatumisesta eduskunnassa 4. Muun muassa kan­sanedustaja Päivi Räsänen toivoi KD-lehden h Uutiset Lännen Media teki äitienpäivävii­konloppuna laajan artikkelin Us­kon Sana -seurakunnan entises­tä johtajasta Patrick Tiaisesta. Artikkeli julkaistiin useissa maa­kuntalehdissä, kuten Turun Uutiset Nuoret kristityt miehet pakenevat asepalvelusta ulkomaille, mutta kirkkoihin etsiytyy myös uusia ihmisiä.

Uutiset Uuden yhdysvaltalaistutkimuk­sen mukaan kristittyjen taipumus evankelioida hiipuu. Barna Grou­pin selvitys osoittaa, että yhä har­vempi uskova on asennoitunut elämäntapaan, jossa Jeesuksest Uutiset Yli 60 palestiinalaisen kuolemaa Gazan rajalla edelsi viikkojen ky­teminen. Se kärjistyi, kun Israel juhli Uutiset Ateistinen järjestelmä ei onnistunut kitkemään kristinuskoa Kuubasta – päinvastoin.

Evankeliumilla on kysyntää ja seurakunnat kasvavat. Juhannuskonferenssi on täynnä toimintaa lapsiperheille. Mukavan tekemisen ohel­la lapset saavat syventyä samalla myös Raamatun sanomaan.

Uutiset Pukumiehestä kuoriutui katupastori. Tätä edelsi sairastelu ja lapsen kärsimyksen seuraaminen. Uutiset Maahanmuuttajien into luo suomalaisiinkin uutta halua kokea Pyhän Hengen todellisuutta. Uutiset Leville järjestetään jälleen tänä kesänä useista hengellisen musiikin konserteista ja tapahtumista koostuva festivaaliviikko.

Uutiset Pornoriippuvuus saattaa olla jopa vaikeampi hoidettava kuin esimerkiksi alkoholiriippuvuus. Lopulta porno voi alkaa vaikuttaa kaikkiin ihmissuhteisiin, Vapauta Uhri -järjestön toiminnanj Uutiset Mitä olen tehnyt väärin -kysymyksiä on vaikea välttää. Uutiset Yksi tulevan Juhannuskonferenssin kohokohta on säveltäjä Lasse Heikkilän luvun alussa säveltämä Missa Concordiae – päivitettynä.

Julkisten koulujen tila lisää yksityiskoulujen suosiota. Uutiset Lyonin historiallisen keskuksen alueelle perustettiin helluntaiseurakunnan hallinnoima koulu. Uutiset Pohjois- ja Etelä-Korean välillä viime viikkoina nähty liennytys ei ole sellaista muutosta ja rauhanrakentamista, mitä Pohjois-Korean kristityt ovat rukoilleet, uutisoi Marttyyrien ääni Uutiset Mari Vesinin haave äitiydestä toteutui adoption myötä.

Uutiset Käyttökelpoiselle työvälineelle etsitään nyt kehittäjiä. Vapaakirkko on kaventamassa omaa johtorooliaan. Yksitoista opiskelijaa sai 2,5-vuotisen urakan valmiiksi huhtikuun lopulla.

Uutiset Helatorstaina vietetään Jee­suksen taivaaseenastumisen muistoksi. Päivää vietetään 40 päivää pääsiäisen jälkeen, tänä vuonna torstaina Uutiset Käsi Kädessä -ryhmät olivat toteuttamassa Lahden helluntaiseurakunnan jumalanpalvelusta.

Venäläisyhtyeen vierailu Kiteellä menestys. Uutiset Kiteen helluntaiseurakunta jär­jesti huhtikuussa alueen venäläi­sille suunnatut kaksi konserttia, jossa esiintyi petroskoilainen yh­tye Pakajanije. Konsertit Kiteellä ja Kesälahdella keräsiv Eväät elämään innostaa eri-ikäisiä toimimaan. Kampanjassa on mukana yli 70 seurakuntaa Kolarista Korsoon.

Uutiset Uusi arkeologinen kaupunkilöy­tö vahvistaa Raamatun kirjoituk­sia kuningas Daavidista. Daavidin historiallinen aitous ja hänen val­takuntansa laajuus on professo­ri Avraham Faustin mukaan k Laulu nimeltä Tu Canción Sinun laulu­si , kertoo nuoresta rakkaudesta, joka tuntuu Muslimipariskunta pakeni sisällissotaa Jordaniaan ja tutustui pakolaislei­rillä kristittyihin, jotka makso Uutiset Ibrahim kyseenalaisti islamin ja mietti Jumalaa jo ennen pakoaan Suomeen.

Kuinka turvallinen yhteisömme on? Uutiset Keravalla avattiin hengellisiä traumoja ja etsittiin eheämpää jatkoa. Uutiset Aito avioliitto -yhdistys on lä­hettänyt sukupuolta ja sukupuo­li-identiteettiä koskevan tietopa­ketin esitteen muodossa isolle joukolle maamme peruskouluja.

Uutiset Lappeenrannan hautausmaal­la vietettyä hautajaishetkeä häirit­si hiljattain joukko Pokemon-pe­laajia, jotka etsivät kännykkäpe­lin hahmoja. Kirkkoherra Hannu Haikonen pyysi seuruetta pa­laama Uutiset Helluntaiseurakuntien soittokuntia koottiin valtakunnallisille päiville yli 20 vuoden tauon jälkeen. Uutiset Risto Huvilan Israelin valtion synnystä kertova kirja Israelin ihme ja presidentti Truman Aika­media julkaistiin toissa viikolla Helsingissä.

Kirja on selonteko vuon Uutiset Suuren suosion saanut pastorei­den saunailta IK-opistolla nostaa tänä keväänä keskusteluun yh­den helluntaiseurakuntien kipu­pisteistä: Uutiset Uskoon löytävä ihminen on yleensä lapsi tai nuori. Uutiset Kiina on jälleen rajoittanut Raa­matun hankkimisen mahdolli­suuksia rajojensa sisäpuolella. Nyt rajoituksia on tehty interne­tissä. Uutiset Egyptin keväällä valittu presi­dentti Abdel Fattah el-Sisi naut­tii maan kristityn vähemmistön kannatusta.

Asiasta uutisoi ka­tolinen Cruxnow. El-Sisi va­littiin toiselle kaudelle virkaan Mustat amerikkalais kristityt Raamattu-uskollisimpia. Uutiset Noin 80 prosenttia amerikkalai­sista kertoo yhä uskovansa Ju­malaan. Uutiset Maailman väkirikkaimpiin mai­hin kuuluva Nigeria on afrikkalai­sen kristillisyyden keskus. Maassa keskustellaan nyt kymmenyksis­tä, joita kristityt maksavat suh­teellisen säntillisesti seura Uutiset Mediatutkija muistuttaa, että anteeksi on tehokas sana myös sosiaalisen median viidakossa seikkaillessa.

Uutiset Soinilainen Iiris Syr­jälä on netin kokouslähetysten ja -taltiointien aktiivi­nen seuraaja. Uutiset Ruuhkavuosiaan elävät työs­säkäyvät aikuiset miehet loista­vat poissaolollaan seurakunnista, mutta lyhyet raamatunopetukset netissä kiinnostavat heitä. Uutiset Ortodoksisessa seurakunnas­sa Helsingissä palveleva kanta­suomalainen nunna Elisabet ker­too, että hänet sekoitetaan kadul­la jatkuvasti muslimeihin.

Hän epäilee tämän j Uutiset Viisi vuotta pyörinyt kahvilatoiminta on esimerkki Toivakan helluntaiseurakunnan tavoittavasta nuorisotyöstä.

Uutiset Helsingin IK-opiston kirjoittaja­koulussa huhtikuun alussa pereh­dyttiin blogin menestystekijöihin, lehtikirjoittamisen aakkosiin sekä romaanin aloittamiseen. Uutiset Lähetystyöhön maa­ilmalla on aina si­sältynyt omat vaa­ransa, mutta viime­aikaisten tilastojen valossa ne näyttävät kasvaneen.

Uutiset Kovia kokenut itäukrainalaisen Slavjanskin kaupungin helluntai­seurakunta jatkaa evankelioivaa työtä kaupunkilaisten keskuudes­sa, pastori Aleksandr Pavenko kertoo Avainmedian nettisivuilla Uutiset Gazassa elää enää korkeintaan noin tuhat kristillisiin yhteisöihin kuuluvaa, arvioi katolinen pap­pi Mario da Silva Catholic News Agencyn jutussa. Määrä on pitkään ollu Uutiset Tuomasmessu on evankelis-luterilaisen kirkon suosituin messu, joka on selkeästi onnistunut tavoittamaan havittelemiaan epäilijöitä.

Toimittaja koki juhlamessussa niin riemua kuin hämmennystäkin. Uutiset Ugandalainen John Atidi ei ymmärtänyt vartioida omaa sydäntään, kunnes joutui kohtaamaan holtittomuutensa seuraukset. Uutiset Kevättalvella Pohjanmaan alueella järjestetty Mahdollisuus muutokseen -mediakampanja loi seurakunnille positiivisen vireen ja uuden oppimisen kokemuksia. Uutiset Luterilaisen kirkon sisällä syn­tynyt konservatiivinen Lähetys­hiippakunta-liike käsittää nykyisin 1 jäsentä. Lähetyshiippa­kunnan keräämät tulot kasvoivat viime vuonna noin 1,1 miljoona Uutiset Seurakunta tarjosi tietoa uupumuksesta ja lauluja Jumalan rakkaudesta.

Uutiset Suomen Vapaakirkko panostaa seurakuntien elinvoimaisuuteen ja uusien seurakuntien perus­tamiseen. Samalla kiinnitetään huomiota erityisesti siihen, että eri-ikäiset olisivat yhdessä muka­na Uutiset Yksi Yhdysvaltain vaikutusval­taisimmista pastoreista, GLS-joh­tajuuskonferenssien ja Willow Creek -megaseurakunnan perus­taja Bill Hybels erosi viime viikol­la seurakuntansa johtajuudesta Uutiset Egyptin kirkkopommituksista huolimatta uskoon tulleiden mää­rä maassa kasvaa.

Uutiset Hiukan reilu puolet kirkossa käy­vistä amerikkalaisista on tietä­mättömiä Raamatun lähetyskäs­kystä, ilmenee tutkimuskeskus Barnan ja Seed Companyn yhtei­sestä raportista.

Ilosanomaa nuorille lehdillä ja videoilla. Uutiset Miten elämä muuttuu, kun Ju­mala puuttuu peliin? Ei Raamattua kouluissa - uskontoneutraaliutta jo 70 vuotta Yhdysvalloissa.

Uutiset Kristillinen kulttuuri vaikuttaa vahvasti virallisesti tunnustuksettomassa peruskoulussa. Uutiset Noin osallistujaa koonnut Johtajuuskonferenssi järjestettiin neljännen kerran Saalem-seurakunnassa Helsingissä tiistaina ja keskiviikkona. Osallistujat olivat eri seurakunnista ja liikke Uutiset Teologian opiskelu ei tehnyt Havukaisen pojasta epäilevää Tuomasta.

Perusta Sanan arvostukselle oli valettu jo lapsuudenkodissa. Lapsi- ja nuorisotyö hiipuu usein ensin. Uutiset Jo muutaman nuoren kanssa voi aloittaa hedelmällisen työn. Uutiset Suomen helluntaiseurakuntien vuosittainen Juhannuskonferens­si järjestetään Keuruulla Ison Kir­jan alueella Konferenssi on yksi suurimmista Suomen ja Euroopan kristillisis Uutiset Luterilaiset seurakunnat ker­toivat toimeentulotuen maksa­tusviivästysten näkyneen alkuvuonna leipäjonoissa kasvavana asiakasmääränä.

Opiskelijamäärien putoaminen on IK-opistolle iso haaste. Uutiset Helluntailiikkeen raamattuopisto joutuu sopeuttamaan toimintaansa hiipuneiden opiskelijamäärien ja talouden realiteetteihin. Uutiset Kirkon rippikoulu tavoittaa edel­leen valtaosan Suomen nuorista.

Vuonna rippikouluun osal­listui yhteensä 48 henkilöä, ja valtakunnallinen tavoittavuus oli 84,3 prosenttia. Uutiset Noin pakolaista elää humanitaarisen suurkriisin keskellä.

Fida tukee paikallisen kumppaninsa avustustyötä toimittamalla ruoka- ja koulutarvikkeita. Uutiset Monenlaisten yhteiskunnal­listen ongelmien riivaamassa El Salvadorissa on menossa hengel­linen herätys, jonka seurauksena myös suuri joukko rikollisjengien jäseniä on kääntynyt Jeesuksen seu Uutiset Venäjän protestanttikristityt ää­nestivät laajasti presidentti Vladi­mir Putinia jatkokaudelle maa­liskuussa järjestetyissä presiden­tinvaaleissa, Venäjän Evankelisen Allianssin edustajat ar Uutiset Etäisistä väleistään tunnetut Turkin kristilliset kirkot ovat jul­kaisseet yhteisen kirjan kristillisestä opista.

Mukana hankkeessa olivat kaikki Turkin keskeiset krist Mukavuudenhalu haastaa lähtijät ja lähettäjät. Uutiset Lähetysrakkauden säilyttäminen seurakunnissa on jatkuva haaste. Uutiset Marko Selkomaa on kiertänyt Suomea päätoimisena evankelistana viisi vuotta. On aika kysyä, mitä hän on oppinut. Uutiset Noin kolmasosa luterilaisen kir­kon seurakunnista on lakkautet­tu luvulla, uutisoi Yle. Vuosituhannen vaihteessa Suomessa oli luterilaista seu­rakuntaa, viime Uutiset Yhteiskunnallisten vai­kuttajien rukoustapaa­minen on vakiintumas­sa myös Suomessa.

Kristinuskon muutosvoi­ma oli teemana Suomen kan­sallisella rukousaamiaisella ja sen Uutiset Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaan rannikolla par­haillaan menossa oleva Mahdol­lisuus Muutokseen -missio on nostattanut vilkkaan julkisen de­batoinnin muun muassa paikalli­sessa I Uutiset Kirkon rakenteita on arvioitava rohkeasti suhteessa yhteiskuntamme muutoksiin, todetaan ortodoksisen kirkon tiedotteessa maaliskuulla.

Israel-boikottikampanja nostaa puolustajien pulssia. Uutiset Puheet apartheid-valtiosta ovat Israelin ystävien mukaan vahvasti liioiteltuja. Uutiset Evankeliset kristityt rahoitta­vat tätä nykyä noin kolmasosan juutalaisten paluumuutosta Isra­eliin, kertoo uutistoimisto AP. Eri lehtien mukaan tilanne hei­jastaa kris Uutiset Paavi Franciscus on pyytänyt anteeksiantoa kaikkien kristitty­jen puolesta, jotka ostavat seksiä naisilta. Samalla paavi rinnasti prostituution kiduttamiseen. Uutiset vuotias laulajatähti Justin Bieber sai toissa viikolla huomiota sonnustauduttuaan Keskiyön au­rinko -elokuvan ensi-illassa puse­roon, jonka selässä luki isolla eng­lanniksi ”Jumalan pelko Suomi on viritetty herätystä varten.

Uutiset Helsingin Saalem-seurakunta pitää neljännen johtajuuskonfe­renssinsa Sen pääpuhujaksi tulee yhdysvaltalai­nen pastori ja kirjailija Gary Wil­kerson. Pääsiäisnäytelmät kutsuvat ydinsanoman äärelle. Uutiset Kokeneet tekijät haluavat kuvata Raamatun henkilöiden inhimillisiä tunteita.

Harvojen taakka - vai kansallinen kipupiste? Uutiset Perheterapeutin mukaan yhden jäsenen mielen horjuminen syö koko perheen voimavaroja. Uutiset ”Taistelu nuorista aikuisista” ei innosta seurakuntavaikuttajia. Pe­rinteisesti niitä on pidetty kristilli­syydelle vieraana, jopa vaarallisina elementtein Uutiset Viime vuonna yli kirkon jä­sentä siunattiin haudan lepoon ilman, että paikalla oli omaisia. Siunaus toimitetaan saman kaa­van mukaan kuin kenelle tahan­sa.

Paikalla ovat pappi ja kanttor Uutiset Kehitysyhteistyötä tehdään jatkossa vahvemmin strategian ja suurten teemojen pohjalta. Uutiset Alahärmän palvelukeskitty­mässä asioiva ei voi olla huomaa­matta banderollia.

Uutiset Mikäli lähetyskäsky mielitään täyttää Euroopassa, myös kirkkokuntien välistä yhteistyötä tarvitaan. Uutiset Amerikkalaiset herätyskristi­tyt haluavat yhä evankelioida juu­talaisia, mutta näyttäisivät teke­vän sen osin eri motiiveista kuin aiemmin, ilmeni LifeWay Resear­chin tekemässä kyselytutkimu Uutiset Israelilainen arkeologiryhmä on julkistanut sinetin palan, jonka on mahdollisesti leimannut Raa­matusta tuttu profeetta Jesaja.

Uutiset Matti Pesonen ymmärsi jo ennen uskoontuloaan musiikin olevan Jumalan lahja. Takana on nyt 40 vuotta taiteilijanuraa. Pohjanmaan mediamissio käynnistyi räväkästi. Uutiset Raamattumaraton rullasi julistavan mission pohjavärinänä. Uutiset ”Good morning”, kaikuu joka per­jantaiaamu Alajärven helluntai­seurakunnan Arvokas Kids -ker­hossa eli tuttavallisemmin enkku­kerhossa.

Reilun vuoden toiminut, avointa varhaiskasvatusta tarj Uutiset Joissain luterilaisen kirkon seu­rakunnissa on haettu säästöjä pi­tämällä vähäisellä käytöllä olevat kirkot talvella lämmittämättömi­nä. Uutiset Satakunnassa viritettiin seurakuntien yhteistä lähetysnäkyä. Uutiset Professori ja vaativan eri­tyistason psykoterapeutti Hei­di McKendrick on perehtynyt Jumalan nimissä tapahtuvaan hengellisen vaikutusvallan vää­rinkäyttöön ja sitä koskeviin tutkimuksiin Uutiset Fida kumppaneineen auttaa Udaipurin slummeja, joissa on paljon romaneja mutta ei kristillisyyden häivääkään.

Uutiset Sekä alun perin kristittyjen että kristityiksi kääntyneiden maahan­muuttajien tilanne Ruotsissa on haastava, uutisoi Christiantoday. Haastetta tuottaa pääosin äärimuslimien heihin kohdi Uutiset Pohjoiskorealainen Kyung-ja kuuli Jumalasta ensimmäistä ker­taa kiduttajaltaan. Hän oli paennut Kiinaan, mutta tuli pidätetyksi pa­latessaan Pohjois-Koreaan.

Uutiset Henna Oravan kutsumus on vahvistunut kipeidenkin luopumisten kautta. Uutiset Kastettavien valkoiset vaatteet voivat olla kaiku varhaisen seurakunnan ajoilta. Uutiset Suomen Helluntaikirkon toimin­nanjohtaja Esko Matikainen kat­soo, että helluntailiikkeessä on tehty paljon konkreettisia asioita sen hyväksi, että seurakunnat oli­sivat turvallisia uskonyhte Uutiset Suomessa on joitakin paikka­kuntia ja alueita, joissa yhä yli 90 prosenttia väestöstä on luterilai­sen kirkon jäseniä.

Perhossa lute­rilaisia on eniten, noin 93 prosent­tia asukkaista. Tutkittua tietoa tuotteista ja palveluista. Uutiset Aikamedia Oy teetti viime syk­synä laajan asiakaskyselyn, joka koski yhtiön kaikkia tuotteita ja palveluja. Kysely antoi tuntumaa myös uusien palvelujen tarpee­seen nopeasti muuttuvassa toi­ Uutiset Sisällissodan vuonna sata vuot­ta sitten Suomen ortodoksisen kir­kon yhteydet Venäjälle katkesivat.

Syynä oli Suomen tilanteen lisäksi Venäjän vallankumous. Uutiset Pohjois-Amerikan suomalaiset helluntai­laiset kokoontuivat Talvipäiville Floridan Ko­tikirkolla helmikuun viimeisellä viikolla. Päivi­en teemana oli Seurakunta nykyajassa. Uutiset Katolilaiseksi mielletyssä Ranskassa syntyy uusia evankeli­sia seurakuntia kuin sieniä sateella.

Jossakin päin maata avataan uusi seurakunta noin kolmesti kuukaudessa eli keskimäärin joka kymmenes p Uutiset Billy Graham oli hengellisen kentän supertähti, jota menestys tuntui seuraavan kaikessa, mihin hän tarttui. Samalla hän oli herätyskristillisyyden uudistaja, jonka tarinassa on opittavaa nykyuskovalla Uudet kasvot ottamassa kopin koulutyöstä. Uutiset Työtä päivitetään strategiaa, viestintää ja vierailuaiheita viilaamalla. Uutiset Suomalaiskolmikko on mukana valmistelemassa uudentyyppistä kristillistä seminaaria Ateenaan.

Uutiset Dani Niskanen haluaisi nähdä nuorten syttyvän vaikuttamiselle. Uutiset Perinteiset uskonasioista kertomisen muodot ovat vaihtuneet uusiin. Uutiset Lapsiasiainvaltuutettu Tuo­mas Kurttila julkaisi kertomuk­sensa eduskunnalle viime viikol­la.

Siinä hän ehdottaa muun mu­assa kehittämään lainsäädäntöä siten, että riippumattomalla val­vonta Uutiset Yhteisvastuukeräyksen Näl­kä-työryhmä vaatii nälkää kos­kevassa kannanotossaan, että ihmisten hyvinvointi ei saa olla toisten armeliaisuuden varassa ja leipäjonoista on syytä päästä ko­konaa Akaan helluntaiseurakunta 90 vuotta: Uutiset Yksi maan vanhimmista helluntaiseurakunnista juhli merkkivuottaan.

Uutiset Tammikuussa Jeesus-tutki­muksesta teologian tohtoriksi väitellyt Tuomas Havukainen haastaa helluntailiikettä määrit­telemään laajemmin omaa teo­logiaansa. Uutiset Tunnettu baptistipastori ja maailmanevankelista Billy Gra­ham kuoli kotonaan Montreatis­sa, Pohjois-Carolinassa viime vii­kon keskiviikkona. Graham oli syntynyt 7. Espanja ja Suomi seurakunnanistutuksen ääripäitä.

Uutiset Joukko eurooppalaisia seurakunnanistuttajia oppi Berliinissä, miten tehdä "puutarhurintyötä" vielä paremmin. Uutiset Suomalaisten helluntailähet­tien työn kautta aikoinaan syn­tynyt Kenian Full Gospel -kirkko on päättänyt omistautua lähetys­työlle aivan uudella tavalla. Asia oli esillä liikkeen vuo Uutiset Vuoden raamatullinen menestyselokuva The Passion of Christ saa jatkoa.

Uutiset Pikkukaupungin helluntaiseurakunnan rappusia on huuhdellut jo kolme maahanmuuttoaaltoa. Uutiset Hengellinen tarjonta kiinnostaa matkailijoita, Lapin hiihtokeskuksissa on huomattu. Uutiset Profeetallinen ennakkoilmoitus perheen tulevista vaiheista osoittautui oikeaksi.

Nyt – noin 30 vuotta myöhemmin – pastori haluaa jakaa sitä, mitä on Jumalan toiminnasta oppinut. Vaalin toisella kier­roksella on kaksi ensimmäises­sä vaalissa eniten saanutta ehdo­kasta, Porvoon ruotsinkiel Uutiset Maaliskuun ensimmäisellä vii­kolla käynnistyvässä neliviikkoi­sessa Mahdollisuus muutokseen -missiossa Pohjanmaalla on mu­kana 74 seurakuntaa.

Uutiset Jakamaton Jerusalem oli Israel-ystävien sydämellä. Uutiset Yritän vaikuttaa, että kantto­rit saisivat entistä parempia val­miuksia ihmisten laulattamiseen ja laulamisen opettamiseen ja rohkaisemiseen, vuoden kantto­riksi valittu Ismo Savimäki sa­noi Uutiset Menestyjiä siirtyy pois Israelista, köyhät juutalaiset muuttavat tilalle. Uutiset Antiikin aikainen Colosseum pu­keutuu punaiseen iltapukuun Historiakohteen valaisulla ha­lutaan kiinnittää huomiota kris­tittyjen vainoihin eri Uutiset Uuden testamentin tutkija Bart Ehrman kyseenalaistaa uutuus­kirjassaan yleisen käsityksen, että luvulla kristinuskon laillista­nut keisari Konstantinus olisi ol­lut avainroolissa Euroopa Uutiset Kolmekymmentä saarnataitonsa kehittämisestä kiinnostunutta sai lisäoppia Vaikuttava saarna -kurssilta.

Uutiset Täysille saleille vedetty konserttimessukiertue enteili yhden aikakauden päättymistä. Petri Mäkilä Aikamedian lehtien päätoimittajaksi. Uutiset Lehtitoimitus saa esimiehekseen kokeneen mediavaikuttajan. Hän aloittaa tehtävässään kesällä. Uutiset Ylikuormitettu elämä hajottaa avioliittoja.

Siksi Laamasilla kalenteria täytetään perhe edellä. Uutiset Kristillisiä ohjelmia, kuten Ruokanen, Kosketuskohta ja Astu tarinaan, lähettävä Alfa TV laajeni valtakunnalliseksi kanavaksi hel­mikuun alussa.

Uusiin näkyvyys­alueisiin lukeutuu muun muass Tukholman suomalaiset "uusvanhaan" kirkkoon. Uutiset Tukholman suomalaiset hel­luntailaiset palasivat helmikuun alussa historiallisille juurilleen. Filadelfia-seurakunta kokoontuu nyt Stockholm Filadelfiakyrkanin kirkossa St. Uutiset Nuoret ovat ehkä teknisiltä tai­doiltaan edellistä sukupolvea edellä, mutta sosiaalisilta taidoil­taan erittäin keskeneräisiä, Suo­men vapaakirkon nuorisotyön johtaja Tommi Koivunen poh­tii Uutiset Iranissa syntynyt ja aikuisena kristityksi kääntynyt Annahita Parsan toimii pappina Hammar­byn luterilaisessa seurakunnassa Tukholmassa – ja tekee merkit­tävää työtä Ruotsin muslimiväes­tön Uutiset Euroopan Helluntaiyhteisö PEF on vuodesta järjestänyt vuo­sittaisen evankeliointiaktion jossa­kin Euroopan maassa.

Heinäkuus­sa vuorossa on Kosovo. Uutiset Aikamedia ja IK-opisto tarjoavat konkreettisia eväitä vanhemmuuteen ja seurakuntien kasvatustoimintaan. Uutiset Jesajan kirjassa Jumala sanoo, että ”minun huonettani on kut­suttava kaikkien kansojen ruko­ushuoneeksi”. Sellaiselta rukous­huoneelta Kolarin koulusali tun­tui, kun Uutiset Viisikymppistynyt taiteilija ei ole peitellyt heikkouksiaan.

Niistä on kasvanut voimavara. Uutiset Helluntaiseurakuntien yhteistyö pohjoisessa Kymenlaaksossa on vielä varsin vaatimatonta, vaikka halua ja edellytyksiä sen kehittämiseen olisi. Uutiset Turun helluntaiseurakunta ja Helluntaiseurakuntien musiik­ki ry järjestivät Kuoropäivä oli jatkoa vii­me vuonna Tampereella pidetyl­le va Uutiset Helsingin Pasilaan parin vuoden säteellä valmistuvaan suureen kauppakeskus Triplaan valmistuu kahviloiden lisäksi tiloja myös lu­terilaisen kirkon käyttöön.

Mobiilisovellus tuo kaukomaat lähelle. Uutiset Avun askeleissa yhdistyvät liikunta, globaalikasvatus ja nojatuolimatkailu. Uutiset Ylivieskan vanha kirkko tu­houtui pääsiäisenä tuho­poltossa. Kaupunkiin ollaan rakentamassa nyt kivikirkko, jonka budjetti on noin kymmenen mil­joonaa euroa. Uutiset Jo sadat mordvalaiset ovat päässeet tutustumaan evankeliumiin sydämen kielellään.

Uutiset Kristittyjen ja juutalaisten yh­teys tiivistyi Unkarissa tammi­kuun lopulla, kun juutalainen Mazs-järjestö sekä kristilliset Hil­fe und Hoffnung ja Fida toteutti­vat Budapestissa jo toisen Y Uutiset On sanottu, että perhe, joka rukoi­lee yhdessä, pysyy yhdessä.

Uutiset Evankelioinnin kolmikannan sisäistäminen innostaa Sampsa ja Rosa Korpelaa kohtaamaan ihmisiä. Uutiset Kotimaan työn valtakunnallisessa tapahtumassa pohdittiin seurakunnan muutoskykyä ja ihmisten tavoittamista. Uutiset Valkeakoskella eri seurakun­nat tekevät yhteistyötä hyvässä hengessä ympäri vuoden. Ekumeenisella rukousviikolla toteutettiin myös perinteeksi muodostunut kirkkovaellus.

Uutiset Siilinjärvellä ekumeeniseen kirkkovaellukseen osallistui neljä seura­kuntaa. Myös helluntaiseurakunnan pastori Waltteri Haapala oli jouk­kojensa kanssa mukana. Yhä useampi yrittäjä mukana lähetystyössä.

Uutiset Fidan Bisnestiimistä on kasvanut 20 vuodessa noin yrittäjän verkosto. Uutiset Arkkipiispa Mäkisen mukaan parhaimmillaan sisällissota voi näkyä yhteisenä perintönä. Uutiset Viime vuoden aikana 2 kiel­teisen päätöksen saanutta turva­paikanhakijaa jätti uuden hake­muksen Maahanmuuttovirastolle. Hakemuksessa tulee olla jokin tuore peruste, jott Uutiset Monikulttuurisissa suurkaupungeissa kristityilläkin on helpointa.

Yli oppilaan oppilaitos on paikallisen seurakunnan, Fi Uutiset Evankelisten kristittyjen ru­kous- ja paastokampanjat, ve­toomukset ja mielenosoitukset näyttävät johtavan myönteiseen lopputulokseen Boliviassa, kun maan presidentti Evo Morales ilmoitti pe Uutiset Vaikka jumalanpalvelusaktiivi­suus on Isossa-Britanniassa vä­hentynyt, rukoileminen on pitä­nyt pintansa paremmin: Uutiset Tiina Haimila on nähnyt Fidan myymälöiden vinkkelistä kaksi lamaa ja sen, miten kierrätyksestä tuli hitti.

Uutiset Helluntailaisia on nyt viisi henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Uutiset Kuorolaulu tekee Suomen hel­luntailiikkeessä uutta tuloaan. Kuoroharrastuksen elpyminen on myös innostanut Helluntai­seurakuntien musiikki ry: Uutiset Suomen ortodoksisen kirkon jä­senistö asuu yhä leimallisemmin eteläisessä Suomessa. Helsingin seurakuntaan kuului viime vuo­den päättyessä 19 henkilöä.

Tieto käy ilmi kirkon jäsentilas­t Saalem juhli persiankielistä työtä. Uutiset Iranilaisten parissa on tehty seurakuntatyötä jo 20 vuotta. Kaikkien helluntaiseurakuntien tärkeät päivät 4. Uutiset Helluntaiseurakunnissa tehdään kevään aikana laaja pe­ruskartoitus, jolla haetaan luotettavaa tietoa Suomen hellun­tailiikkeen nykytilasta. Uutiset Ekumeenista rukousviikkoa vie­tettiin 18– Kah­deksana päivänä rukoiltiin kristit­tyjen ykseyden puolesta yhteisten tekstien pohjalta.

Teemaviikko to­teutetaan joka vuosi samaa Uutiset Helluntaiseurakunnilla saattaa kohta olla yksi huoli vähemmän. Uutiset Kristillinen tv-kanava Sat-7 Pars on joutunut sijaiskärsijäksi, kun Iran koettaa suitsia mielen­osoituksia rajoittamalla netin ja sosiaalisen median käyttöä.

Hal­litus on esimerkiksi estänyt Uutiset Bolivian sosialistinen hallitus ai­koo rajoittaa merkittävästi uskon­nonvapautta. Maassa vahvistettiin joulukuussa uusi rikoslaki, jonka mukaan ”kuka tahansa, joka palk­kaa, kuljettaa, riist Uutiset Sveitsin suurimpiin kuuluva va­paa evankelinen seurakunta ICF Zurich on alkanut hyväksyä myös digivaluutta bitcoinien muodossa tehdyt lahjoitukset.

Sovinto-musiikkinäytelmä tuo esiin kansalaissodan arvet. Uutiset Uuden hengellisen musiikin merkittävinä säveltäjinä tunnetut muusikot valmistavat ja toteuttavat yhdessä laajan kansalaissodan jälkeistä elämää kuvaavan näyttämöteoksen. Uutiset Viime vuoden täydet kirkkokonsertit tarjosivat mahdollisuuden kertoa evankeliumi maallistuneelle yleisölle.

Oulussa sosiaalinen työ tuottaa tulosta. Uutiset Helluntaiseurakunnan pian viisivuotias toimintakeskus yhdistää tukityöllistetyt ja uskovat vapaaehtoiset. Uutiset Luterilaisen herätysliikeväen olisi luennoitsijan mielestä hyvä perustaa oma tunnustusohjautuva kirkko. Uutiset Helsingin Saalemissa lokakuun alussa järjestettävillä helluntai­seurakuntien Syyspäivillä pysäh­dytään miettimään suuria kysy­myksiä.

Tapahtuman tulevai­suusfoorumilla hahmotetaan sitä, mill Uutiset Suomen ortodoksisen kirkon pääpyhättö Uspenskin katedraa­li täyttää tänä vuonna vuot­ta. Katedraali on Pohjois- ja Län­si-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko.

Se on myös suosittu turis­t Uutiset Kun kurssilaiset ovat Suomessa olleet pääosin helluntailaisia, ulkomailla mukana on ollut monien muidenkin kirkkokuntien kristittyjä. Uutiset Jerusalemista löydetyt saviset sinetit olivat yksi viime vuoden tärkeimmistä raamatullisen arkeologian löy­döistä, arvioi alan lehden, Artifaxin, toimittaja Gordon Govier Christianity Todayn Uutiset Yhdysvaltalainen baptistivai­kuttaja Russell Moore toppuut­telee niitä maanmiehiään, jot­ka haikailevat maansa kristillisen menneisyyden perään.

Mooren mukaan amerikkalainen yhteis­kunta ei Uutiset Kun länsimaiset kristityt rukoile­vat globaalin etelän vainottujen kristittyjen puolesta, heidän tuli­si keskittyä pyytämään näille kes­tävyyttä ja rohkeutta puhua roh­keasti Jeesuksesta, sa Uutiset 30 vuotta Suomessa eivät ole hyydyttäneet hymyä mutta ovat tuoneet rauhallisuutta Achtar Letchun luonteeseen.

Uutiset Jotkut kirkon konservatiivit päästäisivät papit vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, jos yhteisön viralliseen oppiin ei kajota. Uutiset Olen yrittänyt ajaa viestiä sii­tä, että palaisimme Raamattuun ja yksinkertaisiin hengellisiin to­tuuksiin, Suomen Evankelisen Al­lianssin SEA: Kylmäautot vahvistavat ruokajaon laatua.

Uutiset Ruoka-apuyhdistykset eivät ole olleet riippuvaisia ”joululahjarahasta”. Uutiset Lukijat valitsivat viime vuoden parhaaksi Ristin Voiton kanneksi viikon 36 siniristiaiheisen kan­nen. Lehdessä puhuttiin syksyi­sestä Parasta Suomelle -kam­panjasta, joka toi Hyvä Sanoma -le Laolaiset nuoret toimivat ihmiskauppaa vastaan. Uutiset Savannakhetissa syntyi orjatyöstä varoittava lyhytelokuva nuorilta nuorille.

Uutiset Yleinen käsitys, että evankeliset uskovat suhtautuisivat torjuvas­ti tieteeseen, ei näyttäisi pätevän, toteaa Religion News Service. Uutiset Israelilaisarkeologit ovat löytäneet 2 vuotta vanhan si­netin, joka sopii Raamatun ku-vauksiin Jerusalemin päälliköistä, Reuters uutisoi. Pienen kolikon kokoisessa si­net Uutiset Indonesian hallinto tarkisti joulun alla 9 kristityn vangin rangaistuksia.

Uutiset Pasi Turunen haluaa rakentaa uskovien perusluottamusta Jumalan sanaan. Uutiset Konservatiiviehdokas Paavo Väyrysen ääni ei tunnu kantaneen uskovaisten äänestäjien korviin. Cafe Verso vetää väkeä Valkealassa. Uutiset Lämmin valo kajastaa Cafe Ver­son ikkunoista. Kahvila on Val­kealan helluntaiseurakunnan kokoontumispaikka. Vuonna perustettuun seurakuntaan kuuluu kolmisenkymmentä jä­sentä.

Uutiset Verkossa on käynnistetty alle­kirjoituskampanja Helsingin juu­talaisen seurakunnan ja juutalai­sen koulun turvallisuuden paran­tamiseksi. Helsingin juutalaisen seura­kunnan o Uusi kampus sai lupaavan alun.

Uutiset Syksyn opetuslapseuskoulu antoi opiskelijoille arvokasta pääomaa kristittynä kasvamiseen. Uutiset Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Sivus­ton sisältö on Päätoimittaja Mari Teinilän mukaan maksullisella sivu Uutiset Helmikuussa voimaan astuva uskontolaki herättää huolta rekisteröimättömissä uskonyhteisöissä.

Uutiset Islamistijärjestö Isisin teke­mä itsemurhaisku johti vähintään yhdeksän kristityn kuolemaan ja yli Uutiset Tunnettu yhdysvaltalainen re­formoitu teologi ja kirjailija R. Vuonna syntynyt Sproul tuli Suomen herätyskristillisissä piireissä tunnetuksi etenkin kirjo­j Uutiset Taitavan lavastajan työkalupakkiin kuuluvat kevyet materiaalit, hyvät verkostot ja videonäytöt.

Uutiset Uutisarjessa painottuivat maahanmuuttotilanne, reformaatio ja itsenäisyyden juhlavuosi. Uutiset Joensuun helluntaiseurakunta järjesti Matka ensimmäiseen jou­luun -tapahtuman marras-joulu­kuun vaihteessa. Joka toinen vuo­si järjestettävässä tapahtumassa, joka on suunnattu kouluille, päi Uutiset Isossa Kirjassa toteutetaan pit­kään valmisteltu organisaatio­uudistus, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa hallintoa. Vuo­den alusta IK-opistossa siir­rytään kahden johtajan mallist Uutiset Yksikään kouluista ei kieltäytynyt kutsusta joulunäytelmään.

Uutiset Seinäjoen Helluntaikirkossa järjestettiin marraskuun viimei­senä viikonloppuna kaksi GX-kuoron ja orkesterin Tapaus Bet­lehem -joulukonserttia. Molemmat konsertit vetivät jou Uutiset Vuodesta Keravalla toi­minut Aikamedia Oy: Keravalla ovat toimineet lähinnä Aikamedian lehtien toi­mituks Lahjat vievät ilosanoman yli perheeseen. Uutiset Metro World Childin isoa joulukampanjaa haastaa tänä vuonna järjestön johtajan kokema ampumavälikohtaus.

Uutiset Yhä harvempi nuori herätyskris­titty ihmettelee tarvetta seistä Is­raelin rinnalla, toteaa LifeWay Researchin uusi tutkimus. Sen mukaan ilmiöön liittyy nuorten aikuisten hämmennys tai pensey Uutiset Millainen on kodittoman joulu? Assist News Service selvitti tätä amerikkalaisen kristillisen kodit­tomien keskuksen kävijöiltä. Osa kuvasi joulua rauhan ja so­vun juhlaksi. Uutiset Videopalvelu Netflix on hank­kinut ennakkoon uuden Messias-nimisen sarjan, joka julkaistaan vuonna Sen tuottaa aviopari Roma Downey ja Mark Burnett, joiden käsialaa on myös suosit­tu r Uutiset Nykyteknologia saavuttaa vähitellen Papua-Uuden-Guinean kaukaisimmatkin kylät.

Raamatunkääntäjät ahkeroivat, jotta älylaitteisiin saataisiin parasta mahdollista sisältöä. Uutiset Olemme päivälli­sellä Evankelis­takodin kotoisas­sa ruokasalissa. Näkövammais­ten joululeiri on juuri alkamassa, ja vähitellen osallistujia saapuu paikalle. Kuulumisia vaihdetaan odottavin m Uutiset Yksittäisen kaupunginvaltuutetun vaikuttajarohkeus palkittiin. Tukea tuli lopulta läpi puoluekentän. Kristuspäivä juhlisti itsenäisyyttä ja rukousta. Uutiset Tapahtuman järjestäjät toivovat, että uskovat sitoutuisivat jatkossakin yhteiseen rukoukseen paikkakuntansa puolesta.

Uutiset Ristin maa -konserttien sarja Sa­vossa huipentui Kuopion musiik­kikeskuksessa 3. Esiintyjinä olivat sadan laulajan yhdistetty Jippii-kuoro, King´s Kids -ryhmä Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman, jäsenmaksut ja budjetin vuodel­le Uutiset Keskisuomalaisten naisten brunssi oli monikulttuurinen kokemus.

Uutiset Suomessa on jo paljon nuoria, joille kristinuskon perusasiat ei­vät ole tuttuja ja joita seurakunnat eivät tavoita. Entä jos Jeesuksesta kertoisi heille pastorin sijaan joku omanikäinen? Uutiset Kotimaa-säätiön uskonto­journalismipalkinnon on saa­nut Ylellä kuultava Horisontti-ohjelma. Palkintoperustelujen mukaan Horisontti on tehnyt ”paneutuvaa työtä tuodakseen esiin erilaisia ääni Uutiset Monissa Ruotsin ja Keski-Euroopan helluntaiseurakunnissa on herätty kertomaan Jeesuksesta maahanmuuttajille.

Uutiset Thaimaassa on järjestetty lä­hetystyöstä kiinnostuneille kii­nalaisnuorille suunnattu konferenssi. Tapahtuma oli osa Kiinan re­kisteröimättömien kotiseurakun­taliik Uutiset Naisiin kohdistuvan seksuaali­sen häirinnän vastainen metoo minä myös -kampanja on Ruot­sissa laajentunut myös vapaakris­tilliselle kentälle. Nyt on aika arvioida reformation teemavuoden merkitystä. Uutiset Gideon-järjestö on omistautunut jakamaan Jumalan sanaa.